Како да ја одложам менструацијата?

Discussion in 'Интимни прашања и проблеми' started by jarec6, Sep 11, 2010.

1. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Не ги пиј. Таман при крај на одмор ќе бидеш поцрнета и спласната за фрцкање (hollest)

MilaSs12 likes this.
  2. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Колку дена ќе си на одмор и колку ти трае циклусот? Оти реално ако си 5-7 дена цел одмор ќе ти помини со менструација, ако си 10 дена тогаш си пола пола. Јас ете не можам со менструација да се капам во море, и со тампон сум пробала едноставно не можам и затоа решив барем тие 5 дена да си ги поминам рает. Да, нервозна, отечена али не му придавам значење си ги тргам мислите и уживам во морето

MilaSs12 likes this.
  3. BlackNight

BlackNight Популарен член

Примолут два пати или три пати ги имам пиено и не ми влијаеа на расположение, но имав ненормална енергија за вежбање и трчање, па ми фалеа потоа. И за свадбата си пиев. Е, сега почнав да добивив два пати месечно, кај е да е, пак ќе дојде чувствувам, ќе морам на гинеколог и сигурно ќе ми препише некое од овие за регулирање.

FridaodaMk and MilaSs12 like this.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

јас буткам тампон и цепам.Првиот ден ако ме боли стомак не се бањам, се топлам на сонце, вториот ако е поплава, не се бањам дур не почнам да горам.Наредните се бањам.Да седам у смештај на одмор нема шанса, а да идам на плажа, ќе седам на сонце неколку саати ама ако не се изладам дамла ќе ме удри.
    А апчиња вакви да пијам ми прпа, а и млада сум искрено мислам дека не ми требаат.Обично одмор договарам кога немам добиено
    Единствено нешо шо ми е страв, уз пливање да не ми искочи, ми има на мочање летнато, ја не знам како искочи од мене.Обично едвај успевам да го извадам.И од тогаш ми фуфка и сѐ си го потпикнувам :rofl:

Last edited: Apr 13, 2022
    MilaSs12 likes this.
  5. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Па не ојте на одмор ако мислите дека ќе ви дојде. :rofl:

6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Ее на нас нѝ е лесно.На средношколците им е лесно поготово, прчанович, ние на факс, иаме некои месец-два фри
    Ама овие шо работат не можат годишен да земат кога сакаат, и замисли тогаш добиено им се гаѓа
    Ама ја секогаш сум за природна опција
    Многу ми е страв од такви хормонски апчиња
    А и сеа шо пишуваа членкиве, малце ми е језа.
    Боље нека тече

BlackNight likes this.
  7. нина122

нина122 Популарен член

Се нема пари, уплаќаш одмор во Јануари, одиш во Јули, кога ќе ти е 90% исплатен, уште и да не отидеш поради добиено..

MilaSs12 likes this.
  8. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Јас ке сум со тодлер од 3 години. :D
    10 дена ке сме, многу зависи од кога ке ми дојде во мај, па тогаш ке знам за јуни.
    Ми трае 4-5 дена ама првите два се критични. ]:)

9. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Затоа што еден термин нема лет, друг термин не ми одговара цената плус со дете во јули во Турција не се оди.

10. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Последен циклус имав на 20ти март.
    На 14 април почнав да добивам болки како за добивање и се напив едно апче Примолут Нор, и болките во текот на денот ми ги снема. Бидејќи прочитав разни искуства за тие апчиња и ме фати страв и не се напив веќе, значи само едно апче.
    Сега веќе немам симптоми и сеуште немам добиено.
    Прашањето ми е после колку време од апчињата се добива циклус?

Ajrinii likes this.
  11. FridaodaMk

Не би требало од едно апче да имаш проблем, дури ако закасниш со пиење наместо 2,3 дена пред циклус, да испиеш 1 ден не се ефикасни, ќе ти дојде, така да нема да ти изремети ништо, ако се испие дозата иди 2,3 дена после тоа

iloveyou29 likes this.
  12. Abeja

Abeja Популарен член

Нема врска и ако добиеш. И јас се плашев за тоа, ги прашав за апчиња и се зачудија зошто апчиња, ги оперирале и со менструација. Ќе си отидеш со гаќи, не ставале катетер. Претпоставувам прашуваш за килата. Така беше во ГОБ 8ми септември. Е сега зафркнато е што нема да можеш да стануваш до наредниот ден, па физиолошки потреби ќе мора во лопатки или пелени ☺️ Плус па и менструација ако ти се погоди. Ама не е толку болно станувањето наредниот ден па ќе можеш сама до тоалет. Апсолутно нема потреба од апчиња, кои иако се хормонски, не знаеш како би влијаеле на анестезијата.

13. sino.o.oka

sino.o.oka Популарен член

Женски вака. Ми испадна ненадејно да одам на море 14 дена. Е сега се ќе беше супер да не требаше баш тој период да добијам. Тргнувам на 1ви а веќе на 3ти треба да добијам и не сакам ради тоа да пропуштам да не се бањам таму. Со тампом иам пробано ама неќам.Погоре прочитав за некое си апче и имам неколку прашања во врска со тоа од тие шо веќе го имаат користено.

1. Како се користи? Од денот кога треба да добијам или?
    2. Кога повторно ќе добијам? Кога ќе прекинам да ги пијам или?
    3. Како се пијат мислам еднаш двенвно?
    4. Дали се многу штетни? Тука сигурно ќе речете да ама и најобично апче за глава аналгин да испеиеш пак до некаде е штетно. Мислам да не има некои големи последици од ова апчето?
    5. Како конкретно се вика за да знам како да го барам у аптека и колку е цената?

14. FridaodaMk

1. 3 дена пред почеток на циклус
    2. После 2,3 дена откако ќе ги прекиниш
    3. Се пијат 2 пати на ден, секој ден во исто време
    4. Штетно е се, последици не би требало да имаш, имам пијано ништо не ми било после то, регуларно си добивав, само во период дур ги пиеш можи да си отечена, нервозна, исти симптоми како пред и за време на циклус
    5.Примолут нор, цена не знам точна не се повеќе од 150 денари, али ти треба рецепт од гинеколог

sino.o.oka likes this.
  15. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Минатиот месец добив на 20 април , а веќе 2-3 дена чувствувам болка , е сега може ке ми дојде до четврток а може и не, а имам матурска вечер и воопшто не сакам да ја поминам во мисли и во Wc , но не ми се оди на ризик , дали денес ако земам рецепта од гинекологот, може да почнам да пијам, таман имам уште три дена до 20 мај.
    Помош ве молам.

16. FridaodaMk

Да можиш

swwetyyy likes this.
  17. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Кој ден од циклусот треба да почнам да пијам апчиња за да ја поместам менструацијата?
    Планирам да пијам утрогестан/прогестерон 2×200 ако почнам 3 дена пред да треба да добијам и уште 5 додека ми е потребно ке имам ли ефект? Или е касно три дена пред добивање, и дали некој пиел утрогестан за ваа намена, сум ги користела, и освен поспаност немам други симптоми, па затоа сакам такви

18. WildMk

WildMk Форумски идол

Искрено, си играте играчки.

Да си ги реметам хормоните, за шо??

Angie1432 and Серотин like this.
  19. fana

fana Форумски идол

Со примолут нор се поместува. Со утрогестан не.

Grasiela** likes this.
  20. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

А не сакам да пијам такви, ке се бањам со тампон ;(