Како да ја одложам менструацијата?

Дискусија во 'Интимни прашања и проблеми' започната од jarec6, 11 септември 2010.

1. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    6.407
    Не ги пиј. Таман при крај на одмор ќе бидеш поцрнета и спласната за фрцкање (hollest)

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    12.260
    Колку дена ќе си на одмор и колку ти трае циклусот? Оти реално ако си 5-7 дена цел одмор ќе ти помини со менструација, ако си 10 дена тогаш си пола пола. Јас ете не можам со менструација да се капам во море, и со тампон сум пробала едноставно не можам и затоа решив барем тие 5 дена да си ги поминам рает. Да, нервозна, отечена али не му придавам значење си ги тргам мислите и уживам во морето

3. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.326
    Допаѓања:
    5.695
    Примолут два пати или три пати ги имам пиено и не ми влијаеа на расположение, но имав ненормална енергија за вежбање и трчање, па ми фалеа потоа. И за свадбата си пиев. Е, сега почнав да добивив два пати месечно, кај е да е, пак ќе дојде чувствувам, ќе морам на гинеколог и сигурно ќе ми препише некое од овие за регулирање.

На FridaodaMk и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    јас буткам тампон и цепам.Првиот ден ако ме боли стомак не се бањам, се топлам на сонце, вториот ако е поплава, не се бањам дур не почнам да горам.Наредните се бањам.Да седам у смештај на одмор нема шанса, а да идам на плажа, ќе седам на сонце неколку саати ама ако не се изладам дамла ќе ме удри.
    А апчиња вакви да пијам ми прпа, а и млада сум искрено мислам дека не ми требаат.Обично одмор договарам кога немам добиено
    Единствено нешо шо ми е страв, уз пливање да не ми искочи, ми има на мочање летнато, ја не знам како искочи од мене.Обично едвај успевам да го извадам.И од тогаш ми фуфка и сѐ си го потпикнувам :rofl:

Последна измена: 13 април 2022
  5. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.705
    Па не ојте на одмор ако мислите дека ќе ви дојде. :rofl:

6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Ее на нас нѝ е лесно.На средношколците им е лесно поготово, прчанович, ние на факс, иаме некои месец-два фри
    Ама овие шо работат не можат годишен да земат кога сакаат, и замисли тогаш добиено им се гаѓа
    Ама ја секогаш сум за природна опција
    Многу ми е страв од такви хормонски апчиња
    А и сеа шо пишуваа членкиве, малце ми е језа.
    Боље нека тече

На BlackNight му/ѝ се допаѓа ова.
  7. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.707
    Допаѓања:
    13.436
    Се нема пари, уплаќаш одмор во Јануари, одиш во Јули, кога ќе ти е 90% исплатен, уште и да не отидеш поради добиено..

8. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.817
    Допаѓања:
    18.630
    Јас ке сум со тодлер од 3 години. :D
    10 дена ке сме, многу зависи од кога ке ми дојде во мај, па тогаш ке знам за јуни.
    Ми трае 4-5 дена ама првите два се критични. ]:)

9. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.817
    Допаѓања:
    18.630
    Затоа што еден термин нема лет, друг термин не ми одговара цената плус со дете во јули во Турција не се оди.

10. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.470
    Последен циклус имав на 20ти март.
    На 14 април почнав да добивам болки како за добивање и се напив едно апче Примолут Нор, и болките во текот на денот ми ги снема. Бидејќи прочитав разни искуства за тие апчиња и ме фати страв и не се напив веќе, значи само едно апче.
    Сега веќе немам симптоми и сеуште немам добиено.
    Прашањето ми е после колку време од апчињата се добива циклус?

На Ajrinii му/ѝ се допаѓа ова.
  11. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    12.260
    Не би требало од едно апче да имаш проблем, дури ако закасниш со пиење наместо 2,3 дена пред циклус, да испиеш 1 ден не се ефикасни, ќе ти дојде, така да нема да ти изремети ништо, ако се испие дозата иди 2,3 дена после тоа

На iloveyou29 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Нема врска и ако добиеш. И јас се плашев за тоа, ги прашав за апчиња и се зачудија зошто апчиња, ги оперирале и со менструација. Ќе си отидеш со гаќи, не ставале катетер. Претпоставувам прашуваш за килата. Така беше во ГОБ 8ми септември. Е сега зафркнато е што нема да можеш да стануваш до наредниот ден, па физиолошки потреби ќе мора во лопатки или пелени ☺️ Плус па и менструација ако ти се погоди. Ама не е толку болно станувањето наредниот ден па ќе можеш сама до тоалет. Апсолутно нема потреба од апчиња, кои иако се хормонски, не знаеш како би влијаеле на анестезијата.

13. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    3.612
    Женски вака. Ми испадна ненадејно да одам на море 14 дена. Е сега се ќе беше супер да не требаше баш тој период да добијам. Тргнувам на 1ви а веќе на 3ти треба да добијам и не сакам ради тоа да пропуштам да не се бањам таму. Со тампом иам пробано ама неќам.Погоре прочитав за некое си апче и имам неколку прашања во врска со тоа од тие шо веќе го имаат користено.

1. Како се користи? Од денот кога треба да добијам или?
    2. Кога повторно ќе добијам? Кога ќе прекинам да ги пијам или?
    3. Како се пијат мислам еднаш двенвно?
    4. Дали се многу штетни? Тука сигурно ќе речете да ама и најобично апче за глава аналгин да испеиеш пак до некаде е штетно. Мислам да не има некои големи последици од ова апчето?
    5. Како конкретно се вика за да знам како да го барам у аптека и колку е цената?

14. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    12.260
    1. 3 дена пред почеток на циклус
    2. После 2,3 дена откако ќе ги прекиниш
    3. Се пијат 2 пати на ден, секој ден во исто време
    4. Штетно е се, последици не би требало да имаш, имам пијано ништо не ми било после то, регуларно си добивав, само во период дур ги пиеш можи да си отечена, нервозна, исти симптоми како пред и за време на циклус
    5.Примолут нор, цена не знам точна не се повеќе од 150 денари, али ти треба рецепт од гинеколог

На sino.o.oka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    347
    Минатиот месец добив на 20 април , а веќе 2-3 дена чувствувам болка , е сега може ке ми дојде до четврток а може и не, а имам матурска вечер и воопшто не сакам да ја поминам во мисли и во Wc , но не ми се оди на ризик , дали денес ако земам рецепта од гинекологот, може да почнам да пијам, таман имам уште три дена до 20 мај.
    Помош ве молам.

16. FridaodaMk

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    12.260
    Да можиш

На swwetyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    694
    Кој ден од циклусот треба да почнам да пијам апчиња за да ја поместам менструацијата?
    Планирам да пијам утрогестан/прогестерон 2×200 ако почнам 3 дена пред да треба да добијам и уште 5 додека ми е потребно ке имам ли ефект? Или е касно три дена пред добивање, и дали некој пиел утрогестан за ваа намена, сум ги користела, и освен поспаност немам други симптоми, па затоа сакам такви

18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    Искрено, си играте играчки.

Да си ги реметам хормоните, за шо??

На Angie1432 и Серотин им се допаѓа ова.
  19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.934
    Допаѓања:
    116.903
    Со примолут нор се поместува. Со утрогестан не.

На Grasiela** му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    694
    А не сакам да пијам такви, ке се бањам со тампон ;(