И јас имав проблеми со метаболизмот. Ете мене што ми помага: - Баланс јогурт - Црни сливи - Наутро турско кафе и цигари - Чаша јогурт и ленено семе - Чаша топла вода, мед и лимон - Зелен чај - Смути Наведувам она што мене ми помага.
наутро една супена лажица путер од кикиритки врз едно парче ржан тост леб(путерот од Кам маркет , оти е потечен) по пола-саат или саат едно турско кафе.
Последните 2 години качив 15 кила, а најмногу во делот на стомакот што не е ич добро за ние што планираме да раѓаме. Земав од д-р Петровски ливадски мед од лековити билки и со цимет и ѓумбир е внатре медот, има чоколадна боја. Растварам насабајле 2 лажици во чаша млака вода и докторот ми рече во истиот напиток да ставам и малку чист јаболков оцет или ако немам може и лимон.... За жени оваа комбинација е одлична, ослабена сум 5 кила до сега и не се осеќам потечено како претходно. Најверојатно метаболизмот го забрзува, нема друго.
Наутро доручекот да е што потечен. Не се препорачува тврда храна, а течната храна е побрзо сварлива и го забрзува метаболизмот.
Site organizmi se razlicni.Nekoi varat mnogu brzo a drugite sporo.Od moe iskustvo sfativ deka koga ne mesam namirnici na primer meso,kompiri,leb,salata mnogu poubavo se cuvstvuvam.Koga mesam cuvstvuvam prejadenost.
Некој рецепт, производ на природна база за забрзување на метаболизмот на најбрз начин? Ја постигнав посакуваната тежина, но меѓутоа имам преспор метаболизам и не сакам повторно за тоа што ќе го каснам да се залепи на мене повторно, како магнет да сум.
Да пробаш со Фиброгел од Др.Митов? Знам дека доста го фалат дека помагал за забрзување на метаболизмот, и јас се распрашував. Или прашај во продавниците за здрава храна за некој чај на природна база. Исто можеш да конзумираш повеќе ленено семе, чиа семе и тие помагаат.