Јас почнав заби да средувам и ме акна во глава бели да се Да ве искористам со @Annath да кажете што е најдобро за бели заби.
Зависи од ситуација. Кај тебе мислам и gummy smile има, па и тоа треба да се среди. Мислам дека имаш и вадени заби. Прво преглед и снимка, па да се види што конкретно е решение за твојот случај.
Јас не ни знаев дека тоа се корегира, мислев природно е така. Сега лечам заби и средувам, после на естетика ќе преминам.
Не е болно, ама како ќе се коригира, зависи од конкретниот случај. Тоа ќе ти каже стоматологот кај што ќе ги дотеруваш забите
Презадоволна сум од пастата parodontax fluoride со неа ептен забитр се побелуваат барем кај мене ептен има промена. Често одев на стоматолог и пари давав краткотрајно се додека не ја купив пастава.
Дали имате искуство со домашно “професионално” избелување заби? мислам на оние како пластични протези за забите што се земаат од ординација и во нив се става средство.
Препорака - паста за заби за сензитивни заби? Порано користев colgate pro-relief sensitive ама не можам да ја најдам, а до пред скоро lacalut extra sensitive.
Paradontax, gum sensitive или нешто такво беше, ќе видиш која е за таа намена. Јас ја користев кога носев протези и кога вадев заби.
Ако мислиш стоматолог да ти земе мерка прво и после да ти даде средство за дома, да, имаат ефект, сличен како избелување во ординација. Се друго што ќе видите на интернет, разни средства, пасти, светла - е лага.
Јас ги имав користено и двете ги купував во Чаирчанка Muslim shop има и во Чаршија, ако не си од Ск они имаат и Инстаграм профил.
Да, имаат ефект. Само не треба да се претерува зашто ќе осетиш сензитивност на заби. За почеток пр 2 пати во неделата се додека не ја добиеш посакуваната нијанса. После само од време на време ставаш чисто за одржување.