Секоја година еднаш ги чистев забите од забен кариес (забен камен) и беше добро траеше подолг период да ми се чисти да не излегува. Е сега ги чистев Јули и веќе во Октомври ми излезе ептен многу, сега моментално ми се катастрофа и морам пак да ги чистам. Сите велат дека не е добро да се чистат повеќе од еден пат годишно бидејќи се оштетуваат. Ги мијам секојдневно два пати значи си водам хигиена и исто така поминувам со една мала четка што влегува меѓу забите. Дали знаете од што може да се прави толку камен и да ми препорачате нешто да користам од кога ќе ги исчистам да бидат подолг период така
Баш напротив, со чистење на забниот каменец најдобро се заштитуваат забите од расипување и си има и тоа бенефит за непцата. Друго, кај некои луѓе плунковите жлезди лачат повеќе и со самото тоа се прави и повеќе каменец. Јас чистам заби два пати годишно, ретко да остане на еднаш годишно.
јас ги порачав од iherb, со се шипинг 3500 ден.. прескапи се од таму, ако некој знае од каде може да се земат поефтино од друго место нека сподели..
Да левел 8, само тие ги имаше.. Ми стигнаа за повеќе од месец, преку Македонска пошта. Задоволна сум да, јас природно немам многу жолти заби и кај мене делуваа веднаш уште при првите 2-3 пати кога ставив од лентите.. Знам дека има и други врсти па ако можам да ги најдам би ги пробала другите инаку не би ги земала пак од овие истите..
Јас видов на амазон дека има и дека вршат испорака до мк, отприлика е иста цената и има и левел 20. Шипинг пишуваше за 10тина дена
Здраво, Дали сте го користеле активниот јаглен на happysmile и дали навистина ги белее забите или има само добра реклама?
Здраво. Дали некој знае кога менуваш матичен заболелар колку време треба да помине за да се пријавиш кај друг. Еве јас имав подолго време матичен заболекар, во Декември отидов кај друг и таму се пријавив и сега сакам и тој да го сменам. Дали може друг да ми биде матичен или треба да помине одредено време?
Zdravo Ima li nekoj od skoro iskustva so happy smile? Kako ste zadovolni i dali funkcionira kako sto go prikazuvaat?
Ви препорачувам да ја користите пастава за заби (ја има во DM). Уште од првото користење ќе забележите разлика.