Како до побели заби?

Дискусија во 'Лице' започната од GlamourouS, 30 ноември 2009.

1. fierce

fierce Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    180
    Имам пробано многу различни пасти за избелување на заби и најзадоволна сум од Aquafresh :) Е сега нема некоја драстична промена ама неколку нијанси посветли да ;)
    Со Colgate и Signal не приметив никаква разлика, особено со White now апсолутно никаква разлика.
    Моментално ја користам новата паста на Colgate Maxwhite one во сиво пакување. Сега за сега ми се чини дека делува ама сепак кратко време ја користам 5-6 дена па уште не сум сигурна.

2. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    499
    Јас сум мошне пријатно изненадена од бомбончињава :)
    Ни првото кутиче не го потрошив, а веќе приметувам дека забите ми се побели! Не дека ми се жолти, не сум пушач, кафе не пијам секој ден, ама приметувам дека двојките ми се побели одошто беа. И од јадење јаболки, особено оние зелените имам приметено дека ми се чистат. А од пастите немам приметено некоја голема разлика. Colgate ги откажав (затоа што ги тестираат на животни), а сега сакам да ја пробам техниката со сода бикарбона :)

3. aliciakeys3

aliciakeys3 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    21
    Може да ми кажете дали белеењето со сода бикарбона може да ми ги надразне непцата?Имам мн осетливи непца па страв ми е да пробам....

4. beautiful1

beautiful1 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2010
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    33
    И јас порано имав проблем со забите. Ми беа бели и здрави и секој ден ги миев но секогаш остануваше нај доле од забот по малку наслаги од храната. Незнаев во што е проблемот по 10 минути ги миев забите и пак не ми беа скроз бели. Но после толку време најдов решение. Си купив четка на вибрации од тие на батерии и кога ги миеш забите таа круже со влакната насекаде и многу убаво ги побелува. Скапа е четката јас ја зедов околу 1000 денари на намаление беше али навистина вреде.

5. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    со сода бикарбона е дефинитивно супер, а инаку приметив оваа паста доста ми ги избели,

ми ја препорачаа за непца и доста е ефикасна, а од истава има и за белеење и на база на флуор.
    вреди да се проба, ако не бива на забар со апарат. ;)

6. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Најзадоволна сум од оваа...иако треба да се избегаваат кафиња,чаеви сепак неможам а да не ги консумирам...мој предлог е да одите редовно на полирање на стоматолог-тоа е чистење на меки наслаги,и не е скапо еве на државна е 250,300 ден ;) убаво и темелно четкање а особено правилен начин-како што паќа дождот-за горни заби и ккао што расне тревата за долни. :P [​IMG]

7. fensy

fensy Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2010
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    10
    по маркетите се продава пудра за избелување на заби на докторс е околу 50-60денера јас ја користам веке година дена и што да ви кажам. Белинааааа

8. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    никогаш не сум верувала во реклами за пасти за заби.
    најмногу користам Colgate но на татко ми, на промоција му дале 2 мали пасти за заби од Signal (White Now)
    и навистина функсионира !
    навистина забите ми се побели :clap:

9. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    ее да, само што напишав за пастава, стварно ефективно

10. acvamarin

acvamarin Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    25
    Каде може да купам електрична четка за запи и колку е ???

11. Melody13

Melody13 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    215
    OrdinaryGirl ја проба таа техника со сода бикарбона?? Aко ја проба пиши го искуството..Повекето викаат дека дејствува но јас ја пробав ии за жал немаше голема разлика.. :tmi:

На Pinnkyy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. argentina

argentina Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    10
    мислам дека избелувањето може да ја оштети глеќта и да ги расипи затоа го избегнувам

13. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    За белење на забите има повеќе пасти од Колгејт и ептен сум задоволна од нив....

14. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.232
    Допаѓања:
    48.403
    една заболекарка ми кажа дека се белат со сода бикарбона и хидроген 2 % но оној за дезинфекција на рани, на усната шуплина го има во сите аптеки. Се става малце од него и од содата на четка и така се мијат забите 2 пати дневно, мене ова не ми помогна баш па затоа си ги белев забите на заболекар , еднаш за матура и еднаш малце после тоа :) но не се придржував баш до тоа да не пијам црвени сокови, да не јадам некои нешта па не ми се веќе до толку белички како што ми беа :(

На FBI му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Pinnkyy

Pinnkyy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    22
    Има паста Signal голема и гратис помала.Помалата покажува добри резултати и многу ги избелува забите :D ;)

16. ANELIJA

ANELIJA Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    154
    Користам паста lacalut за избелување и сум прездоволна од неа...а пред некој ден си ја купив и четкава само мојата е розева и можам да кажам дека преубава и многу се меки влакненцата не ни осекаќате кога ги миете забите Пробајте ја нема да зажалите :)

Прикачени фајлови:

• catalog_44.jpg
      catalog_44.jpg
      Големина на фајлот:
      37,4 KB
      Прегледи:
      244
    На interesna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Pinnkyy

Pinnkyy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    22
    благодарам што ми кажа за четката ке пробам и ке видам дали покажува резултати :)

На ANELIJA му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.112
    луѓе не знам кому да се обратам..ич не ми текнува на која тема прочитав за белење на забите 300 ден. мислам дека ординацијата се наоѓа во Аеродром :( ако некоја од вас случајно знае,или ако знаете некоја добра друга ординација каде што го прават тоа,поевтино :) ..пуса

19. plawa

plawa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    131
    Сода и лимон...измешајте и со тоа четкајте ги забите едно 3 до 5 минути ( ќе си приметите кога е доволно)
    Помага 1000% плус не е воопшто штетно, ја скоро на секое миење ги користам...
    П.С. Не е мој експеримент, забарката ми препорача...Пушам по кутија дневно и без 3,4 кафиња не сум...а пак имам совршено бели заби...
    А, да и забарката ми забрани избелување... Две недели по избелувањето, забите поцрнувале и ако еднаш ги избелите мора да продолжите... Плус се оштетивала млечта и се ронеле.... :^)

20. Westen10.M

Westen10.M Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Може некој да ми каже како се користи Doctor's ??
    Позз