1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до побели заби?

Дискусија во 'Лице' започната од GlamourouS, 30 ноември 2009.

1. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.856
    ^^^Пастата? Исто како и сите останати :D А ако прашуваш за тоа ко прашинка, прашокот за избелување, јас ја наводенував четката и макнував од тоа, и после триеш, ќе се растопи тоа на забите :)

2. Westen10.M

Westen10.M Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Ок, фала :)
    оти тоа многу малце тече затоа прашував.. а кога излегуват резултатите да бидат по бели ??

3. Iceberg

Iceberg Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    49
    Јас користам[​IMG] и сум да речеме задоволна...
    Редовно ги полирам забите на стоматолог -но пак ми се жолтеникави,научив и техника на четкање четкам и насабајле и навечер ,има ефект но не колку што би сакала јас...стоматологот ми рече дека таква ми била глеѓта примала многу од кафиња и чаеви-а кафе пијам доста инаку.Мајка ми луќе какви бели бели заби има ќе се чудити-холивуд смајл 8) а и таа испод 3 кафиња и чаеви не е...сигурно е до генетика,а јас не сум се метнала на нејзе....стоматологот пак не го препорачва белењето на забите-вели дека пак ќе треба многу пазење со кафиња,вино,чаеви итн....а и доста е скапо
    Купив сега сода бикарбона и да не направам утка да ве прашам-ставам од нејзе на сува четка и тријам нормално нели? :wasntme:
    До двапати месечно?зш е штетно повеќе...

4. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.300
    Денес ја земав новата паста за избелување од Колгејт- Maxwhite One.
    Ќе ви соопштам како делува и дали има резултати и ефекти. Ако ве интересира, ја има во новото Веро, по цена од 155 денари и со секоја купена паста следува добитна грепка. Мене ми се падна чаша :D

5. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.806
    :D Исто. Ја земав денес од Веро (старото) и мене ми се падна чаша. Пишува дека први ефекти за една недела, па да видиме
    Инаку мене баш ми е освежувачка

На FBI му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.677
    Јас мијам заби со сода една недела месечно, значи 7 дена последователно.... несакани ефекти нема, така да не е штетно. Секако по миењето со сода се мијам и со паста.

7. decko

decko Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    61
    Јас имам слушнато дека содата ја нагризувала глеѓта на забите. Колку е вистина, не знам.

Иначе, јас си порачав ленти за белеење на заби од E-bay, од фирмата Listerine. Ги користам 5 дена, по 2 пати дневно, и после 3. ден имаше ефект. Ефектот траел 5-6 месеци, а можи и повеќе.

Не се скапи лентите. 22$ за 56 ленти, поштарина не се плаќа. :)

8. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.466
    Дечко добро си слушнал :)
    Вака се зезна другарка ми и тоа како , резултати имаше да ама затоа направи 100 пати поголема штета ... не можеше да ги допоправа забите :x Содата нагризува тргнете и логички ја користат за чистење дури зовира ако ја ставиш и измешаш , на местата кај што оди низ цела уста ако не ја исплакнеш добро не е на добро :lol: . Мене ми е страв со вакви експеримнети , си земам пасти за избелување па планирам да пробам и тоа течностна на Колгејт што е сигурно сигурно е ... :)

9. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.677
    Содата се задржува на вашите заби 1 мин. така да нема негативен ефект...барем нема кај мене.

10. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    600
    За побели заби само Колгејт за избелување, заедно со редовно миење на забитеа за видливи резултати и многу трпение, се друго е штетно и може да го нагризе и уништи емајлот или заштитниот слој околу забите а со тоа тие ќе ја немаат основната заштита од боење па се на нив ќе се лепи побрзо а отстранувањето ќе биде се потешко.

На tweety54 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    Абе и јас имам проблем со ова ни сода, ни лимон, ни јагоди ништо бре....а добра хигиена одржавам али тоа е |( а ни кафе, ни чај, а за вино да не збориме...ок ретко кафе, и уште поретко чај ... :?:

12. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    600
    Би помогнало само ласерско белеење, но и тоа си остава штетни последици, а резултатот е краткотраен.
    :|

13. Westen10.M

Westen10.M Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Видов дека нема ефект од Doctor's .. :(
    кажете некое друго што би можело, и од искуство да кажете за белеење :(. ..
    некоја паста, исто нешто како Doctor's ..
    и да има ефект за 1-2 недели :)

Поздрав

14. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    Сода бикарбонат...ако сте забележали има пасти за заби со сода бикарбонат...Мајка пушеше 20 години и отказа цигарите. Цигарите се разбира си оствиа следа врз забите и...заболекарка-нејна брачеда и кажа секој ден да си мие забите и со сода бикарбонат. После миене со пастата, на четката да става малку сода и да ги мие исто како со паста...За 2 месеци миене, забите и станаа супер бели...Моите се бели, но профилактично ги мија и со сода бикарбинат барем во неделата еднаж...

15. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Јас еднаш во две недели ги мијам со сода бикарбона директно ставена на четката за заби и ми се мн убави забите ( да не се фалам ;) )

16. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    абе јас би ги миела ама некои викаат дека тоа ги ронело забите ако секој ден се миеш па страв ми е , а од еднаш во 2 недели нема резултати :(

17. Philosopher

Philosopher Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    10
    :hai: Луѓе да ве прашам само овој Колгејт добрар ли е за избелување на забите? Некое ваше искуство од него? :)

Прикачени фајлови:

18. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.880
    Правам мешавина со сода бикарбона и 3% хидроген еднаш неделно, па ги четкам забите со тоа и после го паста...стварно помага :)

19. fierce

fierce Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    180

Јас го користев и кај мене немаше никаква разлика. Исто како и секоја друга течност за испирање на устата. Ни И од избелување, барем кај мене.

20. ElenaRbd

ElenaRbd Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    164
    А каде може да се најде тој хидроген ? :) Мислам..се купува од некаде, така ? :)