Како до побели заби?

Дискусија во 'Лице' започната од GlamourouS, 30 ноември 2009.

1. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    ^^^Пастата? Исто како и сите останати :D А ако прашуваш за тоа ко прашинка, прашокот за избелување, јас ја наводенував четката и макнував од тоа, и после триеш, ќе се растопи тоа на забите :)

2. Westen10.M

Westen10.M Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Ок, фала :)
    оти тоа многу малце тече затоа прашував.. а кога излегуват резултатите да бидат по бели ??

3. Iceberg

Iceberg Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    49
    Јас користам[​IMG] и сум да речеме задоволна...
    Редовно ги полирам забите на стоматолог -но пак ми се жолтеникави,научив и техника на четкање четкам и насабајле и навечер ,има ефект но не колку што би сакала јас...стоматологот ми рече дека таква ми била глеѓта примала многу од кафиња и чаеви-а кафе пијам доста инаку.Мајка ми луќе какви бели бели заби има ќе се чудити-холивуд смајл 8) а и таа испод 3 кафиња и чаеви не е...сигурно е до генетика,а јас не сум се метнала на нејзе....стоматологот пак не го препорачва белењето на забите-вели дека пак ќе треба многу пазење со кафиња,вино,чаеви итн....а и доста е скапо
    Купив сега сода бикарбона и да не направам утка да ве прашам-ставам од нејзе на сува четка и тријам нормално нели? :wasntme:
    До двапати месечно?зш е штетно повеќе...

4. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Денес ја земав новата паста за избелување од Колгејт- Maxwhite One.
    Ќе ви соопштам како делува и дали има резултати и ефекти. Ако ве интересира, ја има во новото Веро, по цена од 155 денари и со секоја купена паста следува добитна грепка. Мене ми се падна чаша :D

5. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    :D Исто. Ја земав денес од Веро (старото) и мене ми се падна чаша. Пишува дека први ефекти за една недела, па да видиме
    Инаку мене баш ми е освежувачка

На FBI му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Јас мијам заби со сода една недела месечно, значи 7 дена последователно.... несакани ефекти нема, така да не е штетно. Секако по миењето со сода се мијам и со паста.

7. decko

decko Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    60
    Јас имам слушнато дека содата ја нагризувала глеѓта на забите. Колку е вистина, не знам.

Иначе, јас си порачав ленти за белеење на заби од E-bay, од фирмата Listerine. Ги користам 5 дена, по 2 пати дневно, и после 3. ден имаше ефект. Ефектот траел 5-6 месеци, а можи и повеќе.

Не се скапи лентите. 22$ за 56 ленти, поштарина не се плаќа. :)

8. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Дечко добро си слушнал :)
    Вака се зезна другарка ми и тоа како , резултати имаше да ама затоа направи 100 пати поголема штета ... не можеше да ги допоправа забите :x Содата нагризува тргнете и логички ја користат за чистење дури зовира ако ја ставиш и измешаш , на местата кај што оди низ цела уста ако не ја исплакнеш добро не е на добро :lol: . Мене ми е страв со вакви експеримнети , си земам пасти за избелување па планирам да пробам и тоа течностна на Колгејт што е сигурно сигурно е ... :)

9. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Содата се задржува на вашите заби 1 мин. така да нема негативен ефект...барем нема кај мене.

10. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    За побели заби само Колгејт за избелување, заедно со редовно миење на забитеа за видливи резултати и многу трпение, се друго е штетно и може да го нагризе и уништи емајлот или заштитниот слој околу забите а со тоа тие ќе ја немаат основната заштита од боење па се на нив ќе се лепи побрзо а отстранувањето ќе биде се потешко.

На tweety54 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    Абе и јас имам проблем со ова ни сода, ни лимон, ни јагоди ништо бре....а добра хигиена одржавам али тоа е |( а ни кафе, ни чај, а за вино да не збориме...ок ретко кафе, и уште поретко чај ... :?:

12. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Би помогнало само ласерско белеење, но и тоа си остава штетни последици, а резултатот е краткотраен.
    :|

13. Westen10.M

Westen10.M Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Видов дека нема ефект од Doctor's .. :(
    кажете некое друго што би можело, и од искуство да кажете за белеење :(. ..
    некоја паста, исто нешто како Doctor's ..
    и да има ефект за 1-2 недели :)

Поздрав

14. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    Сода бикарбонат...ако сте забележали има пасти за заби со сода бикарбонат...Мајка пушеше 20 години и отказа цигарите. Цигарите се разбира си оствиа следа врз забите и...заболекарка-нејна брачеда и кажа секој ден да си мие забите и со сода бикарбонат. После миене со пастата, на четката да става малку сода и да ги мие исто како со паста...За 2 месеци миене, забите и станаа супер бели...Моите се бели, но профилактично ги мија и со сода бикарбинат барем во неделата еднаж...

15. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Јас еднаш во две недели ги мијам со сода бикарбона директно ставена на четката за заби и ми се мн убави забите ( да не се фалам ;) )

16. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    абе јас би ги миела ама некои викаат дека тоа ги ронело забите ако секој ден се миеш па страв ми е , а од еднаш во 2 недели нема резултати :(

17. Philosopher

Philosopher Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    9
    :hai: Луѓе да ве прашам само овој Колгејт добрар ли е за избелување на забите? Некое ваше искуство од него? :)

Прикачени фајлови:

18. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.880
    Правам мешавина со сода бикарбона и 3% хидроген еднаш неделно, па ги четкам забите со тоа и после го паста...стварно помага :)

19. fierce

fierce Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    180

Јас го користев и кај мене немаше никаква разлика. Исто како и секоја друга течност за испирање на устата. Ни И од избелување, барем кај мене.

20. ElenaRbd

ElenaRbd Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    162
    А каде може да се најде тој хидроген ? :) Мислам..се купува од некаде, така ? :)