^^^Пастата? Исто како и сите останати А ако прашуваш за тоа ко прашинка, прашокот за избелување, јас ја наводенував четката и макнував од тоа, и после триеш, ќе се растопи тоа на забите
Јас користам и сум да речеме задоволна... Редовно ги полирам забите на стоматолог -но пак ми се жолтеникави,научив и техника на четкање четкам и насабајле и навечер ,има ефект но не колку што би сакала јас...стоматологот ми рече дека таква ми била глеѓта примала многу од кафиња и чаеви-а кафе пијам доста инаку.Мајка ми луќе какви бели бели заби има ќе се чудити-холивуд смајл а и таа испод 3 кафиња и чаеви не е...сигурно е до генетика,а јас не сум се метнала на нејзе....стоматологот пак не го препорачва белењето на забите-вели дека пак ќе треба многу пазење со кафиња,вино,чаеви итн....а и доста е скапо Купив сега сода бикарбона и да не направам утка да ве прашам-ставам од нејзе на сува четка и тријам нормално нели? До двапати месечно?зш е штетно повеќе...
Денес ја земав новата паста за избелување од Колгејт- Maxwhite One. Ќе ви соопштам како делува и дали има резултати и ефекти. Ако ве интересира, ја има во новото Веро, по цена од 155 денари и со секоја купена паста следува добитна грепка. Мене ми се падна чаша
Исто. Ја земав денес од Веро (старото) и мене ми се падна чаша. Пишува дека први ефекти за една недела, па да видиме Инаку мене баш ми е освежувачка
Јас мијам заби со сода една недела месечно, значи 7 дена последователно.... несакани ефекти нема, така да не е штетно. Секако по миењето со сода се мијам и со паста.
Јас имам слушнато дека содата ја нагризувала глеѓта на забите. Колку е вистина, не знам. Иначе, јас си порачав ленти за белеење на заби од E-bay, од фирмата Listerine. Ги користам 5 дена, по 2 пати дневно, и после 3. ден имаше ефект. Ефектот траел 5-6 месеци, а можи и повеќе. Не се скапи лентите. 22$ за 56 ленти, поштарина не се плаќа.
Дечко добро си слушнал Вака се зезна другарка ми и тоа како , резултати имаше да ама затоа направи 100 пати поголема штета ... не можеше да ги допоправа забите Содата нагризува тргнете и логички ја користат за чистење дури зовира ако ја ставиш и измешаш , на местата кај што оди низ цела уста ако не ја исплакнеш добро не е на добро . Мене ми е страв со вакви експеримнети , си земам пасти за избелување па планирам да пробам и тоа течностна на Колгејт што е сигурно сигурно е ...
За побели заби само Колгејт за избелување, заедно со редовно миење на забитеа за видливи резултати и многу трпение, се друго е штетно и може да го нагризе и уништи емајлот или заштитниот слој околу забите а со тоа тие ќе ја немаат основната заштита од боење па се на нив ќе се лепи побрзо а отстранувањето ќе биде се потешко.
Абе и јас имам проблем со ова ни сода, ни лимон, ни јагоди ништо бре....а добра хигиена одржавам али тоа е а ни кафе, ни чај, а за вино да не збориме...ок ретко кафе, и уште поретко чај ...
Видов дека нема ефект од Doctor's .. кажете некое друго што би можело, и од искуство да кажете за белеење . .. некоја паста, исто нешто како Doctor's .. и да има ефект за 1-2 недели Поздрав
Сода бикарбонат...ако сте забележали има пасти за заби со сода бикарбонат...Мајка пушеше 20 години и отказа цигарите. Цигарите се разбира си оствиа следа врз забите и...заболекарка-нејна брачеда и кажа секој ден да си мие забите и со сода бикарбонат. После миене со пастата, на четката да става малку сода и да ги мие исто како со паста...За 2 месеци миене, забите и станаа супер бели...Моите се бели, но профилактично ги мија и со сода бикарбинат барем во неделата еднаж...
Јас еднаш во две недели ги мијам со сода бикарбона директно ставена на четката за заби и ми се мн убави забите ( да не се фалам )
абе јас би ги миела ама некои викаат дека тоа ги ронело забите ако секој ден се миеш па страв ми е , а од еднаш во 2 недели нема резултати
Луѓе да ве прашам само овој Колгејт добрар ли е за избелување на забите? Некое ваше искуство од него?
Правам мешавина со сода бикарбона и 3% хидроген еднаш неделно, па ги четкам забите со тоа и после го паста...стварно помага
Јас го користев и кај мене немаше никаква разлика. Исто како и секоја друга течност за испирање на устата. Ни И од избелување, барем кај мене.