Мене сода бикарбона ми има помогнато, ама не веднаш откако сум ставила.. туку резултатот сум го приметила после неколку дена. Ама исто така треба и редовно миење на забите со паста. Јас два дена забушавав, не си миев редовно заби и повторно ми се вратија исто како што ми беа.. А сега, денес баш купив Colgate Triple Action зашто до сега користев друга паста за заби, уште од првото миење како малку да ми ги обели забите, баш го видов истиот ефект како со сода бикарбона и редовното миење на заби, но ова со само едно миење на забите.
Девојки сте слушнале ли нешто за избелување на забите со пескарење? Гледам имаат некоја акција и намалена цена па незнам дали да пробам. Постапката одела така што прво одиш на тоа пескарење па дома околу 5-6 дена ставаш некаква си паста на онакви гумени(или силиконски) навлаки и после 5 дена одиш и ти ги фиксираат резултатите. Пишува дека не е воопшто штетно за забите и со последниот чекор во постапкава дури и позитивно било за забите ги штити од осетливост на топлина/ладно и кариес. Слушнал ли некој за ова или го пробал ли? Се мислам дали да пробам...
Редовно миење, но се зависи од природната боја на забите. Некој има природно потемни пожолтеникави, некој има природно бели, прљаво бели, сум видела и луѓе природно креч боја заби. Мислам дека и водата тука има влијание, така слушнав пријател на татко ми цел живот пие чиста изворска вода забите му се сон. Спојлер Она избелувачот од топ шоп
Плавушке не ми е јасно баш, што е со тој избелувач? Такви му биле забите? Претпоставувам твојот пост не беше одговор за мене ама јас пак да си прашам
Не не јас го пишав општо постот, а инаку има од Топ Шоп избелувач на заби, не знам дали е ефикасен не сум го купила, но нешто како туш за очи е само е бел и за заби и го нанесуваш на забите всушност ги лакираш како да се нокти е сега не знам како изгледа затоа што е ептен креч бел
Јас сеа си купив течна паста за заби Colgate Max Fresh ваква е http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... 29,r:3,s:0 и многу ми ги бели забите многу сум задоволна од пастава
уба работа е содата ама е штетна за глеѓта на забот....некако, го разјадува инаку јас нормално имам потемни заби и јас барам нешто за белеење....ама мене ми се 80% пломби предните 4 и не знам дали можам се да употребувам....дали ке ми помогне паста за обични заби сепак моиве не се обични
Епа дами мои ја видов не видов..уплатив од тоа третманот со пескарење! Ако има ефект ќе ви пишам..може додуше и сами ќе приметите сигурно ќе почнат да ми сијаат и постовите На арно нека е!
^ Да. Еве 10тина дена како ја користам и има. Нормално нема некој wow ефект, преку ноќ забите да ми светат на 100км, ама се избелени за нијанса. Вака не е многу приметливо али на тие лентите што се со нијанси од бело кон жолто што ги има, се познава разлика Јас ќе продолжам да си ја користам зашто ептен ми е по ќеф, погодена ми е многу
можеби го има ова мислење , но прочитав некаде , дека треба да ставиш парче лимон на горната и долната вилица или да ги измиеш со парчето лимон , првава постапка ја пробав навистина делува
Да, има резултати. Јас ја користам исто 10тина дена и се забележува ефект. Редовно ги четкам забите и имам избелување за некои две нијанси. За се’ треба употност, така и за ова. КОга ќе ја дотрошам оваа, ќе пробам една друга. Моментално заборавив како се викаше, но ми ја препорачаа
Лимон никако не смееш да користиш на забите! Киселината ја нагризува глеѓта па ќе си направиш проблеми. Никако не ставај повеќе,батали релултати.
Прополис за непца од мед се мачкаат 3 пати на ден, меѓу забите каде имаш воспаление и јаки инфекции.И јас имав исти проблем како тебе.
Мојте заби се многу бели а ништо не и правам само ги мијам со голгејт ти можеш да си купиш такво з аизбелување на забите