Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до побели заби?

Дискусија во 'Лице' започната од GlamourouS, 30 ноември 2009.

1. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    И јас ја зедов новата паста од колгејт, ама за 135 денари :)) ја намалиле :) и да, добив чаша :D
    ќе видиме резултати :)

2. sexybaby

sexybaby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    62
    девојки плис казете колку пари се aloe fresh i lacalut?

3. tweety54

tweety54 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    18
    nemojte da koristite sve i svasta za zabi.. bojata na zabot ja dava vnatresniot del na zabot (dentinot) ..za da vi bidat pobeli zabite tie supstancii treba da navlezat vo vnatresnosta.. .i taka samo se ostetuva zabot... :/ iii znaci, vo nikoj slucaj ne bi preporacala lasersko beleenje.... moze kolku sakaat da ve ubeduvaat deka ne e stetno.... no veruvajte, mn e stetno... plus, niso ne e vecno, taka da, so i da napravite ke mora pak da go napravite za da nemate uste pomodri ili pozolti zabi od toa so ste imale pred beleenjeto...

4. tweety54

tweety54 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    18
    poliranjeto ne gi belee zabite... moze samo da gi iscisti naslagite i da gi napravi posjajni... no ne i pobeli... a poradi toa so si pusac, bi preporacala samo cesto mienje (minimum tri pati na den po 3 min cetkanje) za da ne se nasobiraat naslagi i za da so tekot na vremeto ne pozoltat ;)

5. tweety54

tweety54 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    18
    nisto strasno.... ako se resis nema da zgresis... no moras da se konsultiras so stomatolog ..da ja vidi situacijata pa da ti kaze kako bi izgledalo i so bi bilo najdobro da se napravi...

[mod-kirilica:1nxcp3w0][/mod-kirilica:1nxcp3w0]

6. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    јас пред некој ден пробав со сода бикарбона инаку пасти за заби не помагаат ни колгејт ни молгејт :fubar:

7. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    А ја користел некој Signal White Now??? :?:
    да сподели резултати :)
    Кога ја гледам рекламата (како и светкаат на девојкава забите) љубоморам :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=nssQwPeUfB4

8. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878

тој хидроген е за чистење рани и се купува во аптека. мада што јас си земам од болница :) така да ако имаш некој во болница може да ти набави :)

9. TeddyS

TeddyS Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    121

па тоа внатре , али еве има друго мислење што вика дека не е корисно , не ме земајте за збор :)

10. Westen10.M

Westen10.M Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    дајте ми линк од оваа Вајт Крист, овие лепенкиве :) и кажете ми колко пари е во МКД
    и како да ги купам..
    поздрав

11. SlAtKi4ka.SlAtKi4ka

SlAtKi4ka.SlAtKi4ka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    313
    Јас моите заби ги измив со сода-бикарбона и ми се бели пробај па ќе видиш :hai: :hai: :hai: :hai:

12. oceangirl

oceangirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    70
    Да добра е пастата.Ако ја користиш плус во комбинација со електрична четка е уште подобар резултатот за избелување на забите.

На LittlePinky и la-chicka им се допаѓа ова.
  13. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.353
    Ја има некој пробано новата Колгејт за избелување?Ефекти?

14. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    јас ја земав точно пред една недела, не приметувам многу разлика значи во белеење нема но некако се забите почисти и посјајни, мислам дека ќе има резултат со подолга употреба.

е сега мене ми се јави проблем, одкога почнав со колгејт новата ми разрани непцето на два заба и сега имам ранички кои ме болат. ги четкам 2-3пати дневно по некој 2 мин како што е наведено и незнам дали од тоа ми се раните или нешто друго дали поголемото количество на флуор го придонело тоа незнам...

од тие што ја користат истата паста имале некои сличен проблем или до мене е ова?

15. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    како со сода бикарбона?

16. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Сода бикарбона не е добро решение од причина што ги нагризува забите и по долга уптреба може целосно да ги уништи ;)

17. zabceto

zabceto Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    jas ja koristam signal white :rofl: gi mijam zabite po 3- d pati na den
    mn e uba ne samo sto zabite se beli tuku i mn e osvezitelna.potrebno e samo malku
    kolku edno zrno grasok..probaj mn e uba....drugo nesto sto znam e deka so soda bikarbona obelvat ama
    stetno e mozi samo 1 nedelno da se koristi....ima uste edna pasta na doctorts e kako vo tubence e taja e za
    obeluvanje na zabi na p[usaci...jas ne sum pusac i prirodno imam beli zabi....slucajno ja kupiv ovaa na doctors i mn sum zadovolna i od nea...luge najvazno e da ne pusite i da ne piete kage mn cesto
    pozdrav femincina

[mod-kirilica:ijfxl36p][/mod-kirilica:ijfxl36p]

18. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.113
    Бели заби имам, кафе не пијам и не пушам, но би сакала уште малку да се посветли. Од Колгејт новата е топ, неколку дена ја користам, не очекувајте стварно за недела којзнае колку побели заби, ама со подолга и континуирана употреба сигурно. Разлика има, шо значи функционира. Повеќе светкаат, сјајни се, почисти и поздраво изгледаат, и можда тро разлика во бојата, ама сеуште на почеток сум јас. :D

19. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.353
    И јас ја користам едно два три дена,па нормално во бојата и нема голема разлика зошто пишува нијанса за 7 дена,а нијанса не е нешто многу.Можам само да кажам дека со ниедна паста толку чисти не сум ги осеќала забите и устата,и да нема некој резултат во бојата ќе ја користам зошто е прекрасна

20. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Која е таа нова паста од Колгејт ?