Јас ја користам лакалут white, задоволна сум. Откако го исчистив забниот камен ја користев лакалут актив за умирување на жлебината, сега ја користам онаа за избелување, но да и јас имам слушнато дека постојано не треба да се користи па најверојатно ќе земам некоја од палетата на колгејт па ќе ги користам најизменично.
Јас одсекогаш го имав овој проблем. Дури ми беше и срам да се насмевнам!! Од пред некое време почнав да ја корстам пастата за белеење заби од КАМ и може да ги приметам промените!!! Им ја препорачувам на сите што го имаат овој проблем!!! П.С И да не ја користите оваа паста, обрнете внимание на тоа колку време ги четкате забите!!!
еве неколку начини во домашни услови природно да си ги избелите забите 1. Сода бикарбона – најчесто се препорачува. Земете малку води и помешајте ја со сода бикарбона за да добиете пенаста смеса. Четкајте ги забите со неа на место со паста за заби. 2. Лимон и сол – измешајте еднаква количина лимон и сол и четкајте ги забите пред спиење. 3. Ловоров лист – земете неколку суви листови ловор и згмечете ги. Помешајте ги со еднаква количина суви кори од портокал кои исто така сте ги исситниле. Можете да додадете вода за да добиете паста или да ги оставите во облик на прашок. 4. Јагоди – прво истријте ги со смеса од јаготки па потоа уште еднаш со паста за заби. 5. Јаболков оцет – ова велат дека е најуспешен начин за белеење на забите, но не смее да се користи често затоа што може да предизвика чувствителност на забите и непцата.
јас ја користам новата паста од колгејт, таа во сиво пакување што е и искрено има голема разлика, сите ми викаат дека многу ми биле бели забите,дури и стоматологот ме праша што паста користам! Пробајте ја ништо нема да изгубите, освен да добиете!
И јас имав пожолти заби и ми беше и мене страм да се смеам дури некогаш,што се не пробав најразлични пасти ништо не ми помогна ,откако разговарав со стоматологот ми препорача да си купам четка со најмеки влакненца дека пастата не е толку важна колку што е четката,и си ја купив на лакалут четката а исто и пастата лакалут актив во зегин и можам да кажам дека јас лично сум презадоволна и не си ги познавам забите сега
Користам колгејт веке со години, и сум прилично задоволна, а 2 пати во неделата користам и сода бикербона, по препорака на братучетми кој е студент на стоматологија!!! и не да се фалам, ама имам побели заби од другарките. А сега планирам лакалут да ја земам, гледам има мн задоволни на форумов и братучетми ми ја посочи!!!
http://www.google.com/imgres?q=colgate+ ... ,r:4,s:109 - Дечки оваа ви е ефикасна..но забите треба да си ги миете на сабајле, попладне и навечер..и кје видите после 7 дена забите кје ви бидат бели..не е многу скапа..поздрав
Ја имам користено Signal White Now !!! Многу делува... Стварно Додуша то е привремено белеење ама блескат забите...
Сменив доста пасти за белеење на забите додека не ја најдов вистинската. Барем кај мене се покажа корисна colgate max white one
Зависи и до забите и се тоа.. незнам како идат работите Но, купи ја.. Ништо нема да изгубиш, можеш само да добиеш
убава е вака,фино пакување пријатен мента вкус и мирис ама дека не ги белее забите никако!!!!!само лажат нема врска никаква од кога искочи ја користам ама ништо
долго време се мачев да ги избелам забите досега нај корисна ми се покажала, доколку кај тебе нема подобрување не би требало да значи дека кај сите е така