Tooth Mousse е лекот !! И јас сакав побели заби и ги добив хаха http://www.bhbdental.co.nz/site/bdental ... mousse.jpg Еве вака изгледа , јас имам од ванила и многу е вкусно..се става на забите и се остава 10тина минути и после може да се голтне или да се измијат забите. Околку 1 300 денари мислам дека е ама стварно помага! П.С не знам од кај може да се купи, мајками е заболекар па покрај други заболекари го набави. Ако го има по аптеките набавете си го, ептен е законско ! )))))
Се зависи од коската на забот и дали сте пушачи или не сте. Ако сте нормално ќе имате жолти заби Јас по 5 минути сабајле и навечер ги мијам и ми се многу бели
Ja има некој користено Оптифреш Мултиекшн Флуорисна Паста за избелување на забите на Орифлејм ? Еве ваква
Пастата на Colgate сребрената одлична е, за неколку дена забите побелуваат за една нијанса инаку за белеење на забите може и со сода бикарбона со неколку капки лимон.
Пишува и на FEMINA. За побели заби да се прават забите со Јагода Се сече јагодата на пола и се триат забите со половинките или се прави паста од јагода и се нанесува на четкичката за заби
Savana од каде го најде гелот на Crest, го барам во Скопје со години, никаде го нема... Queen-b на кој free shop има пасти и ленти Crest, на грчка граница? Јас ги купував од странство и бев мнооогу задоволна, штета што ги нема тука... Фала
Порано се миев со една паста околу 70 ден беше ама не ми текнува како се викаше и имаше ефект...сега се мијам со едно од Докторс во школка е и е како прав...и тоа е некаде околу 70 ден мислам
ме интересира само на колку време треба да се повторува постапката или тоа е само моментално белеење за 2-3 дена пак назад или како??? и дали е штетно дали чини нон стоп да се користи.....
Епа имам слушнато за некоја паста што се пробава на битолскиот фришоп ама не можам да гарантирам оти лично ја немам пробано ама засега со Колгејт сум задоволна
Избелубање на забите (помошшш) Здраво! еве јас сакам да се консултирам со моите драги феминки Јас пред некое време дознам дека сода бикарбоната е избелубач на заби, па решив да пробам. па да ве прашам сега, ве молам одговорете и кажете ми дали некој пробал од вас и како било, што треба да се прави и така. фала би многу однапред
pa ne se preporacuva da se koristi sodata zasto se ronat zabite i skapuvaat mene predniot zab pocna da mi crnee od sodata i toa koristec ednas mesecno moj sovet nemoj da koristis soda, zemi ljuspa od limon i so neja cisti ja od prednata strana ne od vnatresnata. pozz
Јас колку што знам избелување на заби се прави на 6 месеци. Единственото често избелување кое не би било штетно за забите е со јагоди. Инаку јас сама сакам да ги избелам забите со прав за избелување. Ќе пишам пак за резултати.