Купив ама ја заборавив Скопје, па за 2 дена ќе почнам да ја користам, ќе ви пишам резултати Но еве доста ја фалат Моите заби во принцип се бели, но сакам 1-2 нијанси побели
И јас сода не препорачувам воопшто. Од пастите, Колгејтот последната за белење што ја има низ темава сребрената - да! На почеток имаше ептен минимални резултати, дури и јас од што сакав да видам промена можда си правев филмови, ама ете 2 месеца пројдоа и стварно се побели забите. И јагода и лимон исто може. Лимон за се` може уствари, за нокти пожолтени, за заби, за лакти (со целата половинка откако ќе се исцеди сокот, се пика лактот у тоа, и не се крути/црни/рапави).
планирав да си купам(мислам колгејт дека беше) за белеење на заби,ја даваат по рекламиве. околу 150 денари беше. а за тоа со лимон...не требало да исцедиш капки него со кората од лимонот да ги истрљаш забите..(така ми имаат кажувано.) :Д
За избелување на заби земи си од Докторс, добро е тоа. И Лакулит сум ја користела една година, ни тоа нема ефект.
Кој го измисли составот Господ да го благослови Премногу разлика во нијансата на забите за месец дена.
pa ke ja zemes korupkata i ke gi cistis zabite po tri pati, toa sozdava zajaknuvanje na mevcata, ne ti dava da imas los miris od ustata,i korupkata gi belee sabite ke iseces limun vo forma na polumesecinka tecnosta isvadija ili izedija,ako jades potoa so korupkata od nadvoresnata strana ke gi cistis
Користев Докторс, Сигнал, Колгејт и моментално Лакалут и нема некои видливи резултати (а може и јас премногу очекувам). Забите ми се поприлично бели, ги белам еднаш неделно со едно средство што го купив од интернет и резултати забележувам само од него. Спојлер
Мене од лимонот ме болат непцата, ама затоа јадењето јаболки (особено оние зелените) ми помага навистина. И имам приметено дека ако одреден период не пијам кафе, забите ми стануваат побели. Со сода немам пробано и не би го препорачала тоа, особено толку често како што практикуваат некои.
Деновиве ќе дам на полирање, има ли некаков ефект од тоа? Инаку, ја користам лакалут пастата долго време, има можеби некаков ефект мал, но не и спектакуларен.
Оваа паста на колгејт е многу добра, ги белее забите после првите миења. Јас сум задоволна, мене не ми се жолти забите, ама сепак има разлика пред и по користењето на пастата.
Сум била на полирање неколку пати и искрено не забележувам посебна разлика, но морам да напоменам дека забите ми се прилично бели па можеби и заради тоа. Во секој случај повеќе сјаат па сигурно е дека ќе ти изгледаат поубаво.
Веќе месец дена ја користам пастата One на Colgate и гледам пријатни резултати - забите ми се избелени скоро за 2 нијанси. Немам жолти заби, ама разликата е очигледна, посјајни се некако (или не дај боже оптичка варка)
И јас сакам да ја земам оваа новава на Колгејт, ама викаа дека се ронеле забите,и дупчиња се правеле...
Денес пак прочитав дека според научни истражувања, јаболкото било поштетно за забите дури и од газираните пијалоци Наводно јаболковата киселина ја нагризувала заштитната обвивка на забите и затоа требало да се јадат ретко и бавно... Да не знае веќе човек во што да верува!
И јас го прочитав тоа, али повероватно ми е тоа дека ги чисти забите баш таа јаболкова киселина и дека е повеќе корисна отколку штетна
Jaс има читано за побели заби лимон и сирење да јадеш истовремено, сум пробала и вкусно е Aма треба редовно да се јаде