Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до побели заби?

Дискусија во 'Лице' започната од GlamourouS, 30 ноември 2009.

1. Aisha

Aisha Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    37
    toj sto e pusac, bogami tesko da gi pobele zabite,a toj sto gi polira zabite gadno ke se sezne,zasto navlakata od sabite ja unisuva sto gi stiti zabite,i posle se stvaraat so tek na vreme,crni damki na zabide i skapuvaat. moj sovet ne polirajte zabi, dva pati polirav napred pocna da mi skapuva zabot,crno dupce mi iskoci.:(

2. pufi-cufi

pufi-cufi Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    1.764
    Не се сеќавам дали имам пишувано на темава, јас забите ги обелив со производите на Crest... Не мислам дека ги има во Мк, но можеби ги има во соседните држави, не знам!

А разликата е очигледна...

Пред...

И потоа...

Прикачени фајлови:

• crest-white-strips2.jpg
      crest-white-strips2.jpg
      Големина на фајлот:
      15,7 KB
      Прегледи:
      547
    • HPIM0782.jpg
      HPIM0782.jpg
      Големина на фајлот:
      235,3 KB
      Прегледи:
      548
    • ,.jpg
      ,.jpg
      Големина на фајлот:
      5,8 KB
      Прегледи:
      548
    На FBI, irenna, gothchick и 5 други им се допаѓа ова.
  3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    само од пастава вака??? :o :D
    или од тие другите производи??
    што се тие?? инаку да да супер е пастава, кај нас ја нема, ама ја имам користено али вака не ми побелеја :rofl: , озбилно по малце ги обелува забите, ама после тоа џабе, кога ќе престанеш, треба континуирано мислам .... :)
    A не е скапа, ко секоја нормална паста
    него тоа другоно што е? :)

4. pufi-cufi

pufi-cufi Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    1.764
    Па , едните се лепенки , а другото е течност за плакнење на устата... Јас ги користев сите , а најмногу помагаат лепенките, дури и само тие да ги користиш.. Сега веќе долго време немам ставено , само пастата ја користам и забите сеуште ми се бели...

На FBI и ludoto19 им се допаѓа ова.
  5. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673

на оваа да не мислиш, колку јас знам оваа е 72 денари и е за белеење, јас ја користев едно време, белее меѓутоа мене заб ми се расипа додека ја користев, сега дал е случајно или не незнам :^).

6. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.344
    Дали некој има користено гелови за избелчување на заби што се достапни кај нас, и кој би го препорачале?
    Јас слушнав дека ова чудово го има кај нас во одредени аптеки, како страшно изгледа со инекциите полни со гел катастрофа.
    Исто ептен сакам најмногу на свет да си купам од Crest лентички за избелување, не верувам да има кај нас, ама ако има некаде воопшто поблиску до нас, или кај нас, или нешто слично нека пише. Резултатите се too good to be true. Пуфи Цуфи гледам ги користела, ама не е од тука 100%. Еве едно видео како тие делуваат и како изгледаат.
    http://www.youtube.com/watch?v=m5z6xzTjLfU

На FBI и pufi-cufi им се допаѓа ова.
  7. JovanaCrnaPaklena

JovanaCrnaPaklena Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1

pa jas gi mijam t.e. gi trijam so soda bikarbona 5 min. a potoa ubavo isplakni od sodata i izmi gi so pasta ubavo ednas nedelno pravi go oti sodata mozi da gi nadgrizi zabite ako go upotrebuvas sekoj den. :)

[mod-kirilica:b6eac34f][/mod-kirilica:b6eac34f]

8. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.113
    Јас знам дека имаше луѓе што се жалеа дека флеки им останувале на забите од Крест, па се тужеа пред пар години со компанијата. Од друга страна, многу луѓе кажуваат дека има неверојатен ефект за брзо. :^) Плус различно трае кај сите, негде и по година, па се враќа старата боја па пак треба да се користат...

Нормално бели ми се забите, ваљда ќе има плус додатен ефект. Само шубе ми е, иначе радо би пробала.

На Fearless му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nannaa

Nannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2010
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    30
    а ова од colgate проверено е ?? да не има некој последици... да не ги нагризува забите.... ако знае некој нека пише ... П.С. колку пари е од прилика да не знае некој?

10. AnichkaButterfly

AnichkaButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    signal daily white паста за заби..ииии после миењето заби исчеткај ги со сода бикарбона..две минути :)
    Не секој ден туку на два три дена..:)
    Има ефект уште одма ке приметиш дека ти се побели забите :)

11. ivance5

ivance5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    200
    Јас сум пушач и забите многу ми станаа побели кога почнав еднаш месечно да ставам малку сода бикарбона на четката за заби! Гаден е вкусот, ама се издржува

12. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    И јас сум пушач, и сеа колку да несакам да признаам, малце ми се пожолтеа со пушењево :!:
    А како ставаш, пред да ги миеш со паста или после? Или пак заедно со пастата :?:

13. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Колгејт многу е добар и тоа еднаш неделно со сода за јадење што ја користат да се мијат забите...стварно има ефект

14. Miracle16

Miracle16 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    20
    На страницава Femina.mk Во Убавина и мода има како да ги избелите забите... прочитај таму :)

А можеш и со пастата Zirodent онаа плавата што е :) :rofl:

15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Јас во понеделникот пред 4 дена си купив од аптека прашок за белеење заби Doctor's White 69 денари, три пати дневно треба да се четкаат забите со него + стандардно насабајле и навечер миење заби.
    Па чекам да видиме ефект

16. mleko

mleko Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Bleeching имате во секоја ординација, јас направив за 100 евра и бојата се промени за 3 скалила од како што ми беше претходно!

17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Јас имам слушнато дека белеењето на забите кај стоматолог,всушност е штетно за забите :( е сега незнам колку е точно, така имам слушнато од повеќе луѓе

18. Maeeeee

Maeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    104
    и јас мислам така Snow-Queen.Tоа е штетно,но пробајте со избелувачи за заби.Mене навистина ми помогна,незнам како се викаше но е како во проѕирно пластично тубенце,и внатре е зелена течност од нане.Iма пријатен мирис и се става над пастата.Eфектот е прекрасен!Aко ми текне името ке го пишам!

19. Mashnichka

Mashnichka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    26
    Сега има од Colgate паста за избелување но не сум ја пробала ако некој ја пробал нека пише долу да ги знаеме ефектите :D

На Maeeeee му/ѝ се допаѓа ова.
  20. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.113
    Јас па баш знам дека најдобро е на забар да си ги белиш, така ми рекле и ми е останато како информација. А сода бикарбона од друга страна е многу штетно, знам дека помага ама не би ставила. Мене од Колгејт ми се покажа како најефикасна пастата.

На Maeeeee му/ѝ се допаѓа ова.