Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до побели заби?

Дискусија во 'Лице' започната од GlamourouS, 30 ноември 2009.

1. Nastjaaa4

Nastjaaa4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    81
    од редовно миење на забите и понекогасш користење на сода бикарбона со лимон, нема подобро и нема подобри резултати! Еве јас имам порцелански и ги кијам после секое јадење, а кога не можам користам забен конец....а и исто така мора да се масираат непцата за да не дојде до миризба од некоја заостаната храна каде не може да допре четкичката или конецот! Поздрав до сите феминки ;)

2. CinnamonGirl

CinnamonGirl Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Конец, здрава четка за заби, соодрветна паста за заби и mouth water, тоа е тоа.

Дали некој има искуство со ласерско белеење на заби? Да препорачате некоја стоматолошка ординација? Која е цената за третман?

Фала :)

3. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Да користев,почнав да ја користам откако прочитав на форумот дека помагала за иабелувањето и мислам дека има повеќе типови на Lacalut пастите..мојата беше LACALUT - WHITE :)

4. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Јас колку што знам оваа паста не е за избелување на забите, туку се користи доколку имате црвени и воспалени непца ти крварат непцата и сл.

5. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Савана има мислам дека 3 вида на Лакалут . Lacalut white , Lacalut sensitive и Lacalut aktiv :)

На LittlePinky и Smileeee им се допаѓа ова.
  6. Lally

Lally Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    срцки а знае ли некој како се користи прашокот за белење заби од докторс ?

7. lilii

lilii Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11
    Знаете ли дали четкањето на забите со сол е штетно?
    иначе баба ми ми има кажувано дека порано ги миеле забите со ќумур и им биле невероватно бели и здрави (нели во тоа време немале многу заболелекари) има некој пробано?

8. acvamarin

acvamarin Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    25
    Во космо има неколку средства за белеење на заби дали има некој пробано нешто??? И ако имате дали сте задоволни ???

9. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Можеш да купиш паста за белење на забите од Орифлем (не е многу скапа) една моја другарка ја користеше и ефикасна е.
    Исто така можеш да се обидеш со половина од јагода да ги тиреш забите.

На Ristena му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Greenny

Greenny Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    39
    И јас ја користев пастата на Lacalut за избелување на забите и немаше ефект :worried:

11. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Јас ги користев ленитите од Crest и навистина се супер. МНогу ги обелуваат забите и се навистина ефикасни. Како што кажа Пуфи, ги нема во Мк (штета).
    Ги користев лентиве и сега ја одржувам белината на забите со Colgate Max White One.
    Презадоволна сум!
    штета што немам слика пред и потоа :^)

Eдит: не ги нагризуваат непцата, но не е препорачливо да се користат често. Лепенките може да се користат на размак од 6 месеци. Сигурно не е нешто што воопшто не го оштетува забот, но јас забележувам дека нема некои контраиндикации :)

12. magde1990

magde1990 Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    содабикарбона и малку вода измесајте да се добие смеса и исчеткајте ѓи забите така некој одреден временки период и ке ја видите разликата јас пробав и стварно е така

13. CinnamonGirl

CinnamonGirl Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Дали некој има искуство со ласерско белеење на заби? Да препорачате некоја стоматолошка ординација? Која е цената за третман?

14. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Можи глупо прашање ама сега штетна е содава или не? (добро сега ако се користи во нормала и колку е нормално неделно да се четкаат забите со сода?)

15. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.113
    Јас знам дека трае саат до два процедурата и веднаш се гледаат резултати. Ама не ми текнало да се распрашам, и мене ме заинтересира сега. :$

16. stefyle

stefyle Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    110
    Порано ја користев таа првата паста за избелување Max Fresh само што мојата беше плава а оваа е зелена...но небев многу многу задоволна...Но сега ја користам таа втората Golgate MaxWhite ONE и сумм многу многу задоволна, значи како избелува со седум дена редовно миење забите се како бисер... :D

Прикачени фајлови:

17. Alegriaa

Alegriaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    260
    Јас за да ги избелам не користам некои посебни псати, четки итн.
    Е сега незнам дали е до оваа но вреди да се проба.
    Додека се бањате со тушот ставете го на најсилно и како водата да е четка и до забите се ,,испрскајте,, убаво.После половина час или пак утре измијте ги забите.
    Јас си користам паста од Colgate-MaxFresh cooling crystals.
    и бисер бели. Е сега незнам до кое е . Можете сабајлето да погледнете какви ви се забите дали има напредок, ако нема до пастата е ;)

18. behappy

behappy Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    2
    В лето само јагоди... В зима 2 месечно сода бикарбона ... :) најдобар рецепт го има и на фемина запишано во убавина и мода категорија ЛИЦЕ..

19. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    119
    Користам одвреме навреме сода бикарбона ;) и неможам да се пожалам :)

20. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    Ако ме прашуваш мене, од искуство и по совет од заболекар знам дека содата ја уништува природната забна глеѓ. Поради составот може да ги избели забите, но тогаш па обратно, ќе го ослабне здравјето на твоите заби - т.е. ќе станат посклони на расипување и забен камен. Значи, автоматски добиваш обратен ефект.

Јас си ја користам пастата Лакалут. За оние кои прв пат слушаат, изгледа вака [​IMG].
    Кој и да сум прашала од оние кои ја имаат пробано се задоволни, како и јас самата. Имаат повеќе типа за оние со почувствителни заби. Јас откако ја користам не ми тече крв од непцата при миење, ефектот е долготраен (со други пасти по кратко време чувствувам слој од храна на забите) и воглавно ми ги чува забите здрави. Има малку поневообичаен вкус од другите пасти, но ништо страшно. ;)