Како до побели заби?

Дискусија во 'Лице' започната од GlamourouS, 30 ноември 2009.

1. Nastjaaa4

Nastjaaa4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    81
    од редовно миење на забите и понекогасш користење на сода бикарбона со лимон, нема подобро и нема подобри резултати! Еве јас имам порцелански и ги кијам после секое јадење, а кога не можам користам забен конец....а и исто така мора да се масираат непцата за да не дојде до миризба од некоја заостаната храна каде не може да допре четкичката или конецот! Поздрав до сите феминки ;)

2. CinnamonGirl

CinnamonGirl Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Конец, здрава четка за заби, соодрветна паста за заби и mouth water, тоа е тоа.

Дали некој има искуство со ласерско белеење на заби? Да препорачате некоја стоматолошка ординација? Која е цената за третман?

Фала :)

3. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Да користев,почнав да ја користам откако прочитав на форумот дека помагала за иабелувањето и мислам дека има повеќе типови на Lacalut пастите..мојата беше LACALUT - WHITE :)

4. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Јас колку што знам оваа паста не е за избелување на забите, туку се користи доколку имате црвени и воспалени непца ти крварат непцата и сл.

5. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Савана има мислам дека 3 вида на Лакалут . Lacalut white , Lacalut sensitive и Lacalut aktiv :)

На LittlePinky и Smileeee им се допаѓа ова.
  6. Lally

Lally Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    срцки а знае ли некој како се користи прашокот за белење заби од докторс ?

7. lilii

lilii Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11
    Знаете ли дали четкањето на забите со сол е штетно?
    иначе баба ми ми има кажувано дека порано ги миеле забите со ќумур и им биле невероватно бели и здрави (нели во тоа време немале многу заболелекари) има некој пробано?

8. acvamarin

acvamarin Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    25
    Во космо има неколку средства за белеење на заби дали има некој пробано нешто??? И ако имате дали сте задоволни ???

9. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Можеш да купиш паста за белење на забите од Орифлем (не е многу скапа) една моја другарка ја користеше и ефикасна е.
    Исто така можеш да се обидеш со половина од јагода да ги тиреш забите.

На Ristena му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Greenny

Greenny Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    39
    И јас ја користев пастата на Lacalut за избелување на забите и немаше ефект :worried:

11. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Јас ги користев ленитите од Crest и навистина се супер. МНогу ги обелуваат забите и се навистина ефикасни. Како што кажа Пуфи, ги нема во Мк (штета).
    Ги користев лентиве и сега ја одржувам белината на забите со Colgate Max White One.
    Презадоволна сум!
    штета што немам слика пред и потоа :^)

Eдит: не ги нагризуваат непцата, но не е препорачливо да се користат често. Лепенките може да се користат на размак од 6 месеци. Сигурно не е нешто што воопшто не го оштетува забот, но јас забележувам дека нема некои контраиндикации :)

12. magde1990

magde1990 Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    содабикарбона и малку вода измесајте да се добие смеса и исчеткајте ѓи забите така некој одреден временки период и ке ја видите разликата јас пробав и стварно е така

13. CinnamonGirl

CinnamonGirl Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    5
    Дали некој има искуство со ласерско белеење на заби? Да препорачате некоја стоматолошка ординација? Која е цената за третман?

14. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Можи глупо прашање ама сега штетна е содава или не? (добро сега ако се користи во нормала и колку е нормално неделно да се четкаат забите со сода?)

15. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.151
    Јас знам дека трае саат до два процедурата и веднаш се гледаат резултати. Ама не ми текнало да се распрашам, и мене ме заинтересира сега. :$

16. stefyle

stefyle Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    110
    Порано ја користев таа првата паста за избелување Max Fresh само што мојата беше плава а оваа е зелена...но небев многу многу задоволна...Но сега ја користам таа втората Golgate MaxWhite ONE и сумм многу многу задоволна, значи како избелува со седум дена редовно миење забите се како бисер... :D

Прикачени фајлови:

17. Alegriaa

Alegriaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    260
    Јас за да ги избелам не користам некои посебни псати, четки итн.
    Е сега незнам дали е до оваа но вреди да се проба.
    Додека се бањате со тушот ставете го на најсилно и како водата да е четка и до забите се ,,испрскајте,, убаво.После половина час или пак утре измијте ги забите.
    Јас си користам паста од Colgate-MaxFresh cooling crystals.
    и бисер бели. Е сега незнам до кое е . Можете сабајлето да погледнете какви ви се забите дали има напредок, ако нема до пастата е ;)

18. behappy

behappy Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    2
    В лето само јагоди... В зима 2 месечно сода бикарбона ... :) најдобар рецепт го има и на фемина запишано во убавина и мода категорија ЛИЦЕ..

19. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    120
    Користам одвреме навреме сода бикарбона ;) и неможам да се пожалам :)

20. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.053
    Ако ме прашуваш мене, од искуство и по совет од заболекар знам дека содата ја уништува природната забна глеѓ. Поради составот може да ги избели забите, но тогаш па обратно, ќе го ослабне здравјето на твоите заби - т.е. ќе станат посклони на расипување и забен камен. Значи, автоматски добиваш обратен ефект.

Јас си ја користам пастата Лакалут. За оние кои прв пат слушаат, изгледа вака [​IMG].
    Кој и да сум прашала од оние кои ја имаат пробано се задоволни, како и јас самата. Имаат повеќе типа за оние со почувствителни заби. Јас откако ја користам не ми тече крв од непцата при миење, ефектот е долготраен (со други пасти по кратко време чувствувам слој од храна на забите) и воглавно ми ги чува забите здрави. Има малку поневообичаен вкус од другите пасти, но ништо страшно. ;)