Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до побели заби?

Дискусија во 'Лице' започната од GlamourouS, 30 ноември 2009.

1. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Golgate MaxWhite ONE колку пари е ? :)

2. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Околу 150 денари :)

На Faline му/ѝ се допаѓа ова.
  3. StefanS

StefanS Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Пастата е 170 денари и ја има во сите маркети,ептен некаде има попуст и можеш да ја земеш за 150.
    Моментално ја користам 1 месец и 2 недели,но нема некој посебен ефект. И стоматологот исто така ми рече дека со паста неможе да се избелат забите. Т.е. може но тоа е минимално.
    Кога ќе ми се истроши оваа,планирам да си купам MaxWhite Gel

4. Maeeeee

Maeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    104
    Содата не е штетна,а е многу ефикасна јас 3 пати месечно се мијам со сода,можеби е малку грозно но ефектите се видливи...;)

5. mackice

mackice Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    12
  6. evvaa

evvaa Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Ја користев Signal White Now и не сум задоволна, немаше никаков ефект, барем кај мене....сум ја користела и Lacalut за белеење ама пак ништо :(

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mim

mim Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2009
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Содата совршено дејствува, проверено ;)

8. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.217
    Секојдневно Лакалут, а повремено сода и лимон, до сега најдобри ефекти покажаа :inlove:

9. kika13

kika13 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    104
    Вчера купив една паста на Doctor's засега резултати се по малку видливи....Се надевам дека ќе ги обели забите :)

10. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Стоматологот на една моја колешка и рекол дека зависи каква ти е природната боја на коската на забите и од тоа зависи колку може или не да се избелат забите до некоја нијанса. Ако имате пожолта боја на коската сигурно само со паста за заби може да постигнете некој ефект ама една нијанса + , но не стварно бели заби...

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.991
    Јас Ја користам Crest и сум многу задоволна ! После кратко користење се приметува разлика.Штета што не си земав повеќе залихи,тука ја нема а при крај ми е .Ако некој знае од каде можам да ја набавм нека каже плс :)

12. Maeeeee

Maeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    104
    Јас користам Colgate и задоволна сум....Се резбира користам и едено средство за избелување нз како се викаше ама многу помага..Како зелена течност во пластична тубичка со мирис на нане...Навистина сум задоволна!

13. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Ја има во Лидл. :)

14. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.991
    ^^ Кај е Лидл ? :$

15. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Нјаблискиот во Грција пред Поликастро. :D

16. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Ја користев најпрво Lacalut aktiv по препорака од стоматолог заради непцата, покрај тоа што ми ги одржуваше здрави и цврсти ми побелеа и забите, убава е навистина арно ама јас сум алергична, од неа приметив ми излегуваат рагади ( пукнатини околу устата ) по долга употреба приметив дека е од неа, па се префрлив на Colgate новата и таа исто, всушност Колгејт никогаш не ми ни одговарала, па се префлив на Signal и тоа оваа:

[​IMG] е премногу добра, рагадите одма ми се повлекоа а забите си останаа бели, но сега решив да ја пробам и оваа на Сигнал па се надевам дека ќе се погоди.

[​IMG] Дали некој ја користел? што се однесува до белеењето знам дека ќе ги белее бидјеќи моите заби лесно се белат, но дали создава други проблеми? приметил ли некој што ја користел? :?:

17. LovelyMoments

LovelyMoments Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Негативните дејства од белењето на забите се индивидуални, може да се случи да поминеш без осетливост, а кај други да има хиперсензитивност после белењето на забите..всушност се зависи од прагот на надразливост кај секого од нас. Јасно е едно, дека секое "едно-почетно" белење води во второ,трето итн....а за тоа колку од емајловата површина (најповршинскиот слој од забот) се оштетува одговорот е - со секое белење се повеќе и повеќе.

18. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    за побели заби би ви препорачала да пробате со СОДА да ги исчеткате забите после миење. има ефекти доколку тоа се прави правилно. од пастите најзадоволна сум од colgate и zirodent. за крај користам Colgate Plax.

Прикачени фајлови:

19. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932

Тоа со содата читав дека смее да се прави еднаш неделно. Никако секој ден.

20. StefanS

StefanS Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Море да ви кажам најискрено,денес излажав едни другарки од класот дека забите ми ги белеле ласерски,колку да видам дали ќе поверуваат. 2 Месеци користам Colgate Max White One,и тоа пишува да се мијат 3 пати на ден,а само 2 пати ги мијам и ми се многу бели. На почетокот воопшто не очекував дека до овој степен ќе ми стигнат (Но имам и природна белина) ама ова со пастава навистина ги направи уште побели...а веќе 2 месеци користам 1 пакување...
    170 ден - 75 мл