Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до побели заби?

Дискусија во 'Лице' започната од GlamourouS, 30 ноември 2009.

1. mihaela55555

mihaela55555 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    121
    јас ги мијам со colgate и немам проблеми :) забите ми се здрави и цкоро бели (секако мислам дека не е возможно природно да бидат сосема бели)

2. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Тие Crest лентите се дефинитивно најдоброто нешто што сум го видела за побелување на забите. Јас лично немам, но цимерката има (татко и и ги купи од Канада). Забите и се препреубави и бели. Штета што тука ги нема :/

Дали некој порачал од интернет?

3. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100

Гледав едно клипче на интернет за една жена која ги употреби тие Crest лентите како лепенки што се (пред и потоа). И навистина имаше зачудувачки резултати :o Само незнам колку долго остануваат така бели забите? Кај нас па ништо нема |(

4. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Долго траат, гледано по белината на забите од цимерката. Таа ги користи на 2-3 месеци. Се ставаат на горната и долната вилица и се чуваат 30 минути. Потоа просто блеска!

5. Page

Page Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    359
    Четкај те ги забите секое сабајле и вечер со 3% хидроген... да видите резултати ... и правите плус испирање и дезинфекција на устата како и на гингивата... 3 постоттниот хидроген е за орална употреба ....

6. butterfly33

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Мене ми е страв така со хидроген :worried: После да не си ја земам бељата.
    Слушнав дека и јаготките ги обелуваат забите. Колку е тоа точно, ќе пробаме :wasntme:

7. Nastjaaa4

Nastjaaa4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    81
    јас пробав со јагоди...ништо не видов никаков ефект.....ама си ги мијам со колгејт од прополис и не знам имам чувство дека ми се повели....ама ги мијам по секое јадење...и плус со сода бикарбона и хидроген сум пробала да...ефикасно е...

8. Devica88

Devica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    13
    Сега е сезона на јагодите.земете една јагода поголема,смачкајте ја со вилушка и додадете малку сода (околу пола рамна мала лажичка) и сето тоа мешајте го да се добие една смеса и со четката за заби четкајте ги,и правете го тоа 1-2 неделно.има ефект ама не кај природно жолти заби туку кај тие што има потенцијал да се избелат :) бидејки јагодата ги има тие природни киселини што овозможуваат избелување,кај мене има резултати и сум задоволна 8) поздрав и со среќа :)

9. Ognenija

Ognenija Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    586
    Никако 2 пати неделно. :shake: Содата има избелувачки ефекти ама нетреба да се користи често, еднаш месечно за да не дојде до разјадување на забите.

10. Marchesa

Marchesa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    965
    Јас сум презадоволна од Lacalut White. Уште во првите неколку дена ми се забележуваше разлика :)

На Dgirlll му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LeonaS

LeonaS Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    24
    crest i colgate
    the best :*

12. Leika

Leika Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    49
    оди на белење на забар, и еднаш во две недели убаво нежно четкај ги со содабикарбона, и редовно ке си користиш специјална паста по препорака од стоматолог ке ја најдеш во аптека (незнам како се викаше) ... има да блискаш бејби, холивуд :)

13. butterfly33

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Ќе пробам со сода, гледам многу ја фалите. Ама имам слушнато дека не смеј да се користи повеќе од 1 месечно. Така да повеќе пати во месецот :shake:
    Јас па си се вдомив на темата :lol:

14. sweetgirz

sweetgirz Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    5
    За побели заби конзумирајте јагоди и сл., исто така и многу вода, дали знае некој дали е безбедно користење на забен конец...мислам дека е штетно!?

15. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Забниот конец е за чистење на забите од нечистотии. Баш напротив дека е штетен, дури и препорачуваат да се чистат забите со забен конец, па потоа да се измијат со четка и паста.

16. RedCloud

RedCloud Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    Феминки,сакав да ве прашам за препорака за паста или било какво средство за избелување заби.Моментално користам Colgate Max White One.Дали некој ја има користено?Experience?(Не)Задоволни? :)

17. Kalia

Kalia Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    26
    братучетка ми ги бели забите со лимонтус, става малку на четката и ги мие забите некои 5 мин. јас уште не сум пробала :/ а иначе одма се забележува разлика кај неа

18. thegirl2

thegirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    39
    на четката ставете паста за заби над неа сода и од горе јаготка испасирана, четкајте ги 5мин. многу е ефикасно :)

19. sandra.92

sandra.92 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    7
    Зашто сите сте запнале со сода, значи многу е штетно...Што е побитно, бели заби две години (пошто после ќе ви се сронат цели) или пак ЗАБИ (какви и да се, бар ќе си ги имате подолго)...секој има различна забна коска, и од тоа зависи бојата, ако таа е потемна, нема начин да се осветли, или и да има тој е неприроден и прави повеќе лошо него добро..само миење заби со некоја поквалитетна паста за заби два три пати дневно и тоа е доволно. :)

20. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Точно, се рони коската од сода бикарбона.
    Colgate Max White One е многу добра за белеење, пробајте и редовно мијте заби и ќе видите резултати