Како до побели заби?

Дискусија во 'Лице' започната од GlamourouS, 30 ноември 2009.

1. mihaela55555

mihaela55555 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    121
    јас ги мијам со colgate и немам проблеми :) забите ми се здрави и цкоро бели (секако мислам дека не е возможно природно да бидат сосема бели)

2. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Тие Crest лентите се дефинитивно најдоброто нешто што сум го видела за побелување на забите. Јас лично немам, но цимерката има (татко и и ги купи од Канада). Забите и се препреубави и бели. Штета што тука ги нема :/

Дали некој порачал од интернет?

3. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100

Гледав едно клипче на интернет за една жена која ги употреби тие Crest лентите како лепенки што се (пред и потоа). И навистина имаше зачудувачки резултати :o Само незнам колку долго остануваат така бели забите? Кај нас па ништо нема |(

4. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Долго траат, гледано по белината на забите од цимерката. Таа ги користи на 2-3 месеци. Се ставаат на горната и долната вилица и се чуваат 30 минути. Потоа просто блеска!

5. Page

Page Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    359
    Четкај те ги забите секое сабајле и вечер со 3% хидроген... да видите резултати ... и правите плус испирање и дезинфекција на устата како и на гингивата... 3 постоттниот хидроген е за орална употреба ....

6. butterfly33

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Мене ми е страв така со хидроген :worried: После да не си ја земам бељата.
    Слушнав дека и јаготките ги обелуваат забите. Колку е тоа точно, ќе пробаме :wasntme:

7. Nastjaaa4

Nastjaaa4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    81
    јас пробав со јагоди...ништо не видов никаков ефект.....ама си ги мијам со колгејт од прополис и не знам имам чувство дека ми се повели....ама ги мијам по секое јадење...и плус со сода бикарбона и хидроген сум пробала да...ефикасно е...

8. Devica88

Devica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    13
    Сега е сезона на јагодите.земете една јагода поголема,смачкајте ја со вилушка и додадете малку сода (околу пола рамна мала лажичка) и сето тоа мешајте го да се добие една смеса и со четката за заби четкајте ги,и правете го тоа 1-2 неделно.има ефект ама не кај природно жолти заби туку кај тие што има потенцијал да се избелат :) бидејки јагодата ги има тие природни киселини што овозможуваат избелување,кај мене има резултати и сум задоволна 8) поздрав и со среќа :)

9. Ognenija

Ognenija Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    586
    Никако 2 пати неделно. :shake: Содата има избелувачки ефекти ама нетреба да се користи често, еднаш месечно за да не дојде до разјадување на забите.

10. Marchesa

Marchesa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    965
    Јас сум презадоволна од Lacalut White. Уште во првите неколку дена ми се забележуваше разлика :)

На Dgirlll му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LeonaS

LeonaS Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    24
    crest i colgate
    the best :*

12. Leika

Leika Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    49
    оди на белење на забар, и еднаш во две недели убаво нежно четкај ги со содабикарбона, и редовно ке си користиш специјална паста по препорака од стоматолог ке ја најдеш во аптека (незнам како се викаше) ... има да блискаш бејби, холивуд :)

13. butterfly33

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Ќе пробам со сода, гледам многу ја фалите. Ама имам слушнато дека не смеј да се користи повеќе од 1 месечно. Така да повеќе пати во месецот :shake:
    Јас па си се вдомив на темата :lol:

14. sweetgirz

sweetgirz Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    5
    За побели заби конзумирајте јагоди и сл., исто така и многу вода, дали знае некој дали е безбедно користење на забен конец...мислам дека е штетно!?

15. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Забниот конец е за чистење на забите од нечистотии. Баш напротив дека е штетен, дури и препорачуваат да се чистат забите со забен конец, па потоа да се измијат со четка и паста.

16. RedCloud

RedCloud Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    Феминки,сакав да ве прашам за препорака за паста или било какво средство за избелување заби.Моментално користам Colgate Max White One.Дали некој ја има користено?Experience?(Не)Задоволни? :)

17. Kalia

Kalia Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    26
    братучетка ми ги бели забите со лимонтус, става малку на четката и ги мие забите некои 5 мин. јас уште не сум пробала :/ а иначе одма се забележува разлика кај неа

18. thegirl2

thegirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    39
    на четката ставете паста за заби над неа сода и од горе јаготка испасирана, четкајте ги 5мин. многу е ефикасно :)

19. sandra.92

sandra.92 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    7
    Зашто сите сте запнале со сода, значи многу е штетно...Што е побитно, бели заби две години (пошто после ќе ви се сронат цели) или пак ЗАБИ (какви и да се, бар ќе си ги имате подолго)...секој има различна забна коска, и од тоа зависи бојата, ако таа е потемна, нема начин да се осветли, или и да има тој е неприроден и прави повеќе лошо него добро..само миење заби со некоја поквалитетна паста за заби два три пати дневно и тоа е доволно. :)

20. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Точно, се рони коската од сода бикарбона.
    Colgate Max White One е многу добра за белеење, пробајте и редовно мијте заби и ќе видите резултати