јас ги мијам со colgate и немам проблеми забите ми се здрави и цкоро бели (секако мислам дека не е возможно природно да бидат сосема бели)
Тие Crest лентите се дефинитивно најдоброто нешто што сум го видела за побелување на забите. Јас лично немам, но цимерката има (татко и и ги купи од Канада). Забите и се препреубави и бели. Штета што тука ги нема :/ Дали некој порачал од интернет?
Гледав едно клипче на интернет за една жена која ги употреби тие Crest лентите како лепенки што се (пред и потоа). И навистина имаше зачудувачки резултати Само незнам колку долго остануваат така бели забите? Кај нас па ништо нема
Долго траат, гледано по белината на забите од цимерката. Таа ги користи на 2-3 месеци. Се ставаат на горната и долната вилица и се чуваат 30 минути. Потоа просто блеска!
Четкај те ги забите секое сабајле и вечер со 3% хидроген... да видите резултати ... и правите плус испирање и дезинфекција на устата како и на гингивата... 3 постоттниот хидроген е за орална употреба ....
Мене ми е страв така со хидроген После да не си ја земам бељата. Слушнав дека и јаготките ги обелуваат забите. Колку е тоа точно, ќе пробаме
јас пробав со јагоди...ништо не видов никаков ефект.....ама си ги мијам со колгејт од прополис и не знам имам чувство дека ми се повели....ама ги мијам по секое јадење...и плус со сода бикарбона и хидроген сум пробала да...ефикасно е...
Сега е сезона на јагодите.земете една јагода поголема,смачкајте ја со вилушка и додадете малку сода (околу пола рамна мала лажичка) и сето тоа мешајте го да се добие една смеса и со четката за заби четкајте ги,и правете го тоа 1-2 неделно.има ефект ама не кај природно жолти заби туку кај тие што има потенцијал да се избелат бидејки јагодата ги има тие природни киселини што овозможуваат избелување,кај мене има резултати и сум задоволна поздрав и со среќа
Никако 2 пати неделно. Содата има избелувачки ефекти ама нетреба да се користи често, еднаш месечно за да не дојде до разјадување на забите.
оди на белење на забар, и еднаш во две недели убаво нежно четкај ги со содабикарбона, и редовно ке си користиш специјална паста по препорака од стоматолог ке ја најдеш во аптека (незнам како се викаше) ... има да блискаш бејби, холивуд
Ќе пробам со сода, гледам многу ја фалите. Ама имам слушнато дека не смеј да се користи повеќе од 1 месечно. Така да повеќе пати во месецот Јас па си се вдомив на темата
За побели заби конзумирајте јагоди и сл., исто така и многу вода, дали знае некој дали е безбедно користење на забен конец...мислам дека е штетно!?
Забниот конец е за чистење на забите од нечистотии. Баш напротив дека е штетен, дури и препорачуваат да се чистат забите со забен конец, па потоа да се измијат со четка и паста.
Феминки,сакав да ве прашам за препорака за паста или било какво средство за избелување заби.Моментално користам Colgate Max White One.Дали некој ја има користено?Experience?(Не)Задоволни?
братучетка ми ги бели забите со лимонтус, става малку на четката и ги мие забите некои 5 мин. јас уште не сум пробала :/ а иначе одма се забележува разлика кај неа
на четката ставете паста за заби над неа сода и од горе јаготка испасирана, четкајте ги 5мин. многу е ефикасно
Зашто сите сте запнале со сода, значи многу е штетно...Што е побитно, бели заби две години (пошто после ќе ви се сронат цели) или пак ЗАБИ (какви и да се, бар ќе си ги имате подолго)...секој има различна забна коска, и од тоа зависи бојата, ако таа е потемна, нема начин да се осветли, или и да има тој е неприроден и прави повеќе лошо него добро..само миење заби со некоја поквалитетна паста за заби два три пати дневно и тоа е доволно.
Точно, се рони коската од сода бикарбона. Colgate Max White One е многу добра за белеење, пробајте и редовно мијте заби и ќе видите резултати