Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до побели заби?

Дискусија во 'Лице' започната од GlamourouS, 30 ноември 2009.

1. thegirl2

thegirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    39
    Можи стварно се нагризуваат и е штетно ама има најмногу ефект.Нормално дека не треба да се претерува ама на 3 недели еднаш може да се користи :D

2. Lallly

Lallly Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    33
    Може ли некој да ми каже колку пари е colgate max white one? :)

3. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    ^ 160 денари отприлика :)

На Lallly му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Jaс ја користев пастава едно 5-6 недели и нели на пастата пишува за 1 недела 1 нијанса побели.Епа јас не приметив никаква разлика, можеби 1,2 нијанси побели ама не е тоа-тоа....

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  5. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Јас пробав со јагоди и сода. Незнам дали малку ставив сода ама немаше баш вау ефекти. Само некако гадно ми беше кога ги четкав забите :^)

6. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    А со лимун сте пробале или тоа не е за избелување?

7. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    И јас ќе потврдам исто, си се мијам редовно кaкао што си мијам со пастава не забележав никаква ама баш никаква голема разлика, можеби малку ми се побели, ама можебе тоа од што сакам да ми бидат па ми се чини дека нијанса се побели. Жабе толку пари..
    Плус ми рече забарот дека не чинеле овие пасти за избелување, ги оштетувале забите.
    Мене ми ја пофалија Лакалут дека била многу подобра за забите и медицинари ми ја препорачаа
    Јас денес земав од ДМ, Вадемекум беа на некоја акција, ми ја пофалија дека и таа била доста подобра од Колгејт.
    И едно што е mouthwash ама 2во1 со паста од истава марка, мајка ми ги пофали дека порано важале за најквалитетни. Се надевам дека ќе има подобри резултати.

8. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    Лимонот е штетен за забите а не па да избелуваш со него,го нагризува забот.

*Иначе за избелување со сода бикарбона најмногу помага,ставам на четката и околу 3мин ги тријам забите ии има ефекти,пробајте ;)

9. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    Слушам имало паста Лакалут( :?: :?: )!
    Дали стварно ке белее забите,или?
    Не дека ми се нешто жолти,ама сакам побели ]:) :lol: !!

10. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Јас ја користев цел месец и според мене е најефикасна од сите пасти за избелување. Колгејт е само 30тина денари поефтина а ич не е ефикасна, купи си ја Лакалут и ќе забележиш позитивни резултати ;)

11. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    Фала ти,секако ке ја купам! :)

12. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Знам и јас го имав проблемов :/
    Пробав со паста за избелување заби - има во аптеките и така се вика , али ако неможеш да купиш еве ти уште еден совет :
    Ми кажаа (и пробав) дека може да се обелат со сода бикарбона или сол ама со тоа се оштетуваат забите, па ако веќе се решиш да ги обелуваш на тој начин , тогаш прај го тоа поретко !
    :D

13. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Доволно е еден пат месечно, а повеќе од доволно се два пати месечно за избелувањето со сода бикарбона.За солта, не сум сигурна.Секако помага, само не знам, дали само на мене ми се случува да имам проблем потоа со непцата или тоа е од што многу време ги четкам..

14. kosmodiks

kosmodiks Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    251
    Aбе мене ми имат кажано со лук да си ги миеш забите , и потоа за да не ми мириса здивот ќе јадеш магдонос :D

15. Lady.Luck

Lady.Luck Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    9
    Професионално белење му е мајката... Јас не бев задоволна од белината, па ми ги избелија на забар со паста и ув ламба (околу 50 евра чини). ласерското белење е доста поскапо а се користи само за многу обени заби. Белењево со паста и УВ ламба ми даде резултати какви што неможев ни да претпоставам.. Сега имам холивудска насмевка :D

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.586
    Допаѓања:
    201.820
    Јаболка, лимон и јагоди имаат киселини кои можат да ви ги нагризат забите - јадете вакво овошје секогаш кога можете, ама после тоа веднаш мијте ги забите.
    Од содата не се плашете толку - па составен дел е на секоја паста за миење заби, посебно на оние кои се специјално наменети за избелување. Ама препорачливо е со паста да ги миете забите, а не со сода. Чистењето со конец за заби не е штетно, напротив, на тој начин се отстрануваат остатоците од храна кои не излегуваат со обичното четкање.
    Инаку, Sensodyne, Vademecum и Lacalut се можеби најдобрите пасти кои можат да се најдат на нашиот пазар, не само за избелување, туку и останатите. Тука некаде е и Aquafresh, само што не сум сигурна дали кај нас ги има оригиналите, со оглед на ниската цена. А Колгејт, Сигнал и слични се само дел од ѓубрето што Procter & Gamble го носи тука.

На resenska и Alex.T им се допаѓа ова.
  17. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Јас имам природно многу бели заби, ама еден период кога многу пиев кафе и пушев почнаа да ми жолтеат. Баш тој период се погоди да спијам кај баба ми, а они со дедо отсекогаш си ја купуваат Колинос онаа праисторискана паста. Ги измив неколку пати со неа и ми станаа побели и од порано.

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Steff.Unique

Steff.Unique Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    270
  19. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    Природно имам многу бели заби иако сум пушач и јак конзумент на caffe drink и coca-cola.
    Ги мијам само со колинус-најстарата и најубавата паста,а сум пробала милион пасти ама оваа ми е хит за сва времена.И чистење со конец обавезно. :makeup:

На Srekicka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.981
    А лакалут пастата колку пари е ?