Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до побели заби?

Дискусија во 'Лице' започната од GlamourouS, 30 ноември 2009.

1. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    93.920
    незнам дали пишува назад по страниве,ама јаготките колку ги белеат забите тоа е чудо+сода бикарбона..полн погодок!и со содата не претерувајте 1-2 пати месечно бидејки ја уништува глеќта
    на забите...ко шо напичшала марбела ке се сронат :)

2. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    686
    сол и оцет
    Овој трик за избелување на забите е познат од многу одамна и голем број од оние што го пробале велат дека е многу ефикасен. Измешајте една лажичка сол со неколку капки јаболков оцет. Откако ќе се појави малку пена во мешавината, нанесете ја на четка и измијте ги вашите заби. Потоа измијте ги забите повторно, но овој пат со паста за заби. Се препорачува овој метод да не се повторува повеќе од еднаш во неделата.

јас ова едно време го практикував и делува :)

3. gwen

gwen Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    81

Случајно читнав дека пастиве екстремно избелувале, ја имам пробано оваа

И ептен имаше ефект. Додуша ова беше гел и бели ко ненормално. Туку инфово за горниве пасти го прочитав во „Здравје и убавина“ магазинот и се надевам дека некој можеби ја сретнал по Космо или Јуник.
    Anyone????

4. ifeelnaked

ifeelnaked Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0

а кај можам да ја купам оваја пастава ти со имаш користено :D ?

5. gwen

gwen Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    81

Не знам дали добро прочита? Ја имам користено последната паста, т.е тоа е гел за избелување.
    Се мијат забите со обична паста, потоа се мачкаш со гелов, чекаш 5 мин. и вуала бели заби.
    Кошташе некои 5-6 долари и го купив во странство.
    Но прочитав дека ТРАДЕ 5 Дооел биле увозници за МКД, и ме интересираше дали некој ја сретнал по аптеките.

6. ThePrincipessa

ThePrincipessa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    10
    После редовна употреба на оваа паста има резултати, исто така за избелување помага хидроген од 3 % во мешавина со сода бикарбона. Солта и оцетната киселина не ги препорачувам бидејќи ми ги надразнаа непцата па почнаа да ми крварат.

7. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Баш ќе проверам дали ги има кај нас овие пасти. Многу работи имам пробано ама без некој wow ефект, а имам здрави заби и само мана им е потемната боја. Бидејќи е поважно да ми се здрави отколку бели престанав да ги замарам често, зошто не сакам да им ја уништам глеѓта од јаки средства и многу четкање.
    Одамна не сум пробала нешто ново за белење па ме заинтересира гелот што рече gwen дека е добар, ако го најдам ќе го пробам и ќе кажам резултати ;) А ако некој знае кај го има нека извести секако :)

8. supergirl22

supergirl22 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2011
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    11
    Пастите за избелување заби од Colgate ги коистам и сум презадоволна :)

9. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    јас ги користам овие и сум мн задоволна од нив

Прикачени фајлови:

• vadevecum.jpg
      vadevecum.jpg
      Големина на фајлот:
      63,9 KB
      Прегледи:
      242
  10. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    пред 2 недели ја земав пастава, и стварно сум задоволна, ги избелува забите, добро де, не толку ама сепак избелува :)

11. lili....sweet

lili....sweet Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2012
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    19
    зенски дали помага јагодата ...некои велат дека од неа можат да побелат забите :P

12. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Пробал ли некој со сода бикарбона? Јас еднаш, ама кажуваат дека не било убаво за забите често :?:

13. M.arija

M.arija Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2012
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    268
    Јас имам пробано и стварно помага, само треба по малку да се става :)

Помага! Ќе ја пресечеш на пола јагодата и ќе поминуваш низ забите со внатрешниот дел на јагодата :)

14. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    да треба малку да се става и 1 во неделата . :^)

15. stojanovskasa

stojanovskasa Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Devojki premnogu sum srekjna i morav da go spodelam ova so vas...
    Picasso dental studio skopje ima ponuda za izbeluvanje zabi vo domasni uslovi koe e BEZBEDNO,citav forumi zq markata,sekako sakav da se informiram pred da go zemam proizvodot.I go zemav,najprvin se zema otisok od zabite koj trae mn kratko i e bezbolno,sledniot den go dobivate kalapot(silikonski bezboen)i dobivate 4 spricevi so gel.Edniot spric se koristi pet dena i sekoj den se nosi silikonskiot kalap po 4 saati,se pravi pauza od 3 dena i vo megjuvreme se odi na konsultacii dali treba da se iskoristi uste pola spric.Dokolku doktorot smeta deka ne e potrebno,si gi koristite ostanatite spricevi povremeno(koga ke vi tekne):)bidejki imaat rok na traenje nekolku godini.Cenata e 2500 den.Od koga ke go potrosite gelot mozete da si kupite 500 den spric!Jas veke zavrsiv so edniot spric I SUM PREEEZADOOOVOOLNAAA :lol: Za 3 nijansi mi se izbeleni za 5 dena!!!
    [mod-kirilica:3ko3jzfb][/mod-kirilica:3ko3jzfb]

16. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    помага содата ама не треба многу често да се користи. мислам дека еднаш неделно е доволно!

17. kristina123456

kristina123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    59
    јадете лук така имам слуснато :)

18. no.name6

no.name6 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    57
    Со редовна употреба на новата паста за заби Colgate White сигурно побели заби :) јас сум задоволна

19. MeniPedi

MeniPedi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    2
    Моја другарка ми порепорача да одам кај нејзиниот стоматолог-д-р.Ѓорѓи Парцанов. Искрено не очекував помлад лекар :) Дечкото е одличен. Прво ми ги прегледа забите па ми објаснуваше како оди целата постапка за белеење. До детали ми објаснуваше како по дома да ги користам препаратите што ми ги даде. И нормално ми кажуваше што пречи за одржување на бојата што ја постигнавме и како да ги одржувам вака белички.Навистина сум презадоволна. Сега си одам кај него редовно .

20. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.334
    Допаѓања:
    2.601
    Колку плати за тие препарати? :)