Форумџика на годината

Како до побели заби?

Discussion in 'Лице' started by GlamourouS, Nov 30, 2009.

1. dunika

dunika Форумски идол

незнам дали пишува назад по страниве,ама јаготките колку ги белеат забите тоа е чудо+сода бикарбона..полн погодок!и со содата не претерувајте 1-2 пати месечно бидејки ја уништува глеќта
    на забите...ко шо напичшала марбела ке се сронат :)

2. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

сол и оцет
    Овој трик за избелување на забите е познат од многу одамна и голем број од оние што го пробале велат дека е многу ефикасен. Измешајте една лажичка сол со неколку капки јаболков оцет. Откако ќе се појави малку пена во мешавината, нанесете ја на четка и измијте ги вашите заби. Потоа измијте ги забите повторно, но овој пат со паста за заби. Се препорачува овој метод да не се повторува повеќе од еднаш во неделата.

јас ова едно време го практикував и делува :)

3. gwen

gwen Истакнат член

Случајно читнав дека пастиве екстремно избелувале, ја имам пробано оваа

И ептен имаше ефект. Додуша ова беше гел и бели ко ненормално. Туку инфово за горниве пасти го прочитав во „Здравје и убавина“ магазинот и се надевам дека некој можеби ја сретнал по Космо или Јуник.
    Anyone????

4. ifeelnaked

ifeelnaked Активен член

а кај можам да ја купам оваја пастава ти со имаш користено :D ?

5. gwen

gwen Истакнат член

Не знам дали добро прочита? Ја имам користено последната паста, т.е тоа е гел за избелување.
    Се мијат забите со обична паста, потоа се мачкаш со гелов, чекаш 5 мин. и вуала бели заби.
    Кошташе некои 5-6 долари и го купив во странство.
    Но прочитав дека ТРАДЕ 5 Дооел биле увозници за МКД, и ме интересираше дали некој ја сретнал по аптеките.

6. ThePrincipessa

ThePrincipessa Истакнат член

После редовна употреба на оваа паста има резултати, исто така за избелување помага хидроген од 3 % во мешавина со сода бикарбона. Солта и оцетната киселина не ги препорачувам бидејќи ми ги надразнаа непцата па почнаа да ми крварат.

7. sunfemina

sunfemina Популарен член

Баш ќе проверам дали ги има кај нас овие пасти. Многу работи имам пробано ама без некој wow ефект, а имам здрави заби и само мана им е потемната боја. Бидејќи е поважно да ми се здрави отколку бели престанав да ги замарам често, зошто не сакам да им ја уништам глеѓта од јаки средства и многу четкање.
    Одамна не сум пробала нешто ново за белење па ме заинтересира гелот што рече gwen дека е добар, ако го најдам ќе го пробам и ќе кажам резултати ;) А ако некој знае кај го има нека извести секако :)

8. supergirl22

supergirl22 Истакнат член

Пастите за избелување заби од Colgate ги коистам и сум презадоволна :)

9. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

јас ги користам овие и сум мн задоволна од нив

Attached Files:

10. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

пред 2 недели ја земав пастава, и стварно сум задоволна, ги избелува забите, добро де, не толку ама сепак избелува :)

11. lili....sweet

lili....sweet Истакнат член

зенски дали помага јагодата ...некои велат дека од неа можат да побелат забите :P

12. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Пробал ли некој со сода бикарбона? Јас еднаш, ама кажуваат дека не било убаво за забите често :?:

13. M.arija

M.arija Популарен член

Јас имам пробано и стварно помага, само треба по малку да се става :)

Помага! Ќе ја пресечеш на пола јагодата и ќе поминуваш низ забите со внатрешниот дел на јагодата :)

14. kikav

kikav Популарен член

да треба малку да се става и 1 во неделата . :^)

15. stojanovskasa

stojanovskasa Активен член

Devojki premnogu sum srekjna i morav da go spodelam ova so vas...
    Picasso dental studio skopje ima ponuda za izbeluvanje zabi vo domasni uslovi koe e BEZBEDNO,citav forumi zq markata,sekako sakav da se informiram pred da go zemam proizvodot.I go zemav,najprvin se zema otisok od zabite koj trae mn kratko i e bezbolno,sledniot den go dobivate kalapot(silikonski bezboen)i dobivate 4 spricevi so gel.Edniot spric se koristi pet dena i sekoj den se nosi silikonskiot kalap po 4 saati,se pravi pauza od 3 dena i vo megjuvreme se odi na konsultacii dali treba da se iskoristi uste pola spric.Dokolku doktorot smeta deka ne e potrebno,si gi koristite ostanatite spricevi povremeno(koga ke vi tekne):)bidejki imaat rok na traenje nekolku godini.Cenata e 2500 den.Od koga ke go potrosite gelot mozete da si kupite 500 den spric!Jas veke zavrsiv so edniot spric I SUM PREEEZADOOOVOOLNAAA :lol: Za 3 nijansi mi se izbeleni za 5 dena!!!
    [mod-kirilica:3ko3jzfb][/mod-kirilica:3ko3jzfb]

16. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

помага содата ама не треба многу често да се користи. мислам дека еднаш неделно е доволно!

17. kristina123456

kristina123456 Истакнат член

јадете лук така имам слуснато :)

18. no.name6

no.name6 Истакнат член

Со редовна употреба на новата паста за заби Colgate White сигурно побели заби :) јас сум задоволна

19. MeniPedi

MeniPedi Истакнат член

Моја другарка ми порепорача да одам кај нејзиниот стоматолог-д-р.Ѓорѓи Парцанов. Искрено не очекував помлад лекар :) Дечкото е одличен. Прво ми ги прегледа забите па ми објаснуваше како оди целата постапка за белеење. До детали ми објаснуваше како по дома да ги користам препаратите што ми ги даде. И нормално ми кажуваше што пречи за одржување на бојата што ја постигнавме и како да ги одржувам вака белички.Навистина сум презадоволна. Сега си одам кај него редовно .

20. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Колку плати за тие препарати? :)