Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до побели заби?

Дискусија во 'Лице' започната од GlamourouS, 30 ноември 2009.

1. TralalaScorpio

TralalaScorpio Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    51
  2. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Имам пробано сода бикарбона и има ефекти

3. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    не знам дали сте пробале да ги триете забите со внатрешната страна од кората на банана :D ги избелува забите иам пробано и сум задоволна :P

4. Stylesh

Stylesh Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    45
  5. dream.queen

dream.queen Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    191
    јас користам сода бикарбона и задоволна сум одма се гледа резултат.
    Но не ги мијам секој ден прочитав негде дека со постојано миење со сода бикарбона се оштетувале непцата па така да само еднаш или два пати неделно ги мијам со сода бикарбона.

6. yeah

yeah Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    64
    како ги миеш со паста и сода бикарбона или само со сода бикарбона

7. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Јас почнав да ги мијам со сода бикарбона и со лимон,тука го видов клипчето,го имаше некој постирано,само незнам колку пати месечно може да се мијат така а да не дојде до оштетување на забот?

8. marijaz

marijaz Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    190
    Нанеси на четката за заби сода бикарбода и миј ги забите околу 5 минути, јас имам пробено и навистина делува ама немој да го употребуваш ова многу често, може 1 во месец.

9. luncika

luncika Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    171
    Точно е дека содата помага во белеењето на забите, но со нејзино користење се уништува глеѓта :!: (тоа е всушност обвивката на забот, која впрочем го штити забот од надворешните влијанија). Па токму затоа не ви препорачувам да ја користите со цел да ги избелите своите заби.
    Би можеле на пример да користите јагоди, тоа е далеку посигурен начин да се дојде до бели заби. :wasntme:
    Исто така , тие што сте во можност, можете да си купите апаратче за белеење на забите. Тоа апаратче може да го најдете во Тинекс или во некои други поголеми маркети. Мислам дека го има и во сите дрогерии на Космо. Јас сум задоволна од ова апаратче, верувам дека ќе бидете и вие. Не ме држи сеќавањето колку пари го купив, но не би требало да е поскапо повеќе од 300ден. :)

10. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.334
    Допаѓања:
    2.601
    Ааа сакам и јас вакво апаратче.За колку нијанси ги избелува забите?

11. luncika

luncika Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    171
    Кај сите луѓе различна е коската, и во зависност од коската, вашите заби ќе ви бидат побели или пожолти. Јас со апаратчето дојдов до таа некоја посакувана бела нијанса, ама не можам да ти кажам за колку нијанси ги избелува забите, бидејќи тоа не го пишуваше на опаковката од моето апаратче, ниту пак тоа можам да ти го кажам онака од око. :)

12. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    а ке може слика да ставиш да го видам какво е,и да знам всушност што ке барам од продавачките во космо

13. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Секој ден да ги миеш со сода бикарбона :o Па тоа штетно е и се препорачува максимум еднаш во месецот, а не па секој ден. Не си играјте играчки. Јас не ги мијам со сода бидејќи е многу штетна и доведува до ронење на забите...Така да сода не. Од сите пасти за белеење што сум ги пробала, ви ја препорачувам Лакалут вајт, малку е поскапа, но од неа имав најдобри резултати. Воопшто не ми се допадна од Колгејт онаа сивата, за џабе фрлени пари.

14. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Јас користам паста од орифлејм. Е сега, не и го знам точното име, ама паста за избелување на забите е. И забележувам резултати, ја препорачувам. Малку е поскапа, околу 120-140 денари и се движи цената, за 75 мл, мислам, не ме фаќајте за збор. Ама мислам 75 мл дека е :)

15. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Не користете сода секој ден!! Многу е штетна, како и лимоновата киселина сами по себе, ги ронат забте. Поарно купувајте пасти што се за тоа наменети, или пак триј те ги забите налето со јагоди, но сода бикарбона никако!! Ги нагрзува забите. Барем најмалку еднаш на 2-3 недели.
    Можете да ги триете забите со внатрешната страна на кора од портокал, исто помага.

16. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    со сода четкајте ги најмногу еднаш неделно, помага прилично. И да, немојте долго помалку од една минута затоа што непцата кога ќе почнат да ви крварат, тогаш дефинитивно сте претерале :)

17. svetulka123

svetulka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    Оваа паста не е лоша за избелување, иако ефектот е моментален. Значи кога ќе ги измиете забите визуелно изгледаат побели, а трајно не се избелуваат. Од 150-200 ден е и по маркетите ја има.

18. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Јас ви ја препорачувам пудрата за белеење на забите, од Докторс, од минт. Има и од прополис, а и една за пушачи, ама оваа е конкретно наменета за белеење. Задоволна сум. Не можев да најдам слика, ама е во паковање во форма на школка. Има доволно, а е 60 денари. Се мијат забите 2 пати на ден веднаш по чистењето со паста за заби. Јас конкретно користам нормална паста за заби и оваа пудрата, има ефекти. Не сакам да користам и паста за белеење и пудрата за белеење, да не ги нагризам премногу забите :)

19. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
  20. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Дефинитивно нема подобро од Crest производите. Оваа паста во комбинација со лентите за избелување даваат одлични резултати.