Форумџика на годината

Како до побели заби?

Discussion in 'Лице' started by GlamourouS, Nov 30, 2009.

1. slavica999

slavica999 Популарен член

1000-2000ден

2. 12masima

12masima Истакнат член

ммм звучи супер, ке ја земам да пробам :)

ddoublev likes this.
  3. barbyyy

barbyyy Популарен член

јас пред некоа недела земав средство за плакнење на уста,го користам секое сабајле,но сега скорото почнав да употребувам сода бикарбона. значи сега се мијам заби прво со средството па сода бикарбона и паста на крај. но содата не ја користам секоа ден. па сакав да прашам дали одат тие двете заедно сода и средството,како што кажав содата не ја користам секоа ден но тогаш кога ја користам ставам и од средството

ddoublev likes this.
  4. ddoublev

ddoublev Активен член

и јас кориатам паста за белеење на заби од орифлејм 150д. ама помага ..исто забен камен ..никотин се вади,, :)

5. swrcii

swrcii Нов член

А, дали полирање на забите боли? Јас не верувам бидеќи сум закажана за полирање а ми велат некои дека болело.. ?

6. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Ја користел некој? Има резултати? :?:

7. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Не боли воопшто :)

8. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

јас ке ви казам еден домасен рецепт во еден мал сад ставете една лазицка сода бикарбона и истискајте едно парце лимон измесајте ја смесата и ставете ја на цетка за заби,измијте ги забите со тоа и усте од првиот пат ке забелезите промена само не претеруајте бидејки смесата е многу силна за забите !! барем 2 неделно ;)

9. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

имам бели заби, 1 месечно ги мијам со сода,ставам на четката и мијам, а и ефикасно е со јагоди, кога имам јагоди дома ги тријам со нив :D

10. Lily52

Lily52 Истакнат член

Некој викат дека со сода бикрабона се белееат забиде а исто така и со јагода...

11. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Да и јас сум многу задоволна од пастата на Лакалут за белеење. За кратко време дава прекрасни ефекти за забите.Ја препорачувам

^^Иначе точно е Лили52. Ама јас те советувам содата да ја користиш само еднаш месечно зошто се оштетуваат иначе забите а јагодите можеш да ги користиш секојдневно ! :)

12. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Може ли да ми препорачате некоја паста за побели заби?

13. charliee

charliee Истакнат член

имам големо искуство зо забите.напрво за бели заби треба да се стекне навика после секој оброк да се мијат или најглавно сабајле-вечер.можеш со секоја паста што е за белење(мене ми помогнаа асераза белење,колгејт трипл и лакалут за белење)секако само со паста неможе да се постигне некој ехтра ефект па најубаво ти е со лимун и со сода,а со сода само почесто исто и со сол.немој да одиш на ласерско или какво и да е стоматолошко белење затоа што забите потемнуваат од вино,кафе... од се што е обоено

14. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Од пастите само колгејт трипл и лакалут ги имам испробано и ми беа малку побели само следните неколку часа,ништо повеќе. Исто така и со сода бикербона имам пробано и од тоа ми беа само по цврсти а не бели. Инаку забите ги мијам навечер и насабајле обавезно, а често ги мијам и после ручек ако сум дома. Вино не пијам и кафе мн малку скоро ич. :)

15. charliee

charliee Истакнат член

дефинитивно ги бели лимун со соба дека заедно предизвикуваат реакција од киселини.со таква киселина белат и професионалците

16. Maria15

Maria15 Активен член

Лакалут паста за заби :)

17. BadBitchBomb

BadBitchBomb Истакнат член

Но со сода бикарбона и лимон многу се мали шансите за белење на забите, можеби ќе добијат некој сјај но не добиваш добри резлутати, барем според мене...можеби затоа што јас многу повеќе очекував но сепак вреди да се проба ништо не е залудно :)

18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Која ви е таа Лакалут за белеење? :^)
    Ако мислите на оваа да ви кажам дека не е за белеење туку за одржување на природната белина на забите. Значи си го врши дејството ко секоја друга обична паста за миење заби. Мене ми е искрено чудно што ви ги избелува забите затоа што кај мене нема никаков ефект, а ја користам година дена континуриано, скоро после секое јадење и навечер и наутро обавезно, во комбинација со течноста за плакнење уста исто White.

19. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Луѓе, ниту една паста не работи на принцип на белеење на забите до нијанса побела од вашата природна.
    Односно ниту една паста не прави чуда, туку целта е отстранување на сите обојувачки материи ( кафе, цигари и сл. ), но до нијанса која што е вашата природна, не повеќе. Нема такво нешто. Какви ви се природни забите, такви се...

И да, би ви препорачала да престанете со триење со јагоди, затоа што содржи овошни киселини, нели, кои се 100 пати поштетни за забите, отколку содата.

Mishela and Hipster like this.
  20. kikav

kikav Популарен член

Јас ги мијам прво со сода бикарбона па со паста за заби ова со содава се препорачува 1-2 пати неделно :D :D ма да досега немам забележано некој ефект :lol: :lol: