Значи поубава паста од оваа на орифлејм нема...Јас сум презадоволна таа за белеење ( втората на сликата )
Да ве прашам, го знае ли некој името на она за чистење заби и уста во кафеаво коцкасто пакување беше, со вода се раствараше..??
Мислиш на бетадине? Не знам дали е за чистење на заби али мене за непцата мн ми помогна. Содржи јод и такво е кафеавкасто ако мислиш на тоа...
Едно лажиче сода бикарбонаа и малце лимонн и со четка за забии исчеткајј ги еднаш неделноо највекее инакуу ке однемач и заби
Еднаш неделно после миење заби правам паста од лимон и сода бикарбона..една лажичка сода со неколку капли лимон. Ги тријам забите околу 2 3 минути..има ефект, посебно од кога ги извадив протезите.
Општи прашања Др Тошо Иванов.Малку е скап,ама верувај нема да зажалиш и многу ке бидеш задоволна. Спојлер Ако прашуваш за Скопје.
Општи прашања Не сум од Ск а прашував нешто за домашна употреба или што може нешто да се купи ефикасно
Јас имам бели заби,но сакав уште по бели и така си пробав со сода,киселина и сол... И сварно уште повеќе ми беа бели но изгледа претерав па непцето ми се воспали хехе па на забар ми ја препорачаа од орифламе и сега со неа се мијам и 2 пати месечно со содата ..
Ај јас да си прашам тука ако има некоја со сличен проблем на мојот нека ми одговори. Значи вака, на предната двојка имам пломба. И може поминаа 2 години откако е ставена, но сега пред некој период ми се појави жолта линија на границата меѓу забот и пломбата. Бев на стоматолог и тој ја исчисти нели, но сега гедам дека пак се појави. Може ли некоја да ми каже која е причината што се јавува и дали можам на некојначин сама да ја исчистам? Не се чисти кога мијам заби.
Ајде тука кај мене и стоматолозите нека се вмешаат, имам 14 ипол год., уште малку 15 горните 1 секогаш одат во израз кај мене, затоа што ми се поголеми...на нив двата ми ги извадија живците и ми поцрнеа забите, срам ми е затоа што се потемнети да се смеам, ниту пак правам слики со заби насмеана...и како помала се откажав од тоа да си ги четкам забите и другите ми се пожолтени за нив се справувам со сода и помагаа ама со овие не знам што да правам, предните, навистина не е пријатно некој кога ќе ме види, сепак оставам до некаде и лош впечаток кај луѓето...помош ве молам. Истото е и со мене на едната, единица која ми е пломбирана, а другата живецот и е изваден и забот е потемнет, не знам што да правам, а за белеење, мала сум 14 год. имам ама...и никако не се справувам со тоа не бива со четкање на заби да се исчисти
Дали некој може да ми каже која е разликата помеѓу навлака и порцелански ламинат и колку чини пр. ставање ламинат или навлака по заб?
Еден од предните заби ми е пожолтен - мртов заб. Бев на стоматолог и докторката ми рече да не ставам навлака, демек млада си ( 19 ) да ги стругаш забите уште сега и ме советува да ги избелам. Е сега, незнам што да мислам што е попаметно. Колку време би траел ефектот на избелен заб ако има некој што знае да ми каже? Уште поубаво да не треба да ги стругам но тоа ме интересира за колку време може да ми се врати оваа боја сега ?