Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до побели заби?

Дискусија во 'Лице' започната од GlamourouS, 30 ноември 2009.

1. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    1.515
    Во некоја страна поназад една феминка имаше спомнато пак дека спротивно, забар и рекол (или забарка) дека пастите за заби со избелувачки ефекти не се добри за забите (а јас верувам во тоа). сепак содржат хемикалии кои ја уништуваат глеѓта.. ниту киселини, ниту соди ниту било какви вештачко добиени состојки според мене не се добри. и јас ги имам еднаш поминато забите со оцет и сол, друг пат со сода, али содата ја стаив малце да ми ги светне забите, а не да ги избели. дури и често да се употребува, нијансата не е задоволителна...

^Ako си немала таков проблем, а ти се појавил во време кога си ја користела пастата, сигурно е до неа, зашто не сите заби реагираат исто, некои се почуствителни итн..

јас еве ќе си почекам сезона на јаготки, да пробам со нив. како што сум гледала на youtube, поверодостојно е кога ќе ти покажат слика од пред и потоа, се надевам ќе има некаков ефект.
    секако и јаготките треба да се употребуваат умерено :!: :D

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  2. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    3.705
    ^ Па највероватно е од пастата... Јас ја зедов затоа што ја фалеа како ефикасна и не многу штетна (иако немам баш многу жолти заби). Сега ја зедов Lacalut Duo за зацврстување на глеѓта ама некако и неа ми е страв да ја употребувам секој ден. :worried:

А за содата, немојте никако да ја користите за избелување на заби, или ако веќе ја користите немојте тоа да биде повеќе од два пати месечно. Имав познаничка што ја правеше онаа позната смеса од сода бикарбона и сок од лимон итоа си ја користеше секоја недела и забите и се расипаа ненормално. Значи имаше буквално црни дупки по површината на забите, и изгледаа како црвосани, нагризени од солна киселина. Си направи поголем проблем, па едвај ги поправи па навлаки... затоа ако немате премногу жолти заби не користете сода!!! :!: Или како што кажа Calla почекајте да излезат јаготки или направете некој препарат на природна база. Од овие хемикалииве очигледно нема резултат...

3. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Јас ја побарав оваа Corident pearl во Зегин и ја немаше. :@
    И сега..? :sweat:
    Од некоја непозната причина ми се всади идејата дека токму ова е магичното решение кое инстантно ќе ми овозможи холивудска насмевка. :D Мислам дека многу ми влијае сознанието дека многу мали се шансите да ја најдам,тоа некако особено ми ја подгрева надежта.

Потпис-Идиотка.

4. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Едно прашање до сите што ја употребуваат оваа White Glo паста , дали ја користите самостојно? Мене некако не ми освежува доволно,па користам прво обична Колгејт паста па оваа. Ако е наменета само за белење,а не за постојана употреба,колку често треба да се користи?

5. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Која е подобра паста за избелување на заби lacalut или colgate?

6. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    ^ lacalut дефинитивно

На Mermaid90 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    littlepinky вели лакалут , но јас велам колгејт. Користев лакалут месец-два, но забите си останаа жолти. Сестра ми денес купи Colgate Max White, но сеуште не сум ја пробала. Сепак многу девојчиња велат дека е прекрасна.Ќе ја пробам некој период па ќе ти пратам лична порака од моето искуство. :)

8. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    ^ Кај секој различно. Кај мене повеќе делуваше Лакалут, а имам користено и Колгејт..

9. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    само еднаш ги измив забите со Colgate Max White One и веднаш има ефект. Можеби ќе ми ја уништи клеќта, но до полуматура мора да ми бидат бели. :rofl:

10. Ludaaaa

Ludaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    5
    Јас имам еден проблем со забите.. На предните два заба (горни) имам воздух,е сега тоа не боли само што е бело на забите и се приметува значи не ми се забите побели од другите туку како некоја шара доаѓа бела мала или како точки али важно се побели од забите и се приметува.. неможам убаво да се насмеам и незнам грубо ми е сите ме прашуваат што ти е тоа , те боли ?
    дали некој од вас е запознаен со овој проблем и дали знаете како можам да го решам тоа ?
    однапред благодарам

11. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Периодов, ја користам само оваа паста секојдневно.

12. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    едно девојче од класот има и тоа од многу одамна. Дали има решение незнам, но сите имаме видливи проблеми на лицето, па не мора да се трудиш да изгледаш перфектно. За проблемот најдобро ти е да прашаш заболекар. :)

13. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.691
    Допаѓања:
    5.466
    Waka-waka, сега ме замисли како тоа не е за често користење?
    Ние дома трошиме за 7 дена една white glo од 150gr/100ml бидејќи со сестра ми по минимум 3-4 пати во денот миеме заби.
    Мене и ми е одлична за освежување, поинаков шмек ми има од оној типичниот ментол.
    Најчесто црвената ја користиме-professional choice, поретко онаа за конзументи на кафе и чај.

14. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Што знам валјда сум навикната на ментол вкус на паста, па оваа не ми остава таков вкус во устата и чудна ми е. Па дупло ги мијам прво со друга паста па со оваа. Затоа си помислив да не е како оние пасти што се само за полирање на забите,што се користат повремено,а не се препорачливи за постојана употреба. Упатството ако го имало џитнато ми е заедно со кутијата и не можам да го прочитам.

Ако ја чува некој кутијата да видиме што и како е. :)

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.216
    Ludaaaa оди на стоматолог, можеби е дентален плак или забен камен и сигурно може да се среди :)

16. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Го има некој користено?Критики/пофалби?
    Гледам цената е 1490 денари,не е малку,затоа да си прашам :)

http://www.belizabi.com/

17. lightning123

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    имам читано дека е многу добро, сите го фалат. и сестра ми планира да го порача,. јас го најдов на друга страна, за 1640 денари. од англија се порачувало.преку пошта стигнува. истото е, white light, ова како стигнува, како се плаќа, незнам. :?:

18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Зависи која. Јас не бев баш задоволна од таа виолетовата 2 во 1, од црвената сум презадоволна баш многу ми го освежува здивот ама дали дека после миење плакнам пак со течност Колгејт па можеби затоа и осеќам свежина и неколку часа потоа. Другите две ги немам пробано баш поради тоа што не сум пушач ниту пијач на кафе. Мене ми е најубава паста што ја имам користено и баш пишува дека е наменета за секојдневна употреба. Јас исто се мијам два три пати дневно заби и стврно има избелувачки ефект. Четката која доаѓа со неа не ја користам затоа што ми е многу тврда, а гарант со таа четка уште поголема белина се постигнува :)

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    ^Јас сум пушач и ја користам таа наменета за пушачи и сум задоволна, навистина ги бели забите до некоја убава нијанса, нормално не може да сијаат како вештачки бели но убава бела боја добиваат. Побели него со било која до сега.
    Мене четката ми е топ погодена, не ми е тврда, убаво ги четка забите.
    Точно не се премногу ментол, ама ја правам гргара со она на вадемекум течноста за плакнeње на уста, таа е со еукалиптус па така ми е топ комбинација.

20. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.486
    Допаѓања:
    13.568
    ^ и јас да се надоврзам на муабетов, сега брзо ја купив таа за белење.
    Баш го читав упатството, пишуваше дека е баш за секојдневна употреба, а и од искуство можам да кажам дека не е многу абразивна за да предизвика некој проблем. Јас имам оголени заби на неколку места и тие ми се многу осетливи, ама пастава не ми смета ич. Баш тие со јак ментол вкус повеќе ми сметаа затоа што оставаат некое ладно (освежувачко) чувство.
    За белењето не знам баш да кажам зошто сепак краток период ја користам. Ако видам значително подобрување ќе пишам. Природно имам доста жолта коска, па ај да видам каков ефект ќе има ова. Споредбено, често ги полирам забите и со тоа имам добар ефект, некоја нијанса се осветлуваат. Ако барем толку делува, како механичко полирање во ординација, ќе бидам задоволна. :)