Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до побели заби?

Дискусија во 'Лице' започната од GlamourouS, 30 ноември 2009.

1. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Дали вештачките заби се белеат ?

2. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    723
    Мислиш порцелански заби? :^) Тие остануваат бели засекогаш. Para siempre. :* :D

3. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Да за порцеланските. И фала за одговоротт :* :* :hug:

На PussyHunter му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MusicGirl32

MusicGirl32 Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Има некое трикче за ПРЕБЕЛИ заби?

5. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.332
    Допаѓања:
    2.601
    Ласер му е мајката :D

6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Бев на ум да порачам и јас, меѓутоа барајќи преку интернет пронајдов истото, за само 4 долари и фри шипинг- ворлд вајд! http://www.buyincoins.com/item/34164.html
    Исто и на Али експрес има http://www.aliexpress.com/item/1set-fre ... 75886.html.
    Додуша ова на првиот линк ми изгледа потполно исто.

Кога им го тутнав линкот на страната и им укажав дека ми изгледа потполно исто а е само 4 долари, ми го избриша линкот и ме блокираа да не можам веќе да пишувам на страната. Да не им кварам бизнисот додека тие буквално крадат пари од народов. Еј па ставија и цената од 1650 со поштарина |(

7. kitty8

kitty8 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
  8. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Дајте кажувајте,ако има ефект совреме да порачуваме. :)

9. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    723
    Да се самоцитирам.
    Има повеќе од 10 дена откако го порачав и уште нема абер да стигне. На фб страната ги прашав неколку пати кога ќе стигне, цело време викаат утре така што јасно ми е колку е саатот. Апла преваранти и манипуланти. Несериозни во секој случај. Морони, дегенерици и монструми. :D

Ако случајно стигне производот ќе направам review.

10. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Јас би ти препорачала Лакалут вајт, паста за заби. Еве јас ја користам веќе некое пократко време и има ефект.
    Секако не толку драстичен, ама за нијанса се побели. Сосема доволно и јас сум задоволна.
    Со редовна употреба, ќе приметиш ефект сигурно.
    Се откажав од такви други тракатанци. Само забар и добра (медицинска) паста за заби :)

11. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Ќе ве молам да ми препорачате добра електрична четка за заби.
    Сакам да си купам, но не можам да најдам. Овде каде што живеам нема некој избор.
    Има од bosch некои детски, но јас сакам од подобрите.
    Барав во нептун, немаше. Во веро и аптеките нема.
    Сакам да биди мала четка, кружна (не долга), да има повеќе менувачи.
    Пишете ми колку пари е, ако има во Скопје дали пуштаат по порачка, кого да исконтактирам?

12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.216
    Јас имав кружна електрична четка со две батерии мислам, искрено далеку подобро ми се четкаа забите со обична и ја баталив таа. А и 5 мин. работа е :)

13. Consultant

Consultant Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2014
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    101
    Јас колку што сум можел да разберам после сите консултации со мојот матичен заболекар дојдовме до решение дека не е здраво да се користи таква четка за заби по функционално е стандарднава :)

14. missfortuna

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Зошто не е корисно?
    Јас мислам дека забите поубаво ќе се измијат со електрична четка, побрзо и не стегаш воопшто, сама четката си чисти. Одиш од заб на заб, подлабоко чисти и помали се шанските да ги раскрвариш непцата, отколку со обична четка. И секаде ја препорачуваат.

Од каде ја купи? :)

15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Пред некое време видов во Тинекс на колгејт нова електрична четка, околу 900 денари беше. Провери што ја има во Тинекс треба да има во сите поголеми маркети и аптеки, сепак на колгејт производите ги има секаде.

На missfortuna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Финта за пообели заби е после вообичаеното миење на заби да ги измиете со сода. Кај мене делува.

17. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091

Електричните четки на Б орал се закон, гледај да си набавиш таква ако најдеш јас сум многу задоволна. Ја добив на поклон од странство.
    Во глобала електричните се многу подобри од мануелните четки.
    Најзадоволна сум од ефектот на белеење со производите на Crest. И Пуфи Цуфи некаде низ темава ги имаше препорачано. Имаат забележителен ефект по релативно кратка употреба, а ако редовно ги користите ефектот е долготраен. Јас имав прилика лани да ја пробам пастата за заби 3D.

18. missfortuna

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Можам и од странство да земем ама не можам одма, за некои 2 месеци и тоа од орал Б, за најдобри ги сметаат, само не најдов некој убава понуда порано, сакав со повеќе менувачи.
    Очекував да има овде кај нас, во цела Битола да се нема ова веќе не е можно.
    Или до ск да одам некој викенд.
    Фала XstrongerX

19. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Од мојата неможев да најдам фотографија, оваа што ја постирав ја користи маж ми. Не ротира 360 степени ( целосно) има напоредни движења лево десно, многу брзи со одличен перформанс. Дојдоа во комплет со 2 глави за замена и полначи. Просечни имам видено во Веро Џамбо и Тинекс.

Види побарај по аптеки. Ако не ти е итно вреди да чекаш.

На missfortuna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. avongirl

avongirl Активен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2012
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    14
    Домашна паста за заби

Го најдов рецептов на нет и ми се виде интересно. Планирам да го направам некој ден, само не знам каде да најдам стевија :?:
    Доколку некоја ја има направено нека сподели искуство.

Познато е дека пастите за заби содржат флуор, што побудува најголем сомнеж кај потрошувачите. Доколку сакате да користите природна и здрава паста за заби, сами направете си ја.
    Потребни состојки:

100 грама сода бикарбона
    120 милилитри масло од кокос
    30-40 капки есенцијално масло од нане
    1 пакетче прашок стевија
    Начин на подготовка:

Доколку маслото од кокос е густо, ставете го неколку секунди во микробранова додека не се стопи. Ставете ги сите состојки во длабок сад и мешајте темелно додека целосно не се спојат. Потоа сипете ја мешавината во тегла и цврсто затворете ја. Домашно изработената паста може да трае и до 6 месеци без да биде сместена во фрижидер.

Зошто оваа паста за заби е ефикасна?

1. Сода бикарбоната има долга историја како чистач на заби. И покрај тоа што има репутација како продукт кој е премногу груб, реалноста е дека е помека од голем број комерцијални пасти за заби. Таа исто така се бори против забниот камен, ги убива бактериите кои создаваат гингивитис и ги уништува темните дамки.

2. Кокосовото масло можеби ви изгледа како необична состојка за борба против кариес, но студиите откриле дека овој природен антибиотик кој истовремено е и антибактириски е одличен при одржување на цврстината и здравјето на забите.

3. Маслото од нане нема никакви здравствени придобивки, но ѝ овозможува на пастата да има студен и освежителен вкус.

4. Стевијата е големо изненадување. Таа истовремено го подобрува вкусот без додавање на шеќер, има антибактериско дејство и се бори против забниот камен. Кој би рекол?