Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до побели заби?

Дискусија во 'Лице' започната од GlamourouS, 30 ноември 2009.

1. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Најдов конечно електрична четка овде во Битола, некоја АЕГ ја купив за 400 ден, оти подобра и немаше, али планирам да земам од орал Б понатаму, ме бендисува како работи, бара повеќе време поминување од заб, на заб, за убаво чистење, набрзинка со ова нема :D

2. Tara12

Tara12 Нов член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    0
    Имам таква паста, секоја ноќ си ставам од Тути фрути, убав мирис има.

3. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Го имате забалежано сетов на Колгејт кај нас? Станува збор за четка и пенкало за избелување на забите.

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.754
    Не. Кај нас ке дојде за неколку месеци, го видов на странските реклами, тка да кај нас поксасно неколку месеци ке го има :D

На Waka-waka и LittlePinky им се допаѓа ова.
  5. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Да не ја има некој користено пастава за заби, за белење пишува на флаерот од кам DENTAMED ?

6. Emilijaa13

Emilijaa13 Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    29
    Користам хидроген 3% со сода бикарбона еднаш неделно. На една лажичка сода бикарбона капнувам неколку капки хидроген и ги четкам забите. Ова го правам еднаш неделно. Знам дека може е малку штетно и дека за забите не се препорачува да се користи хидгорен појак од 1%, ама ептен сум опседната со бели заби, и ова доста ми помага. Се случува после тоа непцињата да ми се малку надрзнети ама ништо страшно не е. Пред една година брат ми донесе Crest ленти за белеење на забите од Америка. Нема нешто поефикасно од нив, забите ми беа совршено бели. Ама штетни се многу, а и башка ги нема во Македонија.

7. Leichka

Leichka Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    8
    И јас порано сум ги белела забите со специјален гел за белење од Германија и имаше ефект. Меѓутоа исто така за одржување на белината е важна секојдневната нега, односно да се избегнуваат пијалоци кои ги бојат забите како кафето и сл. исто така и цигарите. Јас бидејќи нити пушам, нити пијам кафе и затоа можеби ми е поедноставно одржувањето на бојата. Исто така гледам преку еден ден над пастата на четката да ставам сода бикарбона и колку толку има ефект. Многу сакам да пробам од овие сега нови методи на ласерко белење заби. Кога сум одела на преглед ми кажале дека не е штетно за забите, но малку сум скептична, па што би ме советувале??

8. Elena-123

Elena-123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2013
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    322
    Можеби не е штетно,но ласер си е ласер :!: ..А и според напишаново забите изгледа ти се доста бели,што ќе ти се ласери?Но,сепак одлуката си е твоја ;)
    Инаку,имам слушнато дека од содата бикарбона се белеат забите,но ако почесто ставаш сода бикарбона со тек на време постепено почнувале да се ронат забите..Вистина е или? :lol:

9. luvS2

luvS2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    42
    за побели заби- јагоди

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Да, затоа што содата ја нагризува забната глеѓ и не е добра за непцата.

На missfortuna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    6.549
    Најново прочитав дека за белење на заби се меша сода бикарбона и се цеди лимон, се прави како паста и се остава на забите 3-5 мин. Ова се правело еднаш неделно и викаат иамло ефект.

На SmileOnMyFace му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Marija001

Marija001 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    7
    Најдобри и сигурни резултати има во Picasso Dental Studio во Аеродром.Јас веќе 2 години си ги белеам забите и прекрасни се :D 2000 мислам чинеше се, ти даваат калапче за забите и еден гел што се нанесува во калапот.Отприлика 4 дена по 4 часа треба да ги носиш калапите. :rofl:

13. Elena-123

Elena-123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2013
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    322
    Да,но за жал,содата бикарбона ги рони забите ако често го правиш овој третман со цел да ги обелиш забите :!: ..Па,затоа :talk: ,подобро потемни заби одколку со тек на времето да ги губиш истите,зар не??
    Инаку природен лек за белеење на забите се јагодите! Едноставно само ги јадиш ;) ;) Позз.. :D

14. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Не можев да се изначудам кога прочитав :o Но дефинитивно ќе пробам. :)

Во светот ова е таен тренд за избелување на забите. На прв поглед неуредно и гадно, но верувале или не во светот многу луѓе токму вака успешно ги избелуваат забите.
    Како да ги миете забите со активен јаглен?
    Начинот на избелување на забите е мошне едноставен. Направете прав од толчени таблети активен јаглен кој се наоѓа во секоја апотека, и со влажна четкичка земете од јагленот, па со тоа тријте ги забите. Нема потреба многу да притискате и да бидете груби, мијте ги нормално, како што ги миете со паста.
    Доволно е да ги миете забите со јаглен 4 минути, а потоа исплакнете со млака вода. На крај измијте ги забите со обична паста. Резултатите ќе бидат видливи после 7 дена.
    Преземено од попара.мк
    http://popara.mk/2014/zhivot/ubavina/so ... a-sedmica/

15. Najubava09

Najubava09 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    108
    Дечки сакам да си купам Colgate Max White One но незнам дали таа е за секојдневна употреба или?

16. grdopajce

grdopajce Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    m3a3c3a3. што направи, проба?

17. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Само еден ден ставив после грозно ми беше,а од едно миење резултати нема .... :worried:

18. minika

minika Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    104
    Едноставно измешај изгмечени јагоди со малку сода бикарбона додека не добиеш еднолична смеса, нанеси ја на четката и добро исчеткај ги забите неколку минути. Потоа исплакни ја устата, па изми ги забите со обична паста .Пробајте има резлутати :)

19. In-love

In-love Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    39
    Ја користам техниката со сода бикарбона и 3% хидроген.1 неделно и помага :)

20. Derby

Derby Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    204
    Јас моите заби ги белам со јагоди,а понекогаш и со сода бикарбона :)