Најдов конечно електрична четка овде во Битола, некоја АЕГ ја купив за 400 ден, оти подобра и немаше, али планирам да земам од орал Б понатаму, ме бендисува како работи, бара повеќе време поминување од заб, на заб, за убаво чистење, набрзинка со ова нема
Го имате забалежано сетов на Колгејт кај нас? Станува збор за четка и пенкало за избелување на забите.
Не. Кај нас ке дојде за неколку месеци, го видов на странските реклами, тка да кај нас поксасно неколку месеци ке го има
Користам хидроген 3% со сода бикарбона еднаш неделно. На една лажичка сода бикарбона капнувам неколку капки хидроген и ги четкам забите. Ова го правам еднаш неделно. Знам дека може е малку штетно и дека за забите не се препорачува да се користи хидгорен појак од 1%, ама ептен сум опседната со бели заби, и ова доста ми помага. Се случува после тоа непцињата да ми се малку надрзнети ама ништо страшно не е. Пред една година брат ми донесе Crest ленти за белеење на забите од Америка. Нема нешто поефикасно од нив, забите ми беа совршено бели. Ама штетни се многу, а и башка ги нема во Македонија.
И јас порано сум ги белела забите со специјален гел за белење од Германија и имаше ефект. Меѓутоа исто така за одржување на белината е важна секојдневната нега, односно да се избегнуваат пијалоци кои ги бојат забите како кафето и сл. исто така и цигарите. Јас бидејќи нити пушам, нити пијам кафе и затоа можеби ми е поедноставно одржувањето на бојата. Исто така гледам преку еден ден над пастата на четката да ставам сода бикарбона и колку толку има ефект. Многу сакам да пробам од овие сега нови методи на ласерко белење заби. Кога сум одела на преглед ми кажале дека не е штетно за забите, но малку сум скептична, па што би ме советувале??
Можеби не е штетно,но ласер си е ласер ..А и според напишаново забите изгледа ти се доста бели,што ќе ти се ласери?Но,сепак одлуката си е твоја Инаку,имам слушнато дека од содата бикарбона се белеат забите,но ако почесто ставаш сода бикарбона со тек на време постепено почнувале да се ронат забите..Вистина е или?
Најново прочитав дека за белење на заби се меша сода бикарбона и се цеди лимон, се прави како паста и се остава на забите 3-5 мин. Ова се правело еднаш неделно и викаат иамло ефект.
Најдобри и сигурни резултати има во Picasso Dental Studio во Аеродром.Јас веќе 2 години си ги белеам забите и прекрасни се 2000 мислам чинеше се, ти даваат калапче за забите и еден гел што се нанесува во калапот.Отприлика 4 дена по 4 часа треба да ги носиш калапите.
Да,но за жал,содата бикарбона ги рони забите ако често го правиш овој третман со цел да ги обелиш забите ..Па,затоа ,подобро потемни заби одколку со тек на времето да ги губиш истите,зар не?? Инаку природен лек за белеење на забите се јагодите! Едноставно само ги јадиш Позз..
Не можев да се изначудам кога прочитав Но дефинитивно ќе пробам. Во светот ова е таен тренд за избелување на забите. На прв поглед неуредно и гадно, но верувале или не во светот многу луѓе токму вака успешно ги избелуваат забите. Како да ги миете забите со активен јаглен? Начинот на избелување на забите е мошне едноставен. Направете прав од толчени таблети активен јаглен кој се наоѓа во секоја апотека, и со влажна четкичка земете од јагленот, па со тоа тријте ги забите. Нема потреба многу да притискате и да бидете груби, мијте ги нормално, како што ги миете со паста. Доволно е да ги миете забите со јаглен 4 минути, а потоа исплакнете со млака вода. На крај измијте ги забите со обична паста. Резултатите ќе бидат видливи после 7 дена. Преземено од попара.мк http://popara.mk/2014/zhivot/ubavina/so ... a-sedmica/
Едноставно измешај изгмечени јагоди со малку сода бикарбона додека не добиеш еднолична смеса, нанеси ја на четката и добро исчеткај ги забите неколку минути. Потоа исплакни ја устата, па изми ги забите со обична паста .Пробајте има резлутати