Како до побели заби?

Discussion in 'Лице' started by GlamourouS, Nov 30, 2009.

1. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Значи не може да има универзална паста или метода која би одговарала на секого. Имам пробано најразлични начини на белеење, од триење со сода бикарбона и лимон, јагоди, банани, па се до специјални пасти од типот на колгејт и лакалут. Бев задоволна од белеењето, но покрај тоа си ги уништив забите и непцата ми крвареа при секое миење. :worried:
    Моментално ја користам оваа паста од ТианДе по препорака од неколку блиски пријатели. Ја користам недела дена и рано е за некоја значителна промена во бојата но засега е добра, дава некој сјај на забите и што е најважно немам крварење од непцата.

GossupGirlxoxo likes this.
  2. the-Anya

the-Anya Истакнат член

И јас пробав и стварно се изненадив од резултатот! До сега ги имам 3-4 пати поминато со сода и лимон и стварно помага. Ептен ми светнаа забите :) Сепак мислам дека треба 1x неделно да се става, oти сигурно не чини ако се претера.

3. GossupGirlxoxo

GossupGirlxoxo Активен член

нема доста време поминато ама може да ни кажеш дали белее ? каде може да се најде и колку пари е ?
    опседната сум со бели заби :3
    фала однапредд :* :*

4. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Задоволна сум засега, супер е и белее само треба редовно да се мијат забите барем два пати на ден. :)

ТианДе работи по ист принцип на Орифлејм и Авон, така да можеш да ја нарачаш од каталог доколку познаваш некој кој е зачленет таму. Мислам дека имаше и тема на форумов за нивните производи па највероватно таму има некоја зачленета феминка која би можела да ти ја нарача. Инаку пастата чини 346 ден. (120g)

+ Инфо - мислам дека имаат и продажни места во повеќе градови низ Македонија па можеш директно да одиш и да си ја купиш.

5. love.a7x

love.a7x Истакнат член

Девојки, немојте многу често да ја користите техниката со содата бикарбона и лимон, бидејќи предизвикува ронење на забите.

Ina Ina likes this.
  6. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Што мислите за оние ленти кои се ставаат на забите? Ги имате ли користено? Впечатоци?

7. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Моментално ги користам лентиве еве веќе два дена, па ќе видам по извесно време дали ќе има резултати и ќе споделам :)[​IMG]

Elena*, teateevska and iamnotaquitter like this.
  8. Catherayn

Catherayn Истакнат член

А од каде ги купувате лентите за белеење заби?? :)

beatriz likes this.
  9. iamnotaquitter

iamnotaquitter Истакнат член

Viktorijaaa5 likes this.
  10. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

^ Јас па ич. И тоа два пати со ред ја купив, и ни б од белеење. Сега користам White Glo, можеби три недели веќе и не приметив резултати.

11. Catherayn

Catherayn Истакнат член

А да ве прашам,малку глупо ми изгледа прашањево ама ако имате пломба ставено и сакате да ги избелите забите дали со паста со сода со ленти небитно,и пломбата ке ја смени бојата?????:| Мислам и таа ке побели?

12. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Јас ја користам оваа и сум многу задоволна. Само од оваа видов резултати и тоа за брзо време.Малку е поскапа од другите ама вреди за парите. Инаку не ми помогна ни Колгејт ни Лакалут.

13. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Од каде ја зеде пастава Душица? Ја има низ аптеките? Јас општо сум презадоволна од Хаушка производите за лице и не се сомневам во пастава, ама ја немам приметено до сега.

14. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Ја има некој користено пастава? Помага? :D

15. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Имам користено прашок за белеење на забите од Докторс, ама немаше некој ефект баш... Како во кутивче школка беше и не многу скапо.

LittlePinky likes this.
  16. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Можеби не е во контекст со темава за бели заби, ама оваа паста ја препорачувам за оние кои имаат проблем со непцата и крварење. Ја има во Зегин, околу 200 ден е само вкусот и е малку необичен, не би можел секој да ја поднеси, ама станува навика. Вреди да се проба, барем мене ми помага ;) Ја има и со зелено цветче download.jpg

ancebanance likes this.
  17. Salome

Salome Популарен член

Најефикасен резултат дава белеење на забите кај стоматолог.Тој одредува дали забите се погодни за белеење или не се, ама сепак резултатите од белеењето покажуваат драстична разлика.Процедурата е околу еден час, а потоа препорачливо е да не се конзумираат премногу топли или студени пијалоци.

18. Ina Ina

Ina Ina Активен член

Дефинтивно професионално белеење кај стоматолог,меѓутоа не го препорачувам. А од пасти дефинтивно Max White One na Colgate,и тоа Active i Optic најефикасни

19. Ina Ina

Ina Ina Активен член

Да никако со такви експерименти,стоматолог сум и да тоа може да доведе до ерозија на забите.
    Не очекувајте со ништо да ја промените драстично бојата на забите. Таа доаѓа од дентинот(тоа е внатрешната коска да кажам) а надворешната коска е емајлот кој е транспарентен. Јас би ви препорачала добра паста,помалце цигари,кафе и црвено вино :)

20. slimsblue

slimsblue Истакнат член

и мене ме интересира истото?