Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до побели заби?

Дискусија во 'Лице' започната од GlamourouS, 30 ноември 2009.

1. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.674
    Не е воопшто глупаво прашањето! :hug: Нема потреба да нанесуваш на четкичка. Јас земам директно од шишенцето, исто како онаа вода за испирање на уста - Aquafresh итн. Едноставно го чувам во устата, секако пазејќи да не оди кон грлото, зошто може да биде опасно ако се голтне и чекам да поминат 2 минути, а потоа темелно мијам со вода и следи рутинското чистење со паста за заби. :)

На cempres72, coolzhena, alana95 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Elena*

Elena* Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    7
    @Mimi123

Mimi ke moze li da mi kazes kade gi zede lentive, jas gi imam koristeno ama gi zemav od USA, a ovde gi nemam sretnato
    Se izvinuvam za latinicata

@Mimi123 i kolku pari

3. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    @Elena* и моите се од уса.. ги користев можеби една недела и ги прекинав ми останаа уште неколку. Видов подобрување но не какво што очекував. Можеби дека моите се за осетливи заби и треба да стојат само 5 минути.

4. Ina Ina

Ina Ina Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    72
    Ова не се пасти :) подобро со колинус да ги миете него со овие квази пасти. Јас сум стоматолог,не туку фрлајте пари на апарати и триста глупости. И профрсионалното белеење ги оштетува забите...затоа природно си е природно :)

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.582
    Допаѓања:
    201.801
    Не играјте си со хидрогенот, макар бил 3%. Секојдневна употреба на истиот, проследена со миење на забите веднаш после тоа дополнително ја оштетува глеѓта, станува попорозна и поприемчива за пигменти, па уште повеќе се обојуваат забите. Сите средства за белеење на забите се на основа на хидроген.

На mackica1, SwanMay, Elence93 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    2.632
    Оваа паста татко ми случајно ја купил, не ни имав забележано дека е за белеење на заби се до моментот кога еднаш случајно се насмеав и другарка ми ги виде забите и ми рече: колку ти се побели од порано, користиш нешто? Потоа и друга другарка го примети истото и проверив дома што паста користам и видов дека е оваа. Од тогаш само таа ја користам. Ја нема секаде, јас од веро ја купувам. има рзлични пасти на колгејт за белеење на заби. После ефектот што го виде другаркава на моите заби и кажав дека пастата е колгејт и таа си купи ама кај неа немаше никаков ефект. Подоцна сфативмр дека не ја купила истата паста. Таа купила colgate max whitening, а мојата е advanced whitening. сега и таа ја користи мојата и е исто задоволна, но за да има ефект мора миење на забите 2-3 пати дневно.

Прикачени фајлови:

На LittlePinky, Vesna.Spi и joy1 им се допаѓа ова.
  7. Sani.Z

Sani.Z Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    13
  8. anja_queen

anja_queen Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    41
    Ne bi ti preporacala od aliexpress da naracuvas nesto sto moze da vlijae na zdravjeto, da se raboti za maica, maska za telefon, patiki ok, ama ova sepak treba da koristis od proveren proizvoditel.

На kristina.popovska му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.881
    Допаѓања:
    5.216
    Се согласувам, работи поврзани со козметика и здравје не би порачувала од кинеска страна или производител.

На angelche16 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. My_Vezilka

My_Vezilka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    170
    Некоја паста за побели заби?

11. glisa

glisa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    155
    Испробано.Ставете пециво на четката за забите, тријте ги забите некои 10/15 минути, многу грдо чуство е со пецивото во уста, но вреди.Откако ќе завршите со триење со пецивото, се измивате со паста за заби...се добива супер резултат.

Последна измена од модератор: 22 февруари 2015
  12. majaskkkk1

majaskkkk1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    80
    Јас ја користам Лакалут white и сум многу задоволна, има ефект барем кај мене.
    Но, дали може да ми помогнете околу четка за заби. Каква користите? Што мислите за оваа?
    http://natusana.mk/wp-content/uploads/2012/08/LACALUT_CETKA_DUO.jpg
    Поздрав

На male и IamSexyAndIKnowIt им се допаѓа ова.
  13. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    18.035
    @majaskkkk1 јас ја имам истата четка за заби, многу е добра. Мене во аптека ми ја дадоа, бидејќи си носам протези и побарав некоја подобра четка, и продавачката ми понуди неколку од лакалут ја зедов оваа, нема да згрешиш:D

14. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Имам слушано дека некои користат сода за побели заби...

15. laraaa

laraaa Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    moze prasanjevo ne e za ovaa tema no dali znaete dali e dobro da se koristi ventor koga osekjas bolki vo zabot mn za dfa ti ja smiri bolkata jas pocnav da pijam a i za 2 nedeli ispiv celo pakovanje dali znaete dali e dobar za pienje ili steti povekje fala vi izvinete

16. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Has OTE="laraaa, post: 2357941, member: 99725"]moze prasanjevo ne e za ovaa tema no dali znaete dali e dobro da se koristi ventor koga osekjas bolki vo zabot mn za dfa ti ja smiri bolkata jas pocnav da pijam a i za 2 nedeli ispiv celo pakovanje dali znaete dali e dobar za pienje ili steti povekje fala vi izvinete[/QUOTE]
    Jas piev ventor za zabot se dodeka ne dozna zabarot moj pa lom me naprai. Steten bil mn , a jas gi piev po 2-3 na den. Bolje analgin napij se i idi pobrzo na zabar.

На 1mama му/ѝ се допаѓа ова.
  17. 1mama

1mama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    41
    Јас ја користам пастата со алое вера и сребрени јони Dr.silver,195 ден е и четката со нано нефрит,закон за белеење се

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  18. 1mama

1mama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    41
    Screenshot_2015-03-24-10-44-42.png

Прикачени фајлови:

На fificaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Katina007