Не е воопшто глупаво прашањето! Нема потреба да нанесуваш на четкичка. Јас земам директно од шишенцето, исто како онаа вода за испирање на уста - Aquafresh итн. Едноставно го чувам во устата, секако пазејќи да не оди кон грлото, зошто може да биде опасно ако се голтне и чекам да поминат 2 минути, а потоа темелно мијам со вода и следи рутинското чистење со паста за заби.
@Mimi123 Mimi ke moze li da mi kazes kade gi zede lentive, jas gi imam koristeno ama gi zemav od USA, a ovde gi nemam sretnato Se izvinuvam za latinicata @Mimi123 i kolku pari
@Elena* и моите се од уса.. ги користев можеби една недела и ги прекинав ми останаа уште неколку. Видов подобрување но не какво што очекував. Можеби дека моите се за осетливи заби и треба да стојат само 5 минути.
Ова не се пасти подобро со колинус да ги миете него со овие квази пасти. Јас сум стоматолог,не туку фрлајте пари на апарати и триста глупости. И профрсионалното белеење ги оштетува забите...затоа природно си е природно
Не играјте си со хидрогенот, макар бил 3%. Секојдневна употреба на истиот, проследена со миење на забите веднаш после тоа дополнително ја оштетува глеѓта, станува попорозна и поприемчива за пигменти, па уште повеќе се обојуваат забите. Сите средства за белеење на забите се на основа на хидроген.
Оваа паста татко ми случајно ја купил, не ни имав забележано дека е за белеење на заби се до моментот кога еднаш случајно се насмеав и другарка ми ги виде забите и ми рече: колку ти се побели од порано, користиш нешто? Потоа и друга другарка го примети истото и проверив дома што паста користам и видов дека е оваа. Од тогаш само таа ја користам. Ја нема секаде, јас од веро ја купувам. има рзлични пасти на колгејт за белеење на заби. После ефектот што го виде другаркава на моите заби и кажав дека пастата е колгејт и таа си купи ама кај неа немаше никаков ефект. Подоцна сфативмр дека не ја купила истата паста. Таа купила colgate max whitening, а мојата е advanced whitening. сега и таа ја користи мојата и е исто задоволна, но за да има ефект мора миење на забите 2-3 пати дневно.
Дали го има некој користено и дали има резлутати? Сакам да го порачам.Поздрав http://www.aliexpress.com/item/2015...Oral-Care-Toothpaste-Kit-For/32249479361.html
Ne bi ti preporacala od aliexpress da naracuvas nesto sto moze da vlijae na zdravjeto, da se raboti za maica, maska za telefon, patiki ok, ama ova sepak treba da koristis od proveren proizvoditel.
Се согласувам, работи поврзани со козметика и здравје не би порачувала од кинеска страна или производител.
Испробано.Ставете пециво на четката за забите, тријте ги забите некои 10/15 минути, многу грдо чуство е со пецивото во уста, но вреди.Откако ќе завршите со триење со пецивото, се измивате со паста за заби...се добива супер резултат.
Јас ја користам Лакалут white и сум многу задоволна, има ефект барем кај мене. Но, дали може да ми помогнете околу четка за заби. Каква користите? Што мислите за оваа? http://natusana.mk/wp-content/uploads/2012/08/LACALUT_CETKA_DUO.jpg Поздрав
@majaskkkk1 јас ја имам истата четка за заби, многу е добра. Мене во аптека ми ја дадоа, бидејќи си носам протези и побарав некоја подобра четка, и продавачката ми понуди неколку од лакалут ја зедов оваа, нема да згрешиш
moze prasanjevo ne e za ovaa tema no dali znaete dali e dobro da se koristi ventor koga osekjas bolki vo zabot mn za dfa ti ja smiri bolkata jas pocnav da pijam a i za 2 nedeli ispiv celo pakovanje dali znaete dali e dobar za pienje ili steti povekje fala vi izvinete
Has OTE="laraaa, post: 2357941, member: 99725"]moze prasanjevo ne e za ovaa tema no dali znaete dali e dobro da se koristi ventor koga osekjas bolki vo zabot mn za dfa ti ja smiri bolkata jas pocnav da pijam a i za 2 nedeli ispiv celo pakovanje dali znaete dali e dobar za pienje ili steti povekje fala vi izvinete[/QUOTE] Jas piev ventor za zabot se dodeka ne dozna zabarot moj pa lom me naprai. Steten bil mn , a jas gi piev po 2-3 na den. Bolje analgin napij se i idi pobrzo na zabar.
Јас ја користам пастата со алое вера и сребрени јони Dr.silver,195 ден е и четката со нано нефрит,закон за белеење се