Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до побели заби?

Дискусија во 'Лице' започната од GlamourouS, 30 ноември 2009.

1. 1mama

1mama Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    41
    Посебно се купуваат,ги нема во обична продажба,тоа се производи на Green-Master природни без парабени,разни додатоци,искрено бев скептик пред 6 месеции ја порачав само пастата бидејќи имав крварење на непцата,од една паста ептен ми заздравеа,па се зачленив и си ги купувам по набавна веќе 6 мес проблем немам,ни со забен камен а бојата ми е за две нијанси побела.:) :)

2. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.923

Јас лани летово ја κоρистев истата паста κога бев на одмоρ, ρезултатите беа Wow!! Не очеκував до толκу многу да ми ги избели, заедно со пастата после миење ја κоρистев и плавата течност lacalut. whitening, незнам дали е до тоа, ама пρед година ипол истата паста ја κоρистев а немаше ρезултати, κаκо е можно?

3. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Во последно време редовно конзумирам по 3-4 шолји зелен чај дневно, што е одлично за метаболизмот ама затоа пак си ги зезнав забите. И покрај редовното миење и одвреме-навреме чистење со сода бикарбона, видливо ми се потемни. Дали има некој стоматолог на форумов што би можел да ми помогне, некој совет да ми даде во врска со овој проблем, се мислам дали да пробам уште некој household, handmade лек или да одам на избелување на забите? Фала

4. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    4.773
    Од кај ги купи?

5. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Јас почнав да ја користам White Glo, имаат многу врсти пасти за белеење на забите, но ја одбрав црвената. Пишеше дека е многу користена во Австралија. Сега за сега сум задоволна. пристапна е цената, а во пакувањето покрај пастата има и четка за заби и интердентални четкички. Гледам дека имаат и пакет за избелување со лепенки за заби, но немам видено во нашите маркети.

6. Iv.girl55

Iv.girl55 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    103
    @majaskkkk1 》Лакалут ги има по маркетиве? Сум слушала за нив, ама не сум ги користела, сега па ме заинтересира да ги пробам. :)

7. ebola

ebola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    263
    Бидејќи сум пушач ова ми е реален проблем мене. Имам користено лакалут, пробајте.
    @Jordanovska-K Јас ги мијам со сода и лимон плус, измешано во сад, ми помага, и не знам дали се мрднувам али мислам дека и јаболки помагаат во белеење, бар така сум приметила. :)

На joy1, Iv.girl55 и Jordanovska-K им се допаѓа ова.
  8. blackred

blackred Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    11
    Јас се имам утепно од мачење за побели да ми бидат. Lacalut white ја користам еве уште резултат супер првите 5 минути потоа се враќа на старо. Не пијам 2 месеци кока кола баш од овие причини се трудам и турско да избегнувам и н е м а резултат, нема. Цигари откажав пред 2 месеци. Планирав летово да одам на белење на стоматолог, друго не гледам. :puke::puke::puke::puke:

9. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    2.159
    @butterfly33 И како пастава, задоволна ли си? Дали ја има во зегин? :)

10. lavinija28

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    2.159
    Дечки која паста би ја препорачале за чистење на забите, ама она буквално да немаш наслаги кога ќе се исплакнеш со вода? Значи не мора да е за белеење, туку барем да чисти и потоа да ги осеќаш како полирани. Јас порано ја имав препорачано следнава (која е за непцата повеќе) , но сега сакам да пробам нешто ново. Некои предлози, плис? :inlove: download (1).jpg

11. mystic333

mystic333 Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    11
    И јас барам таква паста. Не мора да белее, само да ги чувствувам баш чисти забите! Маж ми купува се некои рандом колгејт и не ми се свиѓаат. Ќе ја пробам оваа пародонтакс - каде ја има?

12. lavinija28

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    2.159
    Во сите аптеки мислам, јас од Зегин ја земам. Околу 200 ден е ама мн ми иди убаво на непцината, и стварно ми ги чисти убаво забите. Е сега, има малку специфичен вкус, не е на мента баш , пример сестра ми не може да ја поднесува, ама не е страшно се навикнуваш лесно. Јас мн често ја користам ама сакам да сменам сега малку. Имавме некои колгејт ама ништо, како да не се мијам. Но, ако не најдам некоја, пак ќе си ја земам оваа. :)

На mystic333 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    Кај што треба да ми расне забчето кај 8ца тоа од лева страна,ама уште е рано има уште добри 3-4 години сигурно за тоа,а можеби и повеќе,и горе и доле ми се појавиле некои белки и тврди онака баш..Веќе пола месец можеби ме боли така,неможам да јадам,нити да зборам убаво..:doh: Знае ли некој во што е проблемот?8-|

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.581
    Допаѓања:
    201.799
    Колку години имаш?

15. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Nemozat da probijat mi bese i mene taka se napiv analgin mi pomina,a i maz mi go imase istiot problem otide na stomatalog mu raskinaa nepceto i mu ispadna.A god msm nema vrska mene edniot na 14 msm mi ispadna

16. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    Епа изгледа на исти години ке ни изникне.Сепак имам слушано дека покасно се појавуваат..што знам

17. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Haha si sozreala umnici gi vikaat (ti dosol umot :P)

18. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    Meне па ми рекоа дека као кога некој ке те побара за жена,а ти ке го одбиеш,тогаш раснеле тие :lol:

19. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Hahaha e toa nez prvpat slusam ej ama me nasmea :D

20. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Eve nes za pobeli zabi pomaga ama jas licno 2-3pati vo nedela go pravam ova bidejki sodata kopa ne e mn dobra za nepcata.