Како до побели заби?

Discussion in 'Лице' started by GlamourouS, Nov 30, 2009.

1. 1mama

1mama Истакнат член

Посебно се купуваат,ги нема во обична продажба,тоа се производи на Green-Master природни без парабени,разни додатоци,искрено бев скептик пред 6 месеции ја порачав само пастата бидејќи имав крварење на непцата,од една паста ептен ми заздравеа,па се зачленив и си ги купувам по набавна веќе 6 мес проблем немам,ни со забен камен а бојата ми е за две нијанси побела.:) :)

2. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Јас лани летово ја κоρистев истата паста κога бев на одмоρ, ρезултатите беа Wow!! Не очеκував до толκу многу да ми ги избели, заедно со пастата после миење ја κоρистев и плавата течност lacalut. whitening, незнам дали е до тоа, ама пρед година ипол истата паста ја κоρистев а немаше ρезултати, κаκо е можно?

3. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Во последно време редовно конзумирам по 3-4 шолји зелен чај дневно, што е одлично за метаболизмот ама затоа пак си ги зезнав забите. И покрај редовното миење и одвреме-навреме чистење со сода бикарбона, видливо ми се потемни. Дали има некој стоматолог на форумов што би можел да ми помогне, некој совет да ми даде во врска со овој проблем, се мислам дали да пробам уште некој household, handmade лек или да одам на избелување на забите? Фала

4. angel92

angel92 Популарен член

Од кај ги купи?

5. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Јас почнав да ја користам White Glo, имаат многу врсти пасти за белеење на забите, но ја одбрав црвената. Пишеше дека е многу користена во Австралија. Сега за сега сум задоволна. пристапна е цената, а во пакувањето покрај пастата има и четка за заби и интердентални четкички. Гледам дека имаат и пакет за избелување со лепенки за заби, но немам видено во нашите маркети.

6. Iv.girl55

Iv.girl55 Истакнат член

@majaskkkk1 》Лакалут ги има по маркетиве? Сум слушала за нив, ама не сум ги користела, сега па ме заинтересира да ги пробам. :)

7. ebola

ebola Истакнат член

Бидејќи сум пушач ова ми е реален проблем мене. Имам користено лакалут, пробајте.
    @Jordanovska-K Јас ги мијам со сода и лимон плус, измешано во сад, ми помага, и не знам дали се мрднувам али мислам дека и јаболки помагаат во белеење, бар така сум приметила. :)

joy1, Iv.girl55 and Jordanovska-K like this.
  8. blackred

blackred Истакнат член

Јас се имам утепно од мачење за побели да ми бидат. Lacalut white ја користам еве уште резултат супер првите 5 минути потоа се враќа на старо. Не пијам 2 месеци кока кола баш од овие причини се трудам и турско да избегнувам и н е м а резултат, нема. Цигари откажав пред 2 месеци. Планирав летово да одам на белење на стоматолог, друго не гледам. :puke::puke::puke::puke:

9. lavinija28

lavinija28 Популарен член

@butterfly33 И како пастава, задоволна ли си? Дали ја има во зегин? :)

10. lavinija28

Дечки која паста би ја препорачале за чистење на забите, ама она буквално да немаш наслаги кога ќе се исплакнеш со вода? Значи не мора да е за белеење, туку барем да чисти и потоа да ги осеќаш како полирани. Јас порано ја имав препорачано следнава (која е за непцата повеќе) , но сега сакам да пробам нешто ново. Некои предлози, плис? :inlove: download (1).jpg

11. mystic333

mystic333 Активен член

И јас барам таква паста. Не мора да белее, само да ги чувствувам баш чисти забите! Маж ми купува се некои рандом колгејт и не ми се свиѓаат. Ќе ја пробам оваа пародонтакс - каде ја има?

12. lavinija28

Во сите аптеки мислам, јас од Зегин ја земам. Околу 200 ден е ама мн ми иди убаво на непцината, и стварно ми ги чисти убаво забите. Е сега, има малку специфичен вкус, не е на мента баш , пример сестра ми не може да ја поднесува, ама не е страшно се навикнуваш лесно. Јас мн често ја користам ама сакам да сменам сега малку. Имавме некои колгејт ама ништо, како да не се мијам. Но, ако не најдам некоја, пак ќе си ја земам оваа. :)

mystic333 likes this.
  13. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Кај што треба да ми расне забчето кај 8ца тоа од лева страна,ама уште е рано има уште добри 3-4 години сигурно за тоа,а можеби и повеќе,и горе и доле ми се појавиле некои белки и тврди онака баш..Веќе пола месец можеби ме боли така,неможам да јадам,нити да зборам убаво..:doh: Знае ли некој во што е проблемот?8-|

14. Annath

Annath Форумски идол

Колку години имаш?

15. butterfly*

butterfly* Популарен член

Nemozat da probijat mi bese i mene taka se napiv analgin mi pomina,a i maz mi go imase istiot problem otide na stomatalog mu raskinaa nepceto i mu ispadna.A god msm nema vrska mene edniot na 14 msm mi ispadna

16. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Епа изгледа на исти години ке ни изникне.Сепак имам слушано дека покасно се појавуваат..што знам

17. butterfly*

Haha si sozreala umnici gi vikaat (ti dosol umot :P)

18. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Meне па ми рекоа дека као кога некој ке те побара за жена,а ти ке го одбиеш,тогаш раснеле тие :lol:

19. butterfly*

Hahaha e toa nez prvpat slusam ej ama me nasmea :D

20. butterfly*

Eve nes za pobeli zabi pomaga ama jas licno 2-3pati vo nedela go pravam ova bidejki sodata kopa ne e mn dobra za nepcata.