Посебно се купуваат,ги нема во обична продажба,тоа се производи на Green-Master природни без парабени,разни додатоци,искрено бев скептик пред 6 месеции ја порачав само пастата бидејќи имав крварење на непцата,од една паста ептен ми заздравеа,па се зачленив и си ги купувам по набавна веќе 6 мес проблем немам,ни со забен камен а бојата ми е за две нијанси побела.
Јас лани летово ја κоρистев истата паста κога бев на одмоρ, ρезултатите беа Wow!! Не очеκував до толκу многу да ми ги избели, заедно со пастата после миење ја κоρистев и плавата течност lacalut. whitening, незнам дали е до тоа, ама пρед година ипол истата паста ја κоρистев а немаше ρезултати, κаκо е можно?
Во последно време редовно конзумирам по 3-4 шолји зелен чај дневно, што е одлично за метаболизмот ама затоа пак си ги зезнав забите. И покрај редовното миење и одвреме-навреме чистење со сода бикарбона, видливо ми се потемни. Дали има некој стоматолог на форумов што би можел да ми помогне, некој совет да ми даде во врска со овој проблем, се мислам дали да пробам уште некој household, handmade лек или да одам на избелување на забите? Фала
Јас почнав да ја користам White Glo, имаат многу врсти пасти за белеење на забите, но ја одбрав црвената. Пишеше дека е многу користена во Австралија. Сега за сега сум задоволна. пристапна е цената, а во пакувањето покрај пастата има и четка за заби и интердентални четкички. Гледам дека имаат и пакет за избелување со лепенки за заби, но немам видено во нашите маркети.
@majaskkkk1 》Лакалут ги има по маркетиве? Сум слушала за нив, ама не сум ги користела, сега па ме заинтересира да ги пробам.
Бидејќи сум пушач ова ми е реален проблем мене. Имам користено лакалут, пробајте. @Jordanovska-K Јас ги мијам со сода и лимон плус, измешано во сад, ми помага, и не знам дали се мрднувам али мислам дека и јаболки помагаат во белеење, бар така сум приметила.
Јас се имам утепно од мачење за побели да ми бидат. Lacalut white ја користам еве уште резултат супер првите 5 минути потоа се враќа на старо. Не пијам 2 месеци кока кола баш од овие причини се трудам и турско да избегнувам и н е м а резултат, нема. Цигари откажав пред 2 месеци. Планирав летово да одам на белење на стоматолог, друго не гледам.
Дечки која паста би ја препорачале за чистење на забите, ама она буквално да немаш наслаги кога ќе се исплакнеш со вода? Значи не мора да е за белеење, туку барем да чисти и потоа да ги осеќаш како полирани. Јас порано ја имав препорачано следнава (која е за непцата повеќе) , но сега сакам да пробам нешто ново. Некои предлози, плис?
И јас барам таква паста. Не мора да белее, само да ги чувствувам баш чисти забите! Маж ми купува се некои рандом колгејт и не ми се свиѓаат. Ќе ја пробам оваа пародонтакс - каде ја има?
Во сите аптеки мислам, јас од Зегин ја земам. Околу 200 ден е ама мн ми иди убаво на непцината, и стварно ми ги чисти убаво забите. Е сега, има малку специфичен вкус, не е на мента баш , пример сестра ми не може да ја поднесува, ама не е страшно се навикнуваш лесно. Јас мн често ја користам ама сакам да сменам сега малку. Имавме некои колгејт ама ништо, како да не се мијам. Но, ако не најдам некоја, пак ќе си ја земам оваа.
Кај што треба да ми расне забчето кај 8ца тоа од лева страна,ама уште е рано има уште добри 3-4 години сигурно за тоа,а можеби и повеќе,и горе и доле ми се појавиле некои белки и тврди онака баш..Веќе пола месец можеби ме боли така,неможам да јадам,нити да зборам убаво.. Знае ли некој во што е проблемот?
Nemozat da probijat mi bese i mene taka se napiv analgin mi pomina,a i maz mi go imase istiot problem otide na stomatalog mu raskinaa nepceto i mu ispadna.A god msm nema vrska mene edniot na 14 msm mi ispadna
Eve nes za pobeli zabi pomaga ama jas licno 2-3pati vo nedela go pravam ova bidejki sodata kopa ne e mn dobra za nepcata.