Има ли некој што навистина е задоволен од пастите на Colgate? Јас ја потрошив Max white one Optic и нема никаква разлика, воопшто не ми се побели забите. Сега ја користам Active, па ќе видам како ќе се покаже.
Probaj so lakalut tie pasti se za nepca,a ako nepcata se zdravi i zabite ke ti bidat pobeli jas sum zadovolna veke 3meseci koristam,a colgate nesum zadovolna i crvenata ja koristev,i onaa vo prozirno tubence so beli kockicki i toa so meseci sum gi koristela ama ne sum zadovolna (licno zamene si kezuvam)
Сакам да ги пофалам пастите White Glo. Мене цел живот ми беа бели забите, меѓутоа еден период нагло ми пожолтеа, не можев да откријам како и зошто, па ја замарав и нашата @Annath со прашања околу тоа. Пробав многу производи, па така на ред дојде и пастата за консумирачи на кафе и чај. Повремено ја користев и црвената Professional choice и секој ден забележував се поголемо подобрување. Сега можам да кажам дека ми се вратија на првобитнта белина и многу сум среќна. Во моментот ја користам виолетовата, 2 in 1 mouthwash. Мислам дека до утре се на акција во Тинекс некои од 152 намалени на 115, а други од 200 и нешто мислам, на 152 денари. Пакувањето е со четка и со неколку мали интердентални четки, навистина поволно, а многу ефикасно.
Jas i porano imam pisano za Lacalut whitening.. posle 1 godina povtorno ja koristam i povtorno sum najzadovolna samo od nea, posle koristenje na razni pasti za beleenje..
Од Колгејт само херпеси и афти имам видено...Иначе еднаш пробав со сода нели викаат ама никаков резултат.
Користам Lacalut паста. Имам доста бели заби. Пред некој ден приметив дека забите некако ми пожолтеле за една нијанса. Можно е да е од кафе и цигари. Дали за да ми се врати истата белина и сјај доволно ќе е полирање или мора белење?
Ја не би ти препорачала белеење, ја имам правено и као прво воопшто не е евтино ко за да пробаш, од 100тина евра па нагоре ти е еден третман, а како второ за пушачи не се препорачува, зошто повторно ќе си ја вратиш истата нијанса. Можеш да си ги купиш лентите на crest, има стоматолошки ординации што ги држат, или па има еден гел за кој читав доста позитивни рецензии на нет, а може да се нарача на iherb.com http://www.iherb.com/Plus-White-5-Minute-Bleach-Whitening-Gel-3-0-oz-85-g/40855#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=plus white 5 minute bleach whitening gel&rc=5&sr=null&ic=1 не е воопшто скап, така да вреди да се проба
А ќе има некој ефект со полирање? Ќе имаат сјај повторно? Нијанса на заби како до сега? И колку чини полирање. Фала ти.
Има посебен гел за заби што се користи наместо паста. Го користам иако имам бели заби но ви дава сјај на забите.
Тоа дека пастите помагаат во избелување на забите е апсурд поточно маркетинг. Прашајте било кој стоматолог ќе ви го каже истото. Исто и со содата. Има специални гелови за избелување на забите кои се на база на хидрогенпероксид од кој се ослободува чист кислород - О кој навлегува во глеѓта на забите и ги избелува. Секако тоа е со рок на траење
А јас пак еве што се имам пробано: Colgate, Lacalut, White Glo, сода бикарбона, Vademecum (ја користам моментално можеби цел месец), од Doctor's и уште неколку.. Ништо до сега немало резултат, со лимон страв ми е да пробувам, а јагоди да нацртам сега. Следна на список ми е Aquafresh. A да, користам и во меѓувреме од една друга паста наводно за побели заби, па ќе видиме ајде.
Soda bikarbona mislam deka deluva go vadi bigorot i dava pobel sjaj na zabite taka sum slusal a i sum.probal ali treba podolgo vreme sa e koristi Inaku koristam Lakalut white
Леле Aquafresh нема врска, не си ги давај парите за џабе, иако не е ниту скапа. Мене не ми освежува доволно, за чистење да не правиме муабет, премногу е слаба. Патем, не знам дали уште постојат Хрватките пасти - Zirodent ? Одамна не сум приметила дали уште ги има, мене ми беа одлични.