Е ништо тогаш, фала што ме предупреди, да не давам пари ако не вреди. Zirodent видов во маалската продавница пред неколку месеци, ако беше таа, оти има неколку со слични имиња. Инаку, пастава ем освежува, ем предобро ги чисти забите, а не е повеќе од 70 денари:
Мислам дека прашав еднаш, ама да прашам уште еднаш. Полирање на заби штетно ли е? И дали ќе се осветлат забите за некоја нијанса бидејки потемнеа малку од храна и сл?
Штетно е ако го правиш често, бидејќи пастата за полирање е прилично абразивна и може да се оштети глеѓта на забите. А и не е само тоа, четката има потврди влакна, плус машински оди полирањето, иако со контрола на брзината. Менување на боја драстично нема да има, само ќе се исчистат меките пигментирани наслаги што не се чистат со четка и паста дома, па можно е да изгледа дека се побели.
Сакам да прашам за белење на забите кај стоматолог колку чини, дали има ефекти, и дали ќе може бидејќи имам 14 години?
Јас моментално ја користам Vademecum Natural White и не е лоша, им дава сјај на забите, па може дури и малку ги побелува. Плус евтина е. Како и да е после оваа планирам да купам некоја што повеќе би ми ги избелила забите, па се мислам меѓу Lacalut, Paradontax и White Glo.
Мене наставничката по биологија (не се сеќавам дали во 6-то или во 7-мо одделение) ми беше кажала дека забите најмногу се расипуваат ако не ги измиеме пред спиење. Од остатоците од храна што останувале (имаше уште еден дел што не го паметам) се расипувале најмногу и пожолтувале. Исто така ако некој е пушац или многу пие кафе и од тоа пожолтуваат. Со сода бикарбона има ефект ама не е добро и толку често да се употребува, не секојдневно.
Зависи. Мене на пример насабајле , после секое јадење и навечер ги миев претходно по не бев задоволна со обична Colgate , сега со оваа има повеќе ефекти. (зборувам за мене)
Прочитав на темава дека ја фалеле пастата за избелување од Dr. Silver. И прв пат слушам за неа, ако може некој да ми каже каде можам да ја купам и отприлика колку пари чини? Јас веќе подолго време ја користам пастата Lacalut White и некако не ми се толку бели, па сега ми е при крај па сакам да ја пробам онаа од Dr. Silver.
Една девојка пиша поназад и јас се слагам со неа, дека со пастите не можеш да постигнеш баш ефект на избелување. Можеш да си правиш домашно избелување со гел ( http://www.iherb.com/Plus-White-5-Minute-Bleach-Whitening-Gel-3-0-oz-85-g/40855 ), или да си ги нарачаш crest лентите. Сите методи ги имам испробано, од ласерско белеење во стоматолошка ординација, до соди бикарбони и слични глупости, и само ова имало асален ефект.
За жал не. Додуша, еден производ да имаше кај нас, што стварно го посакувам, ќе бев пресреќна. Да живеат онлајн шоповиве.