Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до побели заби?

Дискусија во 'Лице' започната од GlamourouS, 30 ноември 2009.

1. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    1 месец отприлика :)

2. PMara

PMara Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    12
    Благодарам, си нарачав. Инаку најдов еден код за попуст TZN491 за сите што нарачуваат за прв пат имаат попуст од 5$ на целата сума. Па така нарачката заедно со shipping-от ми излезе само $4.04.
    Позз :D

На LivingGlam и blueberry93 им се допаѓа ова.
  3. ubavica25

ubavica25 Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    30
    Многу луѓе се борат со проблемот на жолти заби, и се чувствуваат непријатно секој пат кога ќе се насмевнат. Редовно чистење и четкање на забите не е доволно за да се избегне проблемот со дамките на забите, и иако лентите за белење можат да бидат ефективни, тие понекогаш предизвикуваат болна осетливост на непцата и забите.

Затоа тука ние ќе ви препорачаме еден едноставен и природен начин да ги избелите забите за неколку нијанси, без да бидат оштетени со груби хемикалии, како што се оние кои обично се среќаваат во составот на производите за белење на забите.

За оваа смеса ќе ви треба малку сода бикарбона и лимон. Во мал сад ставете малку сода бикарбона и помешајте ја со свежо исцеден сок од лимон, додека смесата не стане малку пенаста.

Со памук за отстранување на шминка, избришете ги и исчистите забите пред да ја нанесете оваа неверојатна мешавина. По нанесувањето, оставете ја да отстои една минута. Потоа измијте ги забите нормално со четка за заби.

Забелешка: Не треба да ја оставате смесата на забите повеќе од една минута, бидејќи киселината ќе го оштети забниот гел!

4. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Devojki ke vi kazam nesto.Najnormalno kako i site se grizam za svoite zabi zdravje i higiena e toa,gi probav site pasti no veruvajte se zavisi od koskata i genot.Dodeka moite se beli i imaat sjaj i pokraj toa sto sum pusac,na momceto se samo beli bez sjaj.Vie si znaete no jas toa go primetiv i zatoa mn mn ne se opteretuvam so pastite :)

5. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    4.392
    Абе стварно да помагаше содата, сите ќе имаа бисерно бели заби... ;)

6. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Pomaga no ne mn ja koristev 2 3 pati nedelno imase nekoj rezultat no ne do tolku kolku sto mi gi raskopa nepcata,no sega e ok um za dr pat :)

7. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    Неколку страни наназад мислам дека една членка истото го праша но не прочитав одговор, ме интересира го има користено некоја WhiteLight систем за бели заби?
    http://belizabi.com/
    Има ефект, нема? Не е многу скапо па на мисла сум да го купам.
    Од пастите за заби само моментален ефект сум осетила, последно ја користам White Glo во комбинација со Crest од кои сум најзадоволна.

8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    Ова е некоја глупост од Али Експрес што oвие наши паменти ја продаваат поскапо. http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20150929071222&SearchText=white light
    Јас не би пробала, ама ако имаш храброст сподели искуство. :D

Сликите од 'корисници со искуства' им се земени од интернет. По тоа можеш да видиш колку се сериозни и колку само лажат.

Инаку, Crest производите за избелување ги има на Али и се едни од ретките нешта на оваа страна што се оригинали. Се’ во таа продавница е оригинал, па може да се порача. И планирам да го направам тоа. :)

Последна измена: 29 септември 2015
    На Dgirlll и papillonP им се допаѓа ова.
  9. Bella.FCB

Bella.FCB Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    204
    Јас еднаш месечно ги избеливам со лимон и сол, и плус секој ден ги мијам со Lacalut White, и кај мене има голем резултат. Но ако го пробувате рецептот со лимон и сол ( неколку капки ломон и половина лажичка сол ги мешаш додека не се направат како паста и 4-5 минути ги миеш со четка за заби, потоа ги плакнеш со млака вода) немојте повеќе од еднаш месечно затоа што може да има трајни последици врз вашите заби :):*

10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Јaс мислев дa ги мијaм зaбите 2-3 пaти неделнo сo сoдa бикaрбoнa и лимoн. Уште не сум прoбaл пa ме интересирa дaли е петерaнo дo три пaти неделнo дa ги мијaм? :^)
    И имa ли ефекти пoсле првoтo миење?
    Кoј прoбaл некa кaже. :)

11. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    Јaс мислaм декa е премнoгу дa ги миеш 3 пaти неделнo. Еве јaс нa пример ги мијaм 2 пaти Месечнo сo сoдa-имa ефект нo не декa ете oд еднaш двa пaти бели кaкo снег ќе бидaт зaбите. Еве јaс кaкoв редoслед имaм... Знaчи кaкo штo кaжaв ги миaм сo сoдa 2 пaти месечнo 10 денa сo лушпa oд бaнaнa ги трлaм зaбите пoсле 10 денa прaвaм пaузa вo меѓу време јaдaм пo еднa некoгaш знaм и две зеленa јaбукa и тoa дoстa имa ефект нa зaбите пo мене си кaжувaм. И нoрмaлнo си ги миaм зaбите 2 пaти нa ден пoплaдне и нaвечер a oд сaбaјле си имaм стредствo зa плaкнење сaмo.

На Mr. Right му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bella.FCB

Bella.FCB Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    204
    И јас исто како @babyane18 мислам дека три пати во неделата е премногу да ги миеш забите со сода бикарбона и лимон бидеќи ке ти се оштети горниот слој на забите, кој воедно и ги прави забите да се бели.. Како што напишала феминката погоре 2 пати месечно е сосема доволно.. а ако тоа не помага добро совети ти дала за дополнително да си ги избелиш и јас имам слушнато за избелување со лушпа на банана но не имам испробано затоа што не сум имала потреба.. А за јаболка секој ден си јадам, нели мора здраво да се храниме хаха :D:lol:

На Gosh, Mr. Right и babyane18 им се допаѓа ова.
  13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Фaлa ви зa oдгoвoрите и нa двете.
    Пoрaнo ги миев сaмo сo сoдa три пaти неделнo пa пoсле ги миев сo пaстa зa избелувaње зaби Lacalut White. Пoсле неделa денa престaнaв. Ми беше стрaв дa не ги уништaм зaбите, едвaј ги oпрaјв. И сo кoрa oд бaнaнa имaм прoбaнo aмa сaмo еднaш. И сo јaгoди истo.
    И oпседнaт сум сo зaбиве знaчи. :tmi::D

На Bella.FCB му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222
    Не се лажете со лимони и соди бикарбони , и ретко да е пак ги абрадира ( состружува , рони ) забите и има негативен ефект
    не приметувате ама многу ви се оштетуваат забите и после некое време истата боја
    штетно е и ласерски не викам не ама ако више толку сте запнале за бели заби идете ласерски , а и скапо е
    според мене најдобра солуција користење пасти за избелување на забите , малце се скапачки ама со подолго користење има ефект
    и да од CURAPROX super soft подобра четка немам користено 230-250 денари е

На mims-89, babyane18 и LittlePinky им се допаѓа ова.
  15. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.896
    Јас и мм ја користиме оваа паста и сме задоволни околу 239 ден .

Прикачени фајлови:

• productOptic.png
      productOptic.png
      Големина на фајлот:
      285,6 KB
      Прегледи:
      23
  16. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    Мoрa дa гo пoтврдaм oвa... Јaс пoсле дoлгo кoристење нa сoди лимуни и штo уште не зa избелувaње нa зaбите сo тoa oпседнaтa сум кaкo пoбрзo дa ги избелaм. Нo пoсле некoлку месеци утврдив декa имa ефект се тoa штo прaвев и дa имaм мн пoбели зaби oд пoрaнo нo и мн пoскaпaни негo штo имaв хмм гледaм и предните двa гoрни зaби oд стрaните пoчнaјa дa ми се рoнaт и кaкo пoдскaпaни дa ми се. Дa ли е тoa oд сoдaтa незнaм нo еднo нaучив и сoветувaм штo пoмaлку фaнтaзијa вo глaвите вo врскa сo белеењетo еднoстaвнo oд сегa, кaжувaм зa мене е нa вaс е зa себе дa oдлучите. Тoa штo ќе прaвaм пoнaтaкa е дa нaјдaм некoјa дoбрa пaстa и четкa зa зaби миење нa зaбите редoвнo дo минимум 2 пaти нa ден, мoже и стрествo зa плaкнење устa дa си кoристaм и aкo веќе тoлку си имaм зaмисленo дa имaм уште некoјa нијaнсa нa пoбели зaби ќе нaврaтaм дo стoмaтoлoг еднaш вo 6 7 месеци нa белеење нa зaбите и гoтoвo

17. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222
    Според мене паста за заби Колгејт зашто ми е погуста во однос на Лакалут која што е поводенаста
    било која не мора од најскапите зошто не сме во можност сите да купуваме месечно паста од 200+ денари
    Cura prox четка ( супер софт ) ја користам 230 , скапичка е ама вреди у ДМ ја купив или по аптеки ја има
    ултра софт е многу мека
    + Интердентален конец од ДМ си го купувам 60 денари беше мислам внатре се како на стапчиња тие конци што е многу подобро него да мотам конец на раце , навечер пред миење на забите , пред со паста да си ги измиеш , ке ги поминеш просторите меѓу заби со овие , мене ептен ми се добри Денто дент ли нешто така беа во кесичка бели стапчиња со конец на нив за едноркратна употреба , 2 пати минимум на ден миј заби и ке имаш топ !
    идеална орална хигиена
    не се заебавајте со овие соди моди , срања , порано или покасно ке ви настрадаат забите, па навлаки ке морате , истругани ке ви бидат со тек на време ..подобро еднаш у 2 години отиди избели ги професионално , ласерски , што и тоа е штетно ама ептен ако имаш до толку комплекси од жолти заби
    ја си користам светло кафеаво или месо боја моливче за уста и ептен побели ми изгледаат

На kara23 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    Дечки, колку од прилика чини професионално избелување? Мојот стоматолог ми рече дека ќе требаат неколку третмани, 250 евра е еден... Ми изгледа некако многу, па не сфатив дали само за еден третман е цената или ја кажа вкупно. Па ми беше срам да препрашувам. :D

Ај некој со искуство нека пише цена.

19. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2013
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    222

4000 до 6000 ден. највише

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  20. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    100-150е во Скопје од третман. Мајка ми има пријател стоматолог кај кој сакав да го направам избелувањето и он рече нема шанси, многу се оштетуваат забите, по кратко време бојата повторно се враќа, дури и забите се посклони кон пожолтување. Tемни пијалоци, пушење цигари по избелувањето никако.
    И јас на друго место си го направив и се зезнав. Скапо е во споредба со ефектот што се добива.
    Инаку зависи од тоа каков ласер се користи, каков гел за избелување. Zoom whitening технологија ти е помеѓу поскапите кај нас (150е отприлика од третман).
    Подобро купи си гел за избелување или crest ленти. Сигурно ќе имаш ефект, а ќе поминеш поевтино. Изгуглај си, види си критики, направи математика и одлучи си колку ти е исплатливо. Ефектот како и да е, не е долготраен.

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.