Благодарам за одговорот Блу. Проблемот кај мене е што имам нијанса што е тешка за избелување. Нема наслаги, редовно ги чистам од камен и ги полирам, ама таква е бојата и спаѓа во некоја поотпорна категорија. Мислев да ги избелам професионално, па потоа да терам дома со ленти. Стоматологот ми кажа дека препорачиво на една година да се повторува третманот, но многу од неговите клиенти се задоволни од ефектот и подолго не доаѓаат. Исто ми кажа дека забите ќе бидат чувствителни неколку дена, но прилично ми се јаки и здрави и нема да имам проблем потоа. Уште да не ми ја кажеше цената, одма седнував на стол. Ќе видам каква финална цена ќе ми каже. Само нему му верувам и ич не ми се оди кај друг. Дека морам да избелувам, дефинитивно морам. Ама изгледа ќе биде во домашни услови, барем да пробам што ќе биде. Ако не успее со Crest, ќе почнам да собирам пари за професионално.
Женскии !!! Топло ви ги препорачувам новите пасти за белеење на заби од CREST ! Ги имам користено и лепенките и имав препрепредобри резултати... немаше кој не ме праша како ми се толку бели забите буквално.... а сега сум и од пастите презадоволна, не ја нагризуваат глеѓта и имаат подолготраен ефект! Еве ваква сум по цел ден со нив
Ми ги пратија како подарок од УСА, ама ги има и на АЛИ.... некаде околу 40тина долари беа... дефинитивно се исплати гарантирам!!
Pred dve godini gi izbeliv zabite so laser,me kostase 100evra i stvarno na pocetokot bea mnogu beli,kako porcelanski.Iako pred da gi izbelam mnogu me sovetuvaat da ne go pravam toa,ne mi bilo potrebno,jas sum si svoeglava i go napraviv.Na picetokot bev presrekna i vnimavav mnogu sto ke jadam i pijam,bidejki treba da se izbegnuvaat oboeni pijaloci i hrana.Posle nekoe vreme si pomisliv nema vrska toa i ne vnimavav na nisto,e togas pocnaa da ja menuvaat bojata i ne bea tolku beli i sjajni kako na pocetokot,zatoa ve sovetuvam da ne gi belite laserski,ke dadete tolku pari,a efektot ne e dolg.Sega gi mijam so lacalut white i gi cistam sekoja vecer so konec,pa mi se super i veke ne bi otisla lasersko da gi izbeluvam,osobeno ne im go preporacuvam laserot na pusacite,za dve nedeli sigurno ke im pozoltat poveke i od porano
Зaвчерa јa купив Colgate max white one, aмa oд oнaa oптик штo пишувa и сум зaдoвoлен oд неa. Имa резултaти зa рaзликa oд другите нивни пaсти штo ги купувaв. Ви јa препoрaчувaм, имa ефекти бaрем кaј мене.
Дали ја има пастата од Докторс за побели заби? Ја имав користено пред неколку години и имаше големи резултати, ама сега ја немам забележано.
Многу ефикасен трик,делува : со внатрешната кора на бананата истријте ги забите.Резултатите се извонредни (по неколку пати повторување на истото)
Ај ако може линк, оти јас барав на али, но не најдов.. Само ленти и некои други пасти имаше.. И има некој вакво нешто користено? Ефикасно е? Безбедно е? :3 http://www.aliexpress.com/item/Dent..._82_80_62,searchweb201644_0,searchweb201560_1 Или пак да ми каже некој искуство од тие лентите..
Crest лентите и пастите ги има и во некои држави во Европа, само се продаваат под друго име Blend-A-Med. Прогуглајте, ќе видите во која држава го има. Ако имате фамилија, супер, ќе може да ви го испрати
Јас имам пробано со сода бикарбона и лимон и со активен јаглен. Со содата и немаше некој ефект. Со активен јаглен се препорачува 5 дена по 5 минути да се четкаат забите. Јас пробав само еднаш и можам да кажам дека има видливи резултати. Забите не беа бисерно бели, но се гледаше промена од 1 до 2 нијанси.
А каков е тој активен јаглен? Кај се купува и колку пари е? Штетен е за забите? Прв пат слушам за тој
Да ви кажам тоа со содата и лимонот ни случајно да не го правите, јас го правев не ми се избелија но забите ми се расипаа ми се нагриза глегта а два ми се скшија и од тогаш и кога си мијам забите обавезно крв ми тече од непцата иако ги поправив, само беља ке си направите, сега како од гавол бегам од домашни рецепти и совети и за заби и за лице.
Активниот јаглен всушност,,впива" разни материи. Во медицината се користи при дијареа, предозирање од разни дроги и друго. Татко ми го користи кога прави ракија. При белеење на заби всушнот ги впива материите што ги обојуваат забите. Делува ако забите се обоени од цигари, кафе,чај ама и ако не се обоени од овие причини може да помогне. Не ги нагризува забите зошто не испушта материи туку ги прима. Барем јас така мислам хахах... Се купува од аптека и мислам дека не е скапо. Точна цена не знам. Изгледаат како црни апчиња(ко аналгин, не се во капсула, но можат и такви да се најдат и само се отвара капсулата за да се искористи правот) и ги дробиш ко прав.