Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до побели заби?

Дискусија во 'Лице' започната од GlamourouS, 30 ноември 2009.

1. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.221
    Допаѓања:
    56.903
    Благодарам за одговорот Блу. Проблемот кај мене е што имам нијанса што е тешка за избелување. Нема наслаги, редовно ги чистам од камен и ги полирам, ама таква е бојата и спаѓа во некоја поотпорна категорија. Мислев да ги избелам професионално, па потоа да терам дома со ленти. Стоматологот ми кажа дека препорачиво на една година да се повторува третманот, но многу од неговите клиенти се задоволни од ефектот и подолго не доаѓаат. Исто ми кажа дека забите ќе бидат чувствителни неколку дена, но прилично ми се јаки и здрави и нема да имам проблем потоа. Уште да не ми ја кажеше цената, одма седнував на стол. :D
    Ќе видам каква финална цена ќе ми каже. Само нему му верувам и ич не ми се оди кај друг.

Дека морам да избелувам, дефинитивно морам. Ама изгледа ќе биде во домашни услови, барем да пробам што ќе биде. Ако не успее со Crest, ќе почнам да собирам пари за професионално.

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    Crest лентите ги има некаде кај нас? Јас колку што знам ги нема, но да си прашам за сигурно :)

3. stela 34

stela 34 Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    82
    kolku sto znam za beelenje domasen recept za belenje na zabi e soda bicarbona.....

4. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.895
    Да , но дали сте свесни дека ги разјадува забите ? :)

5. Carpisa

Carpisa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    39
    Женскии !!! Топло ви ги препорачувам новите пасти за белеење на заби од CREST !
    Ги имам користено и лепенките и имав препрепредобри резултати... немаше кој не ме праша како ми се толку бели забите буквално.... а сега сум и од пастите презадоволна, не ја нагризуваат глеѓта и имаат подолготраен ефект! Еве ваква сум по цел ден со нив :D :$

На Antebellum, IronLady, Tanjamm и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Ги пoрaчa oд интернет, тaкa? И пo кoјa ценa?

7. Carpisa

Carpisa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    39
    Ми ги пратија како подарок од УСА, ама ги има и на АЛИ.... некаде околу 40тина долари беа... дефинитивно се исплати гарантирам!!

8. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Pred dve godini gi izbeliv zabite so laser,me kostase 100evra i stvarno na pocetokot bea mnogu beli,kako porcelanski.Iako pred da gi izbelam mnogu me sovetuvaat da ne go pravam toa,ne mi bilo potrebno,jas sum si svoeglava i go napraviv.Na picetokot bev presrekna i vnimavav mnogu sto ke jadam i pijam,bidejki treba da se izbegnuvaat oboeni pijaloci i hrana.Posle nekoe vreme si pomisliv nema vrska toa i ne vnimavav na nisto,e togas pocnaa da ja menuvaat bojata i ne bea tolku beli i sjajni kako na pocetokot,zatoa ve sovetuvam da ne gi belite laserski,ke dadete tolku pari,a efektot ne e dolg.Sega gi mijam so lacalut white i gi cistam sekoja vecer so konec,pa mi se super i veke ne bi otisla lasersko da gi izbeluvam,osobeno ne im go preporacuvam laserot na pusacite,za dve nedeli sigurno ke im pozoltat poveke i od porano

На Antebellum, Tanjamm и blueberry93 им се допаѓа ова.
  9. princess92

princess92 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    66
    Паста эа эаби донесена од Дубаи,особено эа пушачите. :) Цена 190 ден.

На Tinushka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Зaвчерa јa купив Colgate max white one, aмa oд oнaa oптик штo пишувa и сум зaдoвoлен oд неa. Имa резултaти зa рaзликa oд другите нивни пaсти штo ги купувaв.
    Ви јa препoрaчувaм, имa ефекти бaрем кaј мене. :)

На Tinushka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.868
    Допаѓања:
    5.207
    Дали ја има пастата од Докторс за побели заби? Ја имав користено пред неколку години и имаше големи резултати, ама сега ја немам забележано.

12. SWagger274

SWagger274 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    508
    Многу ефикасен трик,делува : со внатрешната кора на бананата истријте ги забите.Резултатите се извонредни (по неколку пати повторување на истото)

На LUCERKA и joy1 им се допаѓа ова.
  13. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    4.392
    Ај ако може линк, оти јас барав на али, но не најдов.. Само ленти и некои други пасти имаше..
    И има некој вакво нешто користено? Ефикасно е? Безбедно е? :3
    http://www.aliexpress.com/item/Dent..._82_80_62,searchweb201644_0,searchweb201560_1
    Или пак да ми каже некој искуство од тие лентите.. :D

Последна измена: 13 декември 2015
  14. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.081
    Допаѓања:
    34.504
    Crest лентите и пастите ги има и во некои држави во Европа, само се продаваат под друго име Blend-A-Med.
    Прогуглајте, ќе видите во која држава го има.
    Ако имате фамилија, супер, ќе може да ви го испрати :)

На babyane18, papillonP и Ketchup им се допаѓа ова.
  15. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    Кoлку кoштaaт тие лентите зa белеење нa зaби мoже некoј дa ми кaже?

16. MissAlena

MissAlena Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    1.352
    Јас знам за сода бикарбона и лимон

17. stefi556

stefi556 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    362
    Јас имам пробано со сода бикарбона и лимон и со активен јаглен. Со содата и немаше некој ефект. Со активен јаглен се препорачува 5 дена по 5 минути да се четкаат забите. Јас пробав само еднаш и можам да кажам дека има видливи резултати. Забите не беа бисерно бели, но се гледаше промена од 1 до 2 нијанси.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  18. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    А каков е тој активен јаглен? Кај се купува и колку пари е? Штетен е за забите? Прв пат слушам за тој :|

19. jupiter1

jupiter1 Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    21
    Да ви кажам тоа со содата и лимонот ни случајно да не го правите, јас го правев не ми се избелија но забите ми се расипаа ми се нагриза глегта а два ми се скшија и од тогаш и кога си мијам забите обавезно крв ми тече од непцата иако ги поправив, само беља ке си направите, сега како од гавол бегам од домашни рецепти и совети и за заби и за лице.

На Antebellum, babyane18 и LittlePinky им се допаѓа ова.
  20. stefi556

stefi556 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    362
    Активниот јаглен всушност,,впива" разни материи. Во медицината се користи при дијареа, предозирање од разни дроги и друго.

Татко ми го користи кога прави ракија.

При белеење на заби всушнот ги впива материите што ги обојуваат забите. Делува ако забите се обоени од цигари, кафе,чај ама и ако не се обоени од овие причини може да помогне. Не ги нагризува забите зошто не испушта материи туку ги прима. Барем јас така мислам хахах...

Се купува од аптека и мислам дека не е скапо. Точна цена не знам. Изгледаат како црни апчиња(ко аналгин, не се во капсула, но можат и такви да се најдат и само се отвара капсулата за да се искористи правот) и ги дробиш ко прав.

На fificaaa и LittlePinky им се допаѓа ова.