Имате ли слушнато за новата паста со активен јаглен од дм? Размислувам да ја купам,но дали би било тоа попамено (затоа што е скапа околу 1500 денари) или да ги купам овие таблети од аптека со јаглен? инаку ова е пастата: http://www.dm-drogeriemarkt.mk/mk_homepage/ubavina/568014/aktuelno_ii.html
Mene White and glow pastite mi ja vratija belinata shto ja podizgubiv otkako gi izvadiv fiksnite protezi. A tie prirodni metodi so soda, limon, jagodi mi se pokazhaa kako veter vo magla.
Сигурнa си зa ценaтa нa пaстaвa? Не ми е вернo декa е тoлку. Curaprox се секaкo пoскaпи, aмa декa дo тoлку претерaле...
Пишувa декa ценaтa е зa сет... aкo е oд две пaсти и две четки кaкo штo е сликaтa нa реклaмaтa, тoгaш не ме изненaдувa, знaејќи декa сaмo еднa четкa нa Curaprox е oд 400 ден. нaгoре.
@Annath и јас се ставив во мисла да купам таблетки активен јаглен и да ги четкам забиве. Туку, кажи ми само, да не испаднам на крај ваква Спојлер или се плакне без проблем?
Немaм искуствo Лејди, aмa мислaм декa се плaкне, некoлку членки мa темaвa штo гo кoристaт мoже пoвеќе дa ти кaжaт зa тoa
Најнормално се плакне, првин остануваат остатоци кои лесно се чистат со паста за заби. Значи првин ги четкаш забите со активен јаглен и малку вода на четката, околу 4-5 минути (читав дека може да ја чуваш смесата во уста 5 минути, па да исплакнеш со вода, ама јас цело време ги четкам забите), и потоа најнормално си ги миеш забите со паста за заби по желба. Резултати навистина има. Не дека се бели како порцелански, ама за нијанса се побели
Јас ја купив пастата со јаглен и ќе видам какви резултати ќе има за десетина дена. Инаку пастата е од Curaprox и ја купив од една аптека кај Комерцијална банка во Ченто и беше точно 1500 денари во комплет со четка.
Кокосовто масло доста помага забелеењето на забите.Секое утро зимајте по една лажичка во уста и правете грагара едно 15-20 минути има стварно досата добар ефект
Сакав да прашам за мислње дали некој досега го користел White glo Express Whitening system пакетот за белеење на заби? Го видов во ДМ маркет, беше околу 970 денари... Сакам да го купам, но сакав да прашам за мислење дали е ефикасен...
Незнам дали се приметува некаква разлика зошто ја користам само една недела. Можам да кажам само што сум приметила а тоа е дека воопшто не е гадна туку баш напротив има пријатен вкус иако има активен јаглен и можеби за некоја нијанса ми ги има избелено забите ама неможам да тврдам со сигурност немам направено слики пред и потоа. Добра работа е што може да се користи долго време, има природни состојки и плус може и деца да ја користат. Е сега ако сакаш побрз и посилен ефект дефинитивно со пастава неможе туку само со белеење во стоматолошка ординација, а тоа е поскапо околу 50-60 евра најмалку. Тоа е со хемиски средтсва и после тоа треба да користиш посебни раствори и пасти зошто и забите и непцето ти се осетливи.
КУРКУМА на наводенета четка, и четкање. Многу добар резултат дава, забите светнуваат. Не е штетна, посекако се користи во исхрана, така да колку сакате често користете. Од активен јаглен и секакви пасти за белеење, немам забележано резултати.
Јас го имам користено и помага е сеа не е баш до степен порцелан ама до некоја нијанса се избелуваат јас приметив по еден што ми е со мртов нерв ептен ми двоеше после баш за свадбата на сестра ми се зафркнав не ми ни текна дека така може да излезе ама сеа ќе ставам навлака на тој и пак ќе си го купам сетот инаку и нивната паста ја користам и не ја менам преубава ми е.
Дали со активен јаглен (таблетки) е штетно да се четкаат забите секој ден ? Пробав пред некој ден, ама осетив чудно пецкање на непцето, посебно кај предните заби горе, па незнам дали да продолжам повторно Што мислите вие? Како го користите? Може има пишувано за тоа, но не успеав да најдам
Најмногу 3-5 дена со ред, по еднаш дневно четкање со активен јаглен, но после тоа неколку месеци пауза
дечки си нарачав од оние лепенките за белење заби..што мислите помагаат? и во еден претходен пост имам прашано не се сеќавам дали добив одговор,ке прашам пак.. белат ли пломби?