Видов во Тинекс едни пасти за побели заби кои одат со четка, имаше повеќе видови, за пушачи, за оние кои пијат кафе... а и беа доста ефтини, околу 150 ден. Па дали некој ги користел и како сте задоволни? Не запамтив како се викаат за да побарам на нет Па некој ако поминува таму нека види барем тоа.
Четкајте ги забите почесто,јас 4 пати дневно ги четкам.И користете паста за избелување.Може и сода бикарбона не е штетно воопшто.Не купувајте чуда од интернет, денес не се верува на такви работи. Направете си домашна смеса од лимон и сода бикарбона со капка вода.Да дојде како паста и четкајте ги забите на секое миење. Кока колата,кафињата влијаат врз бојата на забите но и самата коска.Среќа немам таков проблем. https://www.google.com/search?q=col...hUK1xQKHZFgCF4Q_AUIBygC#imgrc=_-bDORt8taWTBM: mene ovaa pasta mnogu mi pomogna,i plus pastata sto sama ja napraviv
Јас ја користам пастата Black is white, црна е инаку пастата, ја користам месец дена. Купував нешто од Зегин па ми ја препорачаа, нова им беше 1600 ја зедов. Од резултатите морам да признаам дека сум воодушевена.
Kokosovo maslo za jadenje, edna lazicka se vrtka vo ustata nekoi 10 min, pa se mijat zabite. Zabite posle izvesno vreme ke vi ostanat beli i duri i koga ne bile presno mieni. A posle mienje na zabite se oseka deka se sovrseno cisti i ustata e cista. Provereno na mene preporacuvam....
White Glo, можеби? Ја имам користено обичната (црвена), онаа сo формула за coffee and tea drinkers и таа наменета за пушачи, иако не сум пушач. Ми се допаднаа сите, иако најмногу резултати имав од онаа последната. Најверојатно има најизбалансирана формула за да ги отстранува жолтилата предизвикани од никотин, па затоа и резултатот беше вака ефективен. Четкичките за заби што одат со пастата се ужасни! Многу се тврди и никогаш не ги користам, ама интраденталните четкички се супер. За таа цена, пастата е одлична, немој воопшто да се мислиш.
И јас не сум пушач, ама ќе си ја земам таа. Се сеќавам имаше порано од докторс за пушачи и многу беше добра, па најверојатно најјаки се се тие.
И јас ја користев оваа паста ама кај мене немаше таков резултат. Не забележав никаква промена на забите, а и пастава не дава свежина во устата, не мириса нешто посебно убаво.
Дава ли резултат на избелување пастата? На курапрокс ваљда за неа збориш? Јас дека ми ја препорачаа да ја користам четката курапрокс со 7640 влакна и сум многу задоволна а у меѓувреме треба да ја сменам па кога ја видов блек ис уајт ме маѓепса со пастата, но дали има ефект ? Иначе дали некој користел ленти за избелување на заби и да ми даде мислење, се мислам и за нив дали да купам. Не очекувам на моја жута коска забите да ми бидат креч, ама за нијанса, две ..
Za zolti zabi ova pasta e lekot Edna neleda ja kotistam i prezadivolna i vodusevena sum Gi mijam zabite 2-3 dnevno so nea i zabite mi se pobeli epten dosta I so porilanje na zabi kaj stomatolog se beleat zabi ja vo petok kje gi poliram i so pasta gi miam i super kje mi bidat