Penkaloto na Dr.viton moze nekoj pidetalno da mi objasni, kako, sto, na kolku creme se koristi I dali vredi da se kupi? Fala vi )
Природна паста за заби http://www.earthpaste.com/ Можете да си ја нарачате од www.iherb.com , имаат shipping до Македонија.
https://www.facebook.com/The-Hello-Smile-Makedonija-727672744065709/ Ја најдов странава на фб, не знам колку пари е ни каков е ефектот
Девoјки, кaкo сте зaдoвoлни сo медицинскиoт јaглен зa избелувaње нa зaбите? Имa ли ефект? Би сaкaл дa слушнaм и стручнo мислење oд @Annath .
Активниот јаглен само ги чисти наталожените наслаги на забите и со тоа доведува до привидно избелување бидејќи има слабо абразивно дејство. Трајно избелување нема со ниеден метод, ама активниот јаглен, ако се користи правилно, не предизвикува оштетување како некои од средствата за избелување, затоа што не ја нагризува глеѓта. Сепак не е препорачливо да се користи секојдневно иако постојат пасти за заби чија активна состојка е токму активниот јаглен (кај нас ја има пастата на Curaprox).
Може да ми објасниш како треба правилно да се користи? Гледав дека треба неколку дена со ред да се мијат забите со јаглен, па потоа се прави пауза од неколку месеци.
Сосема е доволно еднаш неделно да се користи. Направи паста од јагленот со малку вода, или пак директно истури го на четкичката и четкај ги забите. После убаво да исплакнеш да не остане ништо од него.
jas koristev kapsuli aktiven jaglen, ja isturav na cetkata i gi trijav i iskreno nekoe podobruvanje ne sum imala. Dosega najmnogu mi pomognala pastata white glo ne kiznaj kolku no najefikasna se pokazala. Sega nemozam nikade da ja najdam i mislam deka vo zivotov pozolti zabi ne sum imala, neznam zosto taka. A ne sum pusac, slabo vino pijam... i probuvam momentalno so soda bikarbona ali mislam deka efektot e momentalen
Со оваа паста конкретно немам искуство, ама останатите од Курапрокс, за други намени, си ја вршат работата. За пастата со активен јаглен не знам навистина, не би сакала да тврдам дека е ефикасна ако не е така, бидејќи не верувам дека кај сите ќе го има истиот ефект. Колку повеќе користиш средства за избелување, небитно дали за домашна или професионална употреба, толку повеќе забите ќе примаат пигмент, значи повеќе пожолтуваат. Тоа е поради оштетувањето на глеѓта што го предизвикуваат повеќето од средствата, бидејќи на тој принцип делуваат. Секако и со годините забите си стануваат пожолти, тоа е нормален процес.