Девојки... Си направив профил само за да додадам некои нешта, а не знам од каде да почнам. Ќе бидам кратка и јасна: четкањето на забите со толку јако абразивно средство како што е јагленот е ужасно штетно за забите. Ја уништува заштитната обвивка на истите. Не ги белее, само отстранува слоеви од самиот заб, кои му се многу многу потребни. Знам дека сите сакаме брзо и евтино решение за нашите beauty concerns, но нажалост ова не функционира како што мислите. Забите се белеат само со пероксид. Избегнувајте и пасти за заби со абрњзивни супстанци. Еве ви повеќе на темата од вистински професионалец: Препорачувам да ги изгледате сите нејзини видеа, ќе ви се промени животот. Секое добро <3
И јас не сум баш задоволен. Ја потрошив вчера така да веќе се враќам на Лакалут за белеење. Поубави се и повеќе освежуваат. @elimkd колку ти земаа за избелување на забите? Како си задоволна од резултатот?
Не ми текнува да имам пишувано за тоа... барав наназад немам коментирано, да не сум по грешка тагната?
Се канам да пишам веќе две недели.. Се маткав со различни препарати али немаше некој си ефект, а не бев расположена да давам толку пари по ординацииве. Сестра ми ми имаше земено пред месец ипол негде, ко у смисла и го препорачала другарка и ајде да видиме иако стварно бев скептик, пошто пробав сва и свашта и ко демек ајде чим си го купила океј ќе пробаме. Мислам го имаше нарачано преку интернет и како што знам не било скапо. Иначе производот се вика "My Мagic Shine".. Чим се врати сестра ми од работа, ќе се распрашам убаво и ќе ви кажам подетално.
Имам пробано да си ги избелам забите со јаглен, со сода бикарбона, со лимон, со јагоди, кора од банана ама ништо не ми се покажало толку ефикасно како едни ленти што ги добив од сестра ми. Порачани и беа од интернет ама не знам точно од каде, кој селер и сл. За пола саат забите значително се побели. Ќе распрашам баш, па ќе пишам пак на темава.
Го користам повише од месец дена, а 1/3 негде сум потрошила.. Не ни беше многу скап а многу сум задоволна
350 денари мислам, го нарачав преку интернет, т.е сестра ми го имаше нарачано. https://institutorganica.com/shop.php https://www.facebook.com/institutorganica/?ref=br_rs Мислам на фб им е на акција, види си.
Colgate Whitening, е не се сеќавам на што има вкус ама лута е. Ама овие што се за белење пасти не се препорачуваат за секојдневна употреба.
@marama @Kimberly11 Ги прашав дали е потребно и со паста да се четкаат забите или само со пудрата. Прочитајте во спојлер. Спојлер