Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до побели заби?

Дискусија во 'Лице' започната од GlamourouS, 30 ноември 2009.

1. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Пиши ја тука, и нас не интересира. Нема ваљда како реклама да испадне, сепак таква е темата :)

2. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    како се вика пастата? :wasntme:

3. mackice

mackice Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    12
    Како се вика пастата и кај ја купуваш?

4. inmate1807

inmate1807 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    сеа ке ти кажам во порака. сепак да си знаете дека пастава ја врака природната белина на забите. нема да ви бидат ко на некој од Нигерија :D

5. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199
    Ај и мене лп и ја сакам бели заби ;)

6. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.674
    Допаѓања:
    6.564
    Јас еднаш пробав со сода бикарбона. Ставив вода на четката, ставив малку сода бикарбона, ги исчеткав забите и после се измив со паста. Стварно ми беа побели, ама незнам зашто јас на двата предни заба имам како две точки, што се пожолти и се разликуваат од бојата на забите.. :?: Инаку ги мијам забите со една паста, Зиродент се вика ако ја знаете.. и воопшто не ми се допаѓа. Сум се миела со Колгејт бела, без ништо и онака океј е. Нема некој посебен вкус, ама свеж здив имаш после.. Исто се имам миено со Колгејт со екстракт од полен ли, и таа е убава, и сладок вкус на мед има. :$

7. Leea...22

Leea...22 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2011
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    110
    Јас си ги имам белено забите на стоматолог ама само една нијанса по бели од моите,прекрасно изгледа и нема потоа болка како што некој мислат...барем јас не осетив никаква,а претходно сите ме плашеа,точно е дека можеби ослабнува коската на забите ама од еднаш не е ништо,од тога па натаму само ги полирам!

8. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    и јас исто имам пробано со сода бикарбона ама не сакам повеке се оштетуваат од неа забите од пастите ги користам лакалут и колгејт со прополис

9. mackice

mackice Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    12
    inmate 1807 ,,,,ова ти е само реклама ништо повеќе ...а зошто не кажуваш каде може да се најде ни името на пастата туку само преку некој друг дали сакам да ми купиш после да се договориме да ми ја дадеш ни цена не ми кажа...едно да разјасниме јас не сум од тие девојки па што ќе ти поверувам на лажгите :D ајде соберисе не ги лажи девојкиве...затоа што некој има навистина проблем и бара решение !!!! :devil:

10. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Освен на забар еднаш во годината кога одам за белење и чистење на забен камен, дома со помош на сода бикарбона или со 3% хидроген. Проверено делува

11. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Jas imam probano so soda bikarbona ... samo malce na cetkata sekoj den i ima efekt ;)

12. VioletButterfly

VioletButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Едно решение што дефинитивно го имам слушнато милион пати, колку и да ти се бели забите без разлика, секогаш уште повеќе ќе ги побелиш со користење на 3% хидроген. Само се нанесува на четка и се мие како со паста, најнормално :)

13. haha

haha Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Вака ова со содата и лимонот треба да ги размешаш и да ја оставиш смесата 10 мин на забите ?? о.О

14. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    А ова хидрогенов може секој ден да се користи или? :?: Бидејќи имам слушнато дека со 3 % хидроген можеш да правиш секојдневно дезинфекција на устата...

15. Lizza

Lizza Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    17
    Веќе неколку недели ја користам пастата Lacalut White и забите ми се стварно побели, јас и онака имам бели заби, ама пастава навистина уште повеќе ги избелува.

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.546
    Допаѓања:
    201.669
    Да не ти текнало да ја оставаш содата 10 минути на забите во никој случај. Не е препорачлива ни секојдневно, камоли да ја оставаш да стои. Буквално ќе ти ги изеде забите - нема да забележиш одма, ама со тек на време ќе се види. Со содата е најдобро еднаш до два пати месечно миење на забите, не повеќе.

Можеш да го користиш за секојдневно испирање, ама еднаш дневно, не повеќе. Доволно е.

Инаку, мислам дека веќе имам кажано, и пак ќе кажам. Бојата на забите не можете да си ја промените, барем не трајно во никој случај, а ако одите на третмани за избелување, само си ја влошувате ситуацијата, бидејќи дејството на третманите е краткотрајно, а забите уште повеќе потемнуваат после нив. И не мислете дека познативе имаат којзнае колу бели заби, тие дебело плаќаат за да ги покријат сопствените заби со специјални навлаки за кои нема потреба од стругање на забите.
    Може никој нема ни да го прочита ова, ама јас пак да си кажам.

На AIT, BoaVista, Victorya и 2 други им се допаѓа ова.
  17. MileyCyrus1Fan

MileyCyrus1Fan Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2010
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    130
    Со јаготки
    Ова го имам слушнато од Oprah Winfrey она имаше кажувано дека пробуела се , но најефикасно било со јаготките ;)

18. haha

haha Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Ок фала но нешто глеаф на youtube и кажаа 10 мин затоа :)

19. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    Ова со со сода смее секој ден?

20. Anjichka

Anjichka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    76
    [quote="Annath"

Со содата е најдобро еднаш до два пати месечно миење на забите, не повеќе.[/quote]