Другарка заболекарка ми кажа да не ги избелувам професионално бидејќи ќе зажалам. Си сака многу пазење и еднаш ако почнеш ќе треба после редовно да избелуваш бидејќи забите потоа многу полесно примаат боја. Вино не смее да се пие, сокови и кафиња само со цевка, после секој оброк темелно миење и мноогу внимавање.. Така да одустала сам..
Матичната често ми вели дека имам многу бели заби, а јас мислам дека има многу побели од моите, тоа најмногу зависи од самите заби какви се, мегутоа голема улога има и хигиената и лошите навики. Јас кафе и цигари никако не користам и тоа има голем удел а од пасти користам на лакалут за бели заби или сензитив.
Мајка ми на 60 год. има бисерни заби Жената е кафеџика , чат пат знае и цигара да запали ама забите цел живот и се бели, бели Јас не сум ги наследила нејзините, ги белам професионално, за неколки нијанси. Ама потоа не пазам,нема шанса. Сега купив од лентите од ДМ да ги проверам , беа на попуст. Друго битно е редовно да се полираат. Така се тргаат наслагите.
Лично, многу сум задоволна од пастата за заби од Тианде. Имам прилично бели заби, но пастата дополнително дава белина на забите. Ви ја препорачувам.
Јас користев PolaLuminate, тоа е како лакче, за домашна употреба, има минимален процент на оштетување и препорачано ми е од стоматолог. Се користи наутро и навечер, 14 дена, па 7 дена пауза За 1 месец, забите ми светнаа
Јас ги користам. Има ефект, веднаш забележувам. Но не ги користам редовно. Ме печат непца и се живо во устата. Не толку како Listerine но сепак пече.
За нијанса може да ви ги обели забите со редовно користење пастата на Лукалут за бели заби. Јас сум презадоволна, од сите видови на оваа марка сум задоволна освен од конецот за заби кој е катастрофа.