Jas si koristam od vreme na vreme soda bikarbona i mi gi trga site fleki od kafe i cigari gi drzi dosta beli. I primetuvam podolg period se prilicno beli.sekako i doba higiena redovno cetkanje i poliranje na zabar od vreme na vreme
Вторава паста ја имам јас, ама не сум задоволна. Моментално дава некој сјај за забите, ама кратко трае. Исто, после миење, забите ги чувствувам како да не ми се миени. Не би ја купила повторно.
@L.i.n.a.a, пробај со сода бикарбона. Триј ги забите со четка и сода бикарбона, се надевам ќе ти биде од корист. Само внимавај да не голтнеш од содата.
^ Со содата не треба да се претерува, штетно е за забите. Пробајте со Лакалут вајт кај мене има ефект, јас имам бели заби, ги прави една нијанса побели ама со континуирано користење на пастата. Доколку сте со чувствителни непца, може наизменично да ја користите со Лакалут сензитив, мене и двете пасти ми се супер. Тие што имаат многу чувствителни значи ептен, маж ми и брат ми беа со често крварење на непцата, со Лакалут сензитив и со Листерин проблемот им се реши.
Јас по препорака на заболекар почнав да користам лакалут паста и го имав тој проблем со крвавење на непца при миење претходно. Сега сум многу подобро со користење на таа паста но и со користење на мека четка курапрокс се подобрува моето непце. А истотака приметувам дека ги белее забите. Истотака треба да се внимава при техниката на четкањето на забите. Но за тоа пиев и витамин ц во таблети дополнително од 1000 милиграми
I dvete gi imam koristeno, prvata e odlicna, samo vo poslednive 6 meseci nemozam nikade da ja najdam. Vtorata ne e nisto vo sporedba so drugata, jas ja koristev samo nautro, a navecer stavav obicna sto stvarno ke mi gi izmie zabite bidejki se custvuvav kako da ne mi se mieni.. Inaku ima efekt na posjajni zabi.. Ne pobeli..
Za belenje dovolen li e eden tretman na stomatolog ili treba povekje pati da se odi i kolku e cena na tretman otprilika? Ako imam podebeli damki ima li shansi da ne se izbelat?
Ја барам оваа паста за заби но не можам да ја најдам.По аптеки,по маркети,сите велат дека одамна не ја носеле веќе.Ако знае некој каде ја има па нека каже,многу ја фали братучедка ми а и гледам тука позитивни коментари за оваа паста.
Јас од Дм ја имав купено ама пред година време. Баш ќе проверам деновиве ќе ти кажам. Супер е пастава.
Во четврток бев на ласерско избелување на заби и од тогаш не можам да ги измијам забите нормално, непцата започнуваат да крварат и да печат. Инаку ги мијам забите со Лакакут сензитив ама џабе веднаш се раскрваруваат и печат. Дали некој имал сличен проблем?