1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до поголема концентрација?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Go-Girl, 19 март 2010.

1. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    Лек против главоболка :?: :?: :?:
    ама да не е синтетички производ...апче и сл. --- нема ефект веќе :roll:

+ концентрат за концентрација за учење :lol: :lol: :lol:
    каде да ги набавам потребниве состојки????? :P

Тука можеме да разменуваме мислења за зголемување на концентрацијата :)

2. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Go-Girl само јога,медитација,тоа е природно за да имаш концентрација,ако веќе не сакаш употреба на апчиња... :D

3. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    фала Горданче :D може да се проба ова викаат опуштало и смирувало :) :) :)
    ....не дека несакам апчиња ама се предозирав, веќе немаат ефект :lol:

4. emce-kremce

emce-kremce Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    100
    Срце купи си дуаовит мемо, од аптека околу 300ден се има 40, секој ден по две ќе си употребуваш, тие се дражеи значи се лижат, витамински се на природна база и содржат лецитин кој ја поттикнува работата на мозкот и создава концентрација. Јас ги користев минатио семестар и супер си учев, а еве и сега не ме изневеруваат ;)

На GossupGirlxoxo и Cloee им се допаѓа ова.
  5. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    339
    Девојкии, што правите кога немате концентрација?? Како се враќате во колосек да си ги вршите обврските на време?? Последниве денови воопшто немам концентрација и некако цел ден ми понува божем во работа, а всушност на крајот гледам дека многу малку сум сработила... Тотално сум неефикасна и дефокусирана... Па сакав да прашам како вие се справувате со ова ако ве фаќа воопшто во некои периоди??

6. snake

snake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    124
    девојкки имам проблем во последно време многу ми е опадната концентрацијата за учење и памење никогаш вакво нешто ми се нема случено,ми рекоа да пијам некои апчиња МЕНТАТ се викаат ама не сум баш сигурна дали помагаат СОВЕТ ???

7. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    лелеее и јас го имам истиот проблем :( концентрација и памтење на нула ми се во последно време :(
    сакав и јас да пијам некои апчиња ама ми кажаа дека биле премногу штетни и од нив изумирале мозочни клетки :wasntme: јас барем така сум информирана. и затоа не ти препорачувам такви хемии, едноставно земај 3 пати по едно витаминче б6 во денот, мислам дека има резултати ;)

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.000
    Допаѓања:
    154.336
    Ова ми се случува кога имам тежок период кој е дури и без причина,дури и ништо да не мислам,да се трудам да учам едноставно не влегува во глава...тоа е тоа.
    Пробајте со таблети гинко билоба,витамин б12 (го нема во б комплексот и малце е поскап,мислам дека најевтините таблетки се 800 денари) кој има најголем ефект на концентрацијата и го храни мозокот,зголемето го внесот на вода,зошто дехидрираниот мозок поспоро процесира информации,дури и да не ви се пие,пијте (еее ова,уште во основно татко ми ми го збореше,откритие случајно му било додека бил на факултет,а сега го читам по нет порталиве,па го зезав пред некој ден дека е пред времето :D ) и ако имате време,кардио вежба некоја,барем 15 мин за да ја зголеми циркулацијата,дотокот на крв во мозокот,а со тоа и повеќе кислород (направено е испитување,студентите кои трчаат 3-4 пати неделно,покажуваат подобри резултати на тестовите,отколку оние што воопшто не спротуваат),а башка што со тие 15 мин ќе си заработите и поголемо лачење на хормонот на среќа!
    Среќно женски!

На howdoyoudo му/ѝ се допаѓа ова.
  9. snake

snake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    124
    Б6 секоиј ден си пијам обавезно,до пред некое време и вежбав али сеа некако слабо

10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.000
    Допаѓања:
    154.336
    Б6 само ги смирува нервите,ти велам пробај барем б комплекс или чисто б 12,а јас имам пиено и матичен млеч,на зелен пазар од кај медарите мајка ми ми го зема,ама си го порача ден порано и кога ќе ти речат кога да дојдеш,тогаш да дојдеш,зошто се расипува за мноооогу кратко време и да ти кажам имаше супер ефект не само на меморија,туку и имунитетот ми ојача.Еднаш годишно фино би било секој да си приушти вакво нешто,фина работа за здравје.

11. snake

snake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    124
    фала лилит баш и од тој млеч ќе пробам

12. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    а овие витамините б12 и б комплекс нели го зголемува и апетитот ? :wasntme:

13. snake

snake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    124
    не нема врска мене бар не ми го зголемуваат апетитот

14. PetraPanka

PetraPanka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    4

i jas imam oseteno kako da mi go zgolemuvaat apetitot :geek: |( probaj moze kaj tebe nema da ima takov efekt :angel:

15. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.455
    Насабајле пред кафето ќе грицнете по некое свежо морковче за концентрација, мене ми помага кога треба да учам цел ден :)

На tanjusskat и howdoyoudo им се допаѓа ова.
  16. DrBabl

DrBabl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    9
    znaes zavisi od organizmot mene na primer mi zgolemuvaat apetit i pijam koga mi e moralno zaso koga gi pijam reagiram kao nikad vo zuvot da ne sum jadela!! xD

17. DrBabl

DrBabl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    9
    Mlecot e dobar znam tatko mu e po pcelarstvovo i sekogas koga ke izvadi mlec mi dava i pomaga mnoguu !! a isto probav na mene (eksperimentalen glusec) jadenjeto bademi ja podobruva koncentracijata ali znaes teba da jades i da citas mi nema nekoe podolgotrajno dejstvo a da jadam i da citam 2 sati stvaro nema fajde mislam |(

18. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Сакам да прашам...?

Кои се тие таблети што се пијат за време на учење и даваат поголема концентрација? Многу луѓе ми имаат кажано дека кога учат пред испит побрзо помтат од тие таблети. Има ли тука некој на форумот пиено?

19. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.278
    Сакам да прашам...?

Bilobil forte [​IMG]

20. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Сакам да прашам...?

ја знам дека доста билобил пијат пред учење
    Билобил за концентрација за помнење 8) :D :D не озбилно помагало ;)