Билобил е лек на база на растение кое се вика Гинко билоба. Функција му е да ја подобри циркулацијата во мозокот. Јесте да е потребен совет од лекар или фармацевт, ама од некој постручен. А, не од некој што вели дека е само за стари лица и дека се трови човек со нив.
Suplementi od Ginko zgolemuvaat cirkulacija ,kislorod vo mozokot , Krvni sadovi . Za da se primeti efekt trebA redovno koristenje rok od 4-6 nedeli kaj pomlada populacija . Kaj postari ima pogolem efekt , bidejki imaat pospora cirkulacija. I zatoa toj farmacevt taka I rekol . Ja gi iam probano I minimalen efekt imaat , podobri omega 3 I b6 B12 , ama B vitamin zgolemuvaat appetit , malce ... Pozz
Јас пијам неурофорте и б12, ко ќе ми текни. Шо е иронично, не стигам да пијам редовно пошто заборавам. Неурофорте има магнезиум, б6, ц + гинко. Гинко не е штетно за млади, така да се согласувам дека е сомнително дека така рекол фармацевтот. Некогаш е неопходно дури. И секој додаток во исхрана на природна база мора да се пие редовно неколку месеци за да се види ефект.