Остајте ги апчињата. Ред бул Чоколадо Нескафе, ама последно и турското кафе ми помага Вежбање Концентрација..остајте ги апчињата, немат ефект џабе парите
има ефект од овие мемо плус или слабо јас ги користев билобил добри се али ко престанав да ги користам имав мн јаки главоболки значи немаат позитивна последица после користењето
Овие последни месеци се чувствувам како многу глупава личнност. Почнувам да ги заборавам најважните нешта но исто така и тие очигледните. Не е затоа што е крај на година овде, тоа сигурно. Незнам што е, но не е најобично за мене. Дали само претерувам или има ефект фактот дека се враќам во Македонија за 3-4 дена, па затоа сум деконцентрирана. Имам супер оценки, ама понекогаш залутувам... Со други зборуви, си си мислам само а не слушам наставници... Среќа ова се случи на крајот, кога немавме тестови и тие работи за оценки. Деокнцентрација и Заборавање, двете се. Учењето ми одеше супер на почетокот на годинава, ама пробав да научам нешто претходната недела, и многу сум деконцентрирана, просто не знам што се случува со мене. Иако сум 12 години, се надевам дека концентрацијата ќе ми е подобро но исто така да не заборавам многу... Се враќам во Македонија за 3-4 дена, не сум живеела таму 2 години. Можеби е возбудата од новите нешта кои ќе случат или од големата промена. Работата е што не знам дали ќе бидам среќна таму. Голем ризик е. Можеби мојава ситуација е мешавина од многу нешта... Се надевам дека ќе можете да ме советувате и да ја разберете мојата ситуација. Можам да напишам повеќе информации но еве за сега... Ви благодарам многу, бидејќи многу ми значи.
Концентрација и Заборавање Не можеш да се сконцентрираш затоа што вниманието си го одвлекуваш со враќањето и претпоставувам си замислуваш што ќе се случува тука, а тоа е поинтересно отколку да се сконцентрираш и учиш.
Иако повеќе тука сте изнапишале за билобил, јас сакам да ги пробам МЕМО ПЛУС- специјално наменети се за студенти, меѓутоа ми изнакажаа информации од типот дека и овие и билобилот се со моментален ефект, а дека потоа некое време е црна дупка во мозокот, т.е моментално одлична меморија овозможува ама подоцна доаѓа до контраиндикации. Ме интересира дали некој има искуство со овие Мемо-плус, какви ефекти има, па доколку овој пост го види некое медицинско лице од форумов или фармацевт, одлично би ни дошло неговото стручно мислење на сите. Благодарам.
Викат медитирањето и јогата имале врска со ова ама јас не би рекла. Мајками и тетками секој месец редовно одат на јога,ама не дека имат поголема концетрација
Општи прашања Ај ве молам кажете ми кои од овие апчиња за меморија и концентрација се најдобри: Меmoplus, Ginkgo Biloba, Ginkgo Max, Bilobil не зашто тие имаат ефекти после подолго користење, колку пари се отприлика и ако знаете уште некои што се поефикасни. И тие што ги користеле да ми кажат дали стварно помагаат да не ги купувам за џабе. Фала ви
Општи прашања Билобил, мајка ми ги пие веќе подолго и повеќе памти. Пиеше и Гингко Макс ама не и помогнаа
Општи прашања ^Да, но Билобил се ефектни ако ги користиш најмалку еден месец, а мене ми требаат некои што ефектите им се гледаат од одма. Како и да е фала ти
setav po forumi i toa po mnogu forumi i probav se mi deluva vodata.No sakam nesto poveke znaci nesakam da goltam apcinja i sl. Po moznost nesto isprobano. Спојлер Izvinete za latinicata od telefon sum.
Препорачајте ми некои апчиња за концентрација и меморија? Се нервирам,неможам 5 страни да пројдам,веднаш ми се губи концентрацијата и ме заболува главата,како да сум учела цел ден. Ништо не ми помага од она што е на природна база,зелен чај,лимон,мед,чоколадо и сл. До сега никогаш не сум користела вакви апчиња ,ама сега ке морам. Ајде студентките нека ми препорачаат некои?
Општи прашања Препорачајте ми некои апчиња за концентрација и меморија? Се нервирам,неможам 5 страни да пројдам,веднаш ми се губи концентрацијата и ме заболува главата,како да сум учела цел ден. Ништо не ми помага од она што е на природна база,зелен чај,лимон,мед,чоколадо и сл. До сега никогаш не сум користела вакви апчиња ,ама сега ке морам. Ајде студентките нека ми препорачаат некои?
Според мене нема потреба од никакви апчиња. Потребно е тивко место каде што нема да може ништо да ти одвлекува концентрација. Јас на пример секогаш учам навечер, кога сите спијат. Битно е само да си одморена. Земи си чоколадо, овошје или направи си чај, и почни со читање!
Прокрастинирам многу, еј ми се јаде, еј ај да си направам чај. За да се концентрирам потребен еден цел саат додека седнам сериозно. За апчињата, мала сум за тие така?
Проблем со учење здраво дечки..имам проблем со учењето и се надевам дека ќе ми помогнете... значи кога ќе седнам да учам ќе читам и никако да ми влезе во главата...неможам да учам кажете што да правам..позз