Девојки Немам никаква концентрација и фокус, не можам ништо да запамтам, ко изгубена сум во време и простор Кои таблети би ми ги препорачале?
Лековите можат малку да ти помогнат, освен самата ти ако не си помогнеш себеси не може инаку. Пробај организирај го времето подобро секое утро кога ќе станеш и со сите сили посвети се на работата што си ја започнала. Јас додека учев пиев Гинко Билоба и не приметив некој посебен резултат во концентрацијата и помнењето. Пробај ги ти, можеби кај тебе би имало спротивен ефект, во Зегин ги има.
Исто и јас,цело време кога ќе седнам да учам одеднаш ќе се загледам и ќе не можам да се сконцентрирам. Се хранам прилично здраво,а кафе не пијам. Пробувам повеќе да бидам излезена на чист воздух,но не можам. Некој совет?
Земете си одмор од работа. Тргнете се на некое време од социјални мрежи, форуми и било какви платформи за комуникација... Тие прилично расејуваат.
Многу е битно да знаете дали ви почнало тоа сега скоро - што укажува на некој акутен проблем кој најверојатно може да се реши ако се реши причинителот - анемија, проблеми со тироидна жлезда, недоволен сон, недостаток на витамин Д, лоша исхрана полна со јаглехидрати, ако имате некаква животна промена која ви го одзема вниманието и времето, минлив стрес, изложеност на некои гасови(па и изложеност на загадувањето, и за тоа има податоци дека влијае), мувла во домот, преголемо користење социјални мрежи.... Доколку имате хроничен недостаток на концентрација во комбинација со други симптоми најдобро е да посетите стручно лице - психолог/психијатар бидејќи може да е или на психолошка основа - на пример депресија, птсд...или на невролошка - на пример адхд. Значи, треба да ја најдете основната причина зошто имате проблем и да се наосчите кон тоа. Потоа, сами треба да си најдете начин според кој ќе функционирате, тоа што е корисно за еден не мора да значи дека е и за друг. Во однос на суплементите кои често се препорачуваат, повеќето се трошење пари, некои што вреди да се пијат се вит. Д и омега масни киселини.
Ќе ве молам ако сакате да ми пишете тие што пиете Гинко за концентрација, дали имаат ефект да се пијат за краток период? Една две недели сега за испитна.. Имам тешки испити на крај сум со студирањето но имав некои лоши моменти во животов изминатиов период што не можам баш да задржам фокус на учење.
Гинго билоба? Ја не знам зашто сите навалувате на тија таблети. Ги препорачуваат обично за стари лица кои навистина имаат проблем со помтењето. И јас вака сакав да ги земам но пред тоа убаво се консултирав со фармацефт. И убаво ми рече дека не смее да ми ги даде и у никој случај нема да делуват позитивно за мои години. Не за џабе се препорачуваат за стари лица. Доколку стварно имаш проблем со помтењето прво консултирај се со лекар или со фармацефт. Не зимај ништо на своја рака
Па не знам има шанси хаха Ја послушав шо ке праам не ми е на памет да се тровам. Па затоа го имам тоа мислење за гинго.