Загрижена сум Па како се земе.Познавам многу кои се со прекумерна килажа-имаат по 15-20 кг.повеќе ,а градите им се мали и девојки-жени кои се коски и кожа,а градите им се поголеми од сопствените глави.Не се секирај мајка природа што ти дала тоа чувај си го и негувај,а ако пак ептен веќе си незадоволна....Медицината ,науката и техниката секојдневно напредуваат и се усовршуваат.
6 причини да се радувате, затоа што имате мали гради: Малите гради не се причина за да се срамите, бидејќи имаат медицински предности, како и убав естетски изглед... Еве ги причините, кои ќе ве тераат да се радувате затоа што имате мали гради. 1. Немате болки во грбот поради големите гради. 2. Градниците се поевтини. Жените со поголеми гради имаат потреба од поголеми градници, кои обично се поскапи. 3. Доењето е полесно. 4. Имате помалку траги по градите по бременоста. 5. Немате проблеми со затоплувањето, потење под градите. 6. Физичките вежби се изведуваат полесно, особено трчањето на јавни места. Затоа бидете среќни сите со мали гради. Спојлер Извор: http://interesno.com.mk/zdravjeubav...ini-da-se-raduvate-zatoa-sto-imate-mali-gradi
И јас имам многу мали гради. Еве сега почнав со јадење секој ден на ленено семе ( и онака е здраво ) и со правење на вежби со помош на дланките. Мислам дека за нијанса ми се поголеми или пак сето тоа е заради психата ( дека со помош на ленот и вежбите ќе имам поголеми ) Како и да е нема да штета вежбите во никој случај
силикони!!!! мислам дајте, постојат вежби за зацврснување на градите, постои одреден тип храна кој помага за еластичност на кожа која ете содржи витамин е,постојат градници со потпунки како ли се викаат(ама ич не сум информирана пошто имам мали гради па со градниците скарана сум )ама не постои нешто др освен силиконите што би ви помогнало да имате поголеми гради(со исклучок на енормно дебелеење као 20 кг па да отиде нешто и во градите,или постпородилниот период кога нели доите и градите се полни со млеко а и поголеми)позз
site velite deka genetski e goleminata na gradite..ama od dvete strani i na majka mi i na tatko mi zenite imat golemi gradi i majka mi..pa duri prebaba mi koja e mnoogu slaba dali ima i 44 kg..a cicki..lele....a jas nosam 75B....i me interesira do koja vozrast rastat gradite? [mod-kirilica:1jmpi89q][/mod-kirilica:1jmpi89q]
некаде имам прочитано дека семки од лен блијаат кај девојките во раст да е зголемат градите и многу пилешко месо заради хормоните, но сепак кај секого е тоа индивидуално и пред се зависи од генетските предизпозиции, до тогаш push up градник, а во краен случај естетска хирургија.
^ И јас сакав ова да го напишам ама ај викам да не терам мајтап Инаку жива вистина е ова мислам дека еден број сум плус а сум само 4ти месец
Јас еднаш пробав да го мелам семето, ама нешто не ми успеа. Обично се јаде со солати или со јогурт. Ако ти е пријатен вкусот можеш и да го грицкаш семето, мада јас практикувам по 3 лажички да голтнам со млеко, сок или вода.
devojki gradite ke vi se zgolemat vo bremenosta...licen primer mojata kerkicka ima veke 4 meseci ne ja dojam a se zgolemija...bez nervozi...koga togas ke gi dobiete.... [mod-kirilica:1zqjw3yd][/mod-kirilica:1zqjw3yd]
Нема и друг начин да се искористи лененото леме освен мелење. Голтање целосно нема ефект. Така семката нема да се раствори во организмот и ќе излезе преку изметот. Ако веќе сакаш да јадеш ленено семе, а несакаш да го мелиш, тогаш ќе мора да го џвакаш. Друго чаре нема.
Што не прочитав веќе дека растеле гради абе жени какви ви се гените такви ви се градите едниствена можност за зголемување се постигнува со ставање силикон или бременост
Мали гради ... Уште малку ќе одам на одмор и сега баш ги пробував костимите за капење и што да кажам...воопшто не ми се допаѓа како изгледам...т.е. од стомакот надолу сум океј,но гради немам ич,ептен мали и не изгледам воопшто привлечно. Слаба сум да ,но не многу,имам слаби раце немам стомак но таман сум,имам добар задник,единствено ми фалат гради. Некои велат до гените е,но мајка ми има големи гради баба ми имала порано големи сега и се мали бидејќи ослабела тетка ми исто така имала ептен големи но и на неа и се ослабени сега бидејќи е слаба,другата баба има големи гради...значи сите имаат само јас не сум надарена.Сестра ми што е помала од мене 4 години има поголеми од моите но бидејќи е и пополна од мене.. а јас сакам да се здебелеам малку но не можам,ништо не се „фаќа“ за мене моите другарки сите имаат големи гради јас ич немам... ако не е прслучето не знам што ќе правам но ајде сега кога ќе одам на одмор не ме спасува ништо. Имам веќе купено костими за капење така да не можам да купувам нови со потпунки сакам да пробам со тоа соиното млеко или семките од лен но не знам како се користат и дали воопшто има ефекти???А и како изгледа тоа соино млеко,во прав ли е или ?? Иначе имам скоро 16 години,и немој да ми речете дека има време ќе ми пораснат бидејќи ако сега не ми пораснат можеби и да излезам од пубертет со таков граден кош.... Поздрав и извинете за рефератот