Јас имам 13 години и значи буквално немам ни газ ни цицки ни ништо. Многу сум слаба и ниска и едвај дали имам 40 кила. И стварно ми е премногу глупо сите мои врснички да се развиени и високи и све тоа а јас да се срамам на базент да одам да не можам некои купачи соодветни да си најдам, уште бејбидол да носам. Дај кажете чаре некое да се поправам пополнам шо и да е пошо вака не ми е ич убаво да се чувствувам како подолу од сите со 13 години да изгледам вака.
@mariaamarija Еден мој совет да не се замараш уште сега за гради и газ затоа што си уште дете, се со време ќе си дојде, имаш време до 18 год да се развуваш и да се оформуваш. Кај некои тоа се случува порано кај некои подоцна.
Вака девојки, јас имам некои дилеми во врска со растејнето на градите.Знам дека сум мала имам само 15 години но би сакала да добијам информации од поискусни зато што ми здосади од таквите сезнајковци кои ми ја намалуваат самодовербата во врска со моите мали гради. На 13 годиншна возраст имав гради таман за таа воздраст затоа што и рано ми дојде а и сум напредна во развојот.Но имав проблеми со тежината и за една година здрава исхрана и вежбање изгубив 15 килограми и тогаш градите да не речам ги снема.Веќе година ипол ја здржав тежината откако ослабнав јадам нормално спортувам, вежбам а градите за 1 година многу малце ми пораснаа и веќе мислам дека ќе престанат да растат затоа што ослабнав толку. До која воздраст растат градите?Дали има шанси барем уште малце да пораснат затоа што генетски би требало да имам средни гради? поззз
Имав добри гради мислам солидно според моја возраст и поради мојата диета значително се намалија и сега не сакам ни да ги гледам мислам не можам хаха а за вежби склекови и вежба со собирање и ширење на рацете(исто така вежба за грб) не знам дали ке помогне но ти посакувам успех
Sto mislis mozat li povtorno da se vratat vo prvobitnata sostojba pred dietata so normalna i zdrava ishrana"?
Дaли нaвистинa рaстaт грaдите oд лененo семе? Имa некoјa прoбaнo? Инaку мене ми беa дoстa гoлеми aмa oткaкo oслaбев ми се смaлијa.И извините aкo не пoстaвив прaшaњевo вo тoчнa темa, пoјмa немaм кaкo се рaбoти нa фoрумoв.
Градите растат од грчко семе горчливо е многу ама така велат дека од тоа растеле пробај обиди се со грчко семе во продавници за здрава храна го има
Па за тоа баш не знам дали ќе го има таму ама го има во продавници за здрава храна. Нема проблем повели и друг пат
Девојки јас имам друг проблем со градите, значи за големина.. откако се поправив многу се зголемија ама и некако опаднаа, се опуштија хахах .. кога бев послаба ми беа стегнати.. дали ако ослабам пак ќе ми бидат стегнати или нее? :'(