Како до поголем задник?

Дискусија во 'Фитнес' започната од unknown, 4 март 2010.

1. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    интересно
    не да се фалам ама мојот е надарен и затегнат
    а јас пак имам проблем со ширината на колковите, сакам да ми се бар малку пошироки ама

2. S-girl

S-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    38
    Јас да казам несто...................... И да споделиме мислења ако и на друга и се случило ова. Значи до пред една година имав пре пре пре убав задник голем и заоблен , компмиленти добивав од сите , фармерките и хеланките на мене изгледаа многу убаво, едниствен проблем ми беше целулитот и со таа цел започнав да вежбам фитнесс , вежби за затегнуванње ,и сл. Девојките кои работат таму ми кажаа вежби со кои наводно уште повеке ке ми се заобли задникот..........и вежбав 10 месеци 3 или 4 пати во неделата , послем тоа 2 месеци пауза па повторно интензивно 2 месеци . И што се случи ??????????? Од толку вежбанње јас го загубив задникот.....................не сум ослабена ни ништо едноставно задникот го снема.. Фармерките од назад ми седат како на закачалка............... Многу сум тажна и ептен ми е криво не знам . сите ми велеа дека со вежбанње ке ми се подзголеми уште малце ама за зал јас повеке немам ни З од задник.................. Кажете некој совет...........што и да е......

3. EleonoraLovato

EleonoraLovato Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    676
    Јас мислам дека не ти го снемал задникот туку едноставно од вежбање ти се стопило салото и мастите и како што кажа целулитот.И мене ми беше така одкога почнав да правам вежби, ама затоа сега задникот ми е стегнат, а не ми се тресе кога ке го допрам.Сепак тоа е мое мислење, незнам многу ама ете така би имало логика :)

4. lollipop93

lollipop93 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    89
    До поголем задник немоеш да дојдеш,едино со јадење знаејки дека се што јадеш ти оди во задник и нозе(ако сакаш мрсен задник).Има вежби за зацврстување за задникот,а за поголем њамаа..

5. S-girl

S-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    38

Да тоа е................ За жал.......... сега се гледам во огледало и мене не ми се знај задник да имам како ногата и горе струкот да ми се скроз споени со права линија..................... ужас........... никокаш повеке не би одела на фитнесс никогаш............ Сега ке јадам повеке и ке се здебелам и сигурно ке ми се врати старата форма .................(се надевам)

6. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Тие што ти биле инструкторки на фитнес требало да те информираат дека кога се слабее се топи масното ткиво од секаде вклучувајќи ги и градите и задникот и ако не се сака тоа да се случи треба да се слабее внимателно и да се води сметка тие делови претерано да не ослабат.

Јас кажувам пред тренинг дека постои таква можност ако нагло и темелно се слабее ама ти си била со лоша среќа да не те информираат.

Можеш да пробаш да го вратиш назад со вежбање и правилна исхрана (мускул + масно ткиво) само не ни лесно ниту брзо и треба да си упорна.

7. J.B.007

J.B.007 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    6
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.580
    Допаѓања:
    37.963
    Јас имав мал задник до втора година средно. После тоа задникот ми се зголеми. Причината беше здебелувањето. Задникот има убав облик. Во средно добивав многу комплименти за него. Се уште го имам истиот задник.

9. Minion.M

Minion.M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    61
    Bitches do some squats! Со повеќе чучњеви позаоблен задник! Докажано и испробано! Зимото немав задник бидејки од стрес ослабнав 39 кила станав. После пиев Gainer и со вежби за мускулна маса ја вратив тежината ама затоа сеа задникот е еден од најприметливите резултати од вежбањето. Повеќе чучњеви со килажа по заоблен задник. Јас правев со 90 кг ама намалив сеа праам со 20 за затегнување. Презадоволна од резултатите :)

Прикачени фајлови:

На ubavica25, gothchick, ivannax и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Blue97

Blue97 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    44
    Дефинитивно Squats !

11. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354
    :)

Прикачени фајлови:

На redhat му/ѝ се допаѓа ова.
  12. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    challenge accepted :D

На Christina.A му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Minion.M

Minion.M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    61
    ^^^ еден мал совет ако сакате видливи резултати направете го челенџов ама секој ден да додавате тежини. Пример на секој ден плус пет кг. Или ако ви е мн по кило :) ќе бидете задоволни

14. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    според мене има можност да се дојди до поголем задник но нормално со повеќе напор. сите знаеме дека колку повеже тежина се крев толку повеже растат мускулите, исто така е и со мускулите на задникот. докдолку одите на фитнес сигурно ја има оваа справа. на почеток со мала тежина и постепено потоа да се зголемува веднаш има видливи резултати :) поздрав :*[​IMG]

15. Cutiepie

Cutiepie Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    3
  16. Mosquiita

Mosquiita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    663
    Има некој пробано? Има ли резултати? :D

17. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Чучњеви и качување по скали се многу ефикасно решение (барем за моето тело се) :)

18. Imezaforum

Imezaforum Активен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Извинете ако се повторувам. Од мое искуство чучњеви со шипка на рамењата. За некои 2/3 месеци ќе биде видливо. Уште поефикасно ако идеш у теретана и вежбаш на сите справи за нозе. Важна е тежината за да расте ;)

19. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    А ако ги правам без тегови би требало да има резултати, така?

20. Minion.M

Minion.M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    61
    Ќе има ама нема да ги имаш посакуваните. Ќе ти се затегне но нема да ти се заобли. Ако се разбираш од вежбање ќе ми ја сватиш поентата ако не пиши ми лп да ти објаснам некои работи. Позз :)