Како до поголем задник?

Дискусија во 'Фитнес' започната од unknown, 4 март 2010.

1. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Да, да, те сфатив. Во теретана вежбам тоа со тегчиња ама дома дека немам, ги правам без. :)

2. supersonic

supersonic Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    50
    http://www.youtube.com/watch?v=jkDb-1L4 ... k&index=21

http://www.youtube.com/watch?v=OonW6ff7 ... k&index=22

Испробано и делува!!! Убаво напишала Минион погоре, поентата е да се вежба со тежини, зашто нема како поинаку да ја измениш композицијата на телото, макар бил во прашање само задникот. Јас сум кратка со време периодов, така да видеава ги вежбам дома 3 пати неделно, веќе 3 недели по ред со тегови од 10кг и има резултати! Секако дека не може од одма и во домашни услови да се постигне Кардашијан ефект, ама кај мене има приметно подобрување. :)

3. mace4545

mace4545 Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    3
    Мислам нема решение освен силикон :)

4. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Има се вика потење на газот и вежбање интензивно и јадење одреден период убаво и здраво.
    Вежбите се чучњеви,мртво кревање,мост на глутеусот,исчекор напред и страна.

На ColoursOfTheRainbow му/ѝ се допаѓа ова.
  5. iveflower

iveflower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2013
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    13
    За поголем можеби и не, но за цврст задник само чучњеви!!! Поздравв

На StefChef му/ѝ се допаѓа ова.
  6. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    2.929
    За поголем задник имаат среќа само оние на кои што храната што ја јадат им се таложи на задникот и нозете. Таков е мојот случај. Јас јадам многу, и најголем проблем ми се нозете, само таму се дебелеам, исто така и задникот, но тоа не го гледам како проблем туку како предност 8) Сакам да кажам голем задник многу тешко се постигнува, скоро невозможно, доколку го немаш природно, генетски. :) Исто bitt вежбите помагат за цврст стегнат задник, за подигање на задникот, но не и за поголем задник :D

7. lanceska

lanceska Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Девојки доколку сакате ПОГОЛЕМ задник, најдобра варијанта е пилатес, аеробик, зумба, боди комбад, или CSX т.е Core work , е сега, зошто овие :talk: ?
    Бидејќи доколку вежбате за задник мислам на ФИТЕС вежбање, ќе зголемите што ќе зголемите, ќе зацврстите што ќе зацврстите, меѓутоа, доколку прекинете, паѓаат и мускулите, значи конкретно за задникот тонусот се губи , и тоа што се постигнало со фитнес вежби ви го снемува одма за 1 недела.
    Зошто? :!:
    Бидејќи кревате тежини, а додека па во останативе варијанти вежбате со сопствена тежина ни грам повеќе.
    Можете и дома, ЧУЧЉЕВИ најефективни, генетиката no 1 фактор , исхраната no 2, се ова што го наведов е број 3 фактор
    Кај мене генетиката ми придала :D меѓутоа кога вежбав пилатес и другите погоре наведени вежби си го нарави своето со видно заоблен и зацврстен задник :$
    така да, Go on girls :rock:

На karenin му/ѝ се допаѓа ова.
  8. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    Да,да генетиката пред се, меѓутоа со вежби, протеинска храна, намалени маснотии, можеби ќе му додадете некој килоГрам, а за затегнување и подигање,сигурно.Пред се треба да бидете упорни исто така ај вил форгет...вода и многу течности кои ке помогнат во борбата против досадниот целулит, кој за беља ние женските најчесто си го иаме на газето...:D

9. Minion.M

Minion.M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    61
    Lanceska несакам нешто да те навредам ама ти нешто ги рекламираш овие. Не е битно тоа сеа е ова битно: реално да збориме и со тие зумба мумба ако престанеш ќе се обесиш во мускулите и втора работа неможеш да се споредуваш со некои кои немаат генетички предиспозиции за вежбање! Реално со фитнесот кој е ЦВРСТО значи нагласувам ЦВРСТО решен ќе успее. А тие што идат да бидат видени, да провоцираат или да бркаат дечковци џабе праат гужва. Малу забегав офф топик. Како и да е сакам да кажам може да се успее само со желба, добро хранење и фала богу многу спиење!

На StefChef му/ѝ се допаѓа ова.
  10. cherry-on-top

cherry-on-top Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    45
    Мислам со вежби најдобро, но кај сите делуваат различно. Сепак колку и да се вежба задникот нема којзнае колку да се зголеми зашто сепак така ти е створен и можеш само да го затегнеш, а така кога ќе го затегнеш и ќе ги обликуваш мускулите и ќе го подигнеш тој ќе личи како да е поголем. Среќна сум што немам мал задник, а и не некој претерано голем па низ врата да не можем да влезам :lol: Но, сепак редовно вежбам за да го затегнам зашто мастите ми се таложат токму на задникот :worried:

11. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    еве вака !

Прикачени фајлови:

На tirkenbal, lanadelrey6, Twinkles и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. mia005

mia005 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    7
    Зголемување на задник по природен пат само со зголемување на кг, може визуелно да изгледа поголем ако се подигне (со правење чучњеви, барем по 100 секој ден) и трета опција пластична операција :)

На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  13. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Плус мртво кревање и сите негови варијации,glute bridge и исчекор напред,страна итн.
    Се што вклучува активација на глутеус максимус :)

14. RedButterfly

RedButterfly Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    13
    Јадам јадам јадам јадам и само јадам и никако да се здебелам а многу сакам, значи преслаба сум :( кажете друг начин за зголемување на задникот :D

На LadyGaga7 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    1.522
    Како се прават правилно squats?
    Дека нели од нив имало најдобри резултати, ама постојат чучњеви до доле, до пола(со колена свиткани 90 степени), на цело стапало, на прсти..

16. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Зависи до флексибилностa,луѓето со помала флексибилност треба да пробуваат да ги прават на ѕид чучњевите.
    Но колку идеш подлабоко толку повеќе работи газот,стомачните,грбот и нозете,особено страничниот дел на нозете.
    Колку идеш пошироко толку е полесно и така ги учам моите клиенти,прво ги ставам на ѕид ги прашувам ако седиш на газ и сакаш да станеш,како ќе го направиш тоа.
    И дур не го направат правилно,како што треба не ги пуштам да прават чучњеви.
    Така да моралноста е дека треба да се иде длабоко за да се осети голема разлика.

17. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Тоа е до конструкцијата на телото, има слаби девојки со истакнат обликуван задник. А за останатите, само да се поправиме секаде, па ќе се зголеми и тој. :D Мене ми успеа и ми се допаѓа. :wasntme:

18. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Не знам дали прашањево ми е на место,ама ај ќе прашам.Пробав да равам чучњеви ама срцево ненормално ми чука ко да сум истрчала маратон.Плус,чувствувам болка во надколениците.Правам нешто погрешно или?

19. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Најверојатно :).

Ќе намалиш тежини, ќе накачиш кондиција и ќе провериш срце (за секој случај).

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  20. StefChef

StefChef Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2012
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    492
    Зависи ако не си правела до сега и додаваш големи тежини нормално е да го очекуваш тоа,зашто чучњевите прават голем стрес на ЦНС(централниот нервен систем) и заедно со интензитетот секако дека ќе осетиш поголем пулс,затоа што дигањето тежини е многу оптеретувачки спорт и секогаш се иде прогресивно.
    А за болката тоа е затоа што до сега не си правела нозе или една страна од квадрицепсот ти е поголема.

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.