Како до поголем задник?

Дискусија во 'Фитнес' започната од unknown, 4 март 2010.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.815
    Допаѓања:
    80.654
    Колку време? Една година? 3 можеби? Значи знам, сум вежбала долго време ама ништо не било зголемено, само обликувано и зацврстено. Големината си е таа. Ако има зголемување тоа е минимално.

2. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.757
    ^Точно така. Да се зголеми нешто многу не може. Јас еве лично одсекогаш,уште од помала имав доволна големина на задникот, која одговара на моето тело. Но, веќе подолг период правам вежби редовно за задникот и многу сум задоволна од цврстината и од формата сега што ја има.Значи со труд може да се направат промени во однос на неговата форма, цврстина, но не и да се зголеми нешто многу.Минимално можеби, но со самата таа форма и цврстина тој изгледа поубаво. Иако сум многу задоволна, јас и понатаму кога вежбам, паралелно ги правам уште тие вежби за него. Чучњеви, скокови со јаже... (y)

На zekzeki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ♡Vildana♡

♡Vildana♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    114
    немпже да се им голем задник туки тој се испрчува а ако сакаш дави е поголем делебеете се :rofl:

На aleksandrajaneska му/ѝ се допаѓа ова.
  4. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Може да се зголеми задник исто како и секој друг мускул, само треба вежбање правилно и со тежини.
    Чист пример: [​IMG] [​IMG]

На tockaAa. и vitamina им се допаѓа ова.
  5. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @x.Daisy.x не би рекла дека кај овие девојки, ефектот е постигнат само со вежбање, туку и специјален режим на исхрана, како и конзумирање на "хемија", во најмала рака протеини како додаток во исхраната.

Мене лично, и двете девојки, повеќе ми се допаѓаат на сликите од лево. Изгледаат поженствено, посекси, попривлечно.

6. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Не знам, мене повеќе ми се допаѓа десно.
    Се гледа дека телото е цврсто иако нема некои огромни мускули и не изгледа како боди билдер, со претерани мускули. На левата слика е типичнo "skinny fat", иако е слаба не е ни затегната ни и е тонирано телото.
    Прекрасно мислам дека изгледа и без и со облека, воопшто не е грубо.
    Ни на крај памет не би ми текнало дека крева тежини :) А за суплементи сигурно користи ама може и без нив [​IMG] [​IMG]

На Jordanovska-K му/ѝ се допаѓа ова.
  7. zabec

zabec Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2014
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    357
    Доколку има минимален материјал за работење (мислам да не си даска отпозади), со многу вежбање и потење може да се дојде до голем задник. Јас си гледам по себе ... веќе година дена не вежбам и сум поолабавена и дури и на луѓево им делувам преслабо, а ги имам истите килограми.

На JessieT и IamSexyAndIKnowIt им се допаѓа ова.
  8. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @x.Daisy.x имаме различни вкусови и замисла "што е привлечно женско тело".
    Жената, според некои мои критериуми, би требало да е нежна, витка, облините исто ми се допаѓаат.
    Ама сликите од десно ми се крајно непријатни за гледање, да не речам одвратно ми делуваат.
    Да, задникот и е речиси совршен, ама мускулите на ногата ме асоцираат на фудбалер, а стомакот исто така- премногу мажествено, за жена доволно е да е рамен.

За една година, без суплементи, нема теоретски шанси да направиш такво тело, мислам да има толкав напредок. ;)

На IamSexyAndIKnowIt и kim.k им се допаѓа ова.
  9. untitled12

untitled12 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    31
    ај да ве прашам вака...имам облинсто тело но сакам задникот уште малку да го подзголемам и заоблам...така да пијам зелен чај полсат пред вежбање заповеќе даистрошам и да се потам и правам исклучително тешки вежби за задник...сега помислив на тоа да внесувам нормална количина на протеини после вежбање...најдов рецепт протеински шејк без еински прашак,значи на природна база...па сега дали би ми препорачале да го пијам шејкот после вежбање со цел да ги нахранам мускулите или не ? бидејчи во исто време сакам да имам и послаба половина па зато пијам зелен чај пред вежбање ама после тоа внесував протеини ама не шејк..сега сакам нешт повеќеда има ефект но да НЕ ми се таложат калоритее на половината сакам повеќе на мускулатирата ..едноставно сакам потенка половина и поголем задник,дали да продолжам со зелениот чај пред вежбање но и да додам протеински шејк после вежбање ?

На zekzeki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Fitteen

Fitteen Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    723
    Вежби обавезно! Како: чучњеви (squats), мостови (bridges) и donkey kicks. Напишете ги овие поими на јутјуб за дотолку не знаете да видите како се прават правилно. Исто така конзумирајте повеќе протеини при исхраната :).

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. NewFormula

NewFormula Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Jas imam mnogu golem zadnik maskite mi go obozavat nemozam ni u skolo da pojdam ai da pojdam moram cel den da sedam u klupa na stllce tokkmu poradi toa si go mrazaam svojot gz cicki nemam i mn mn golemi no si sum zadovolna od toa sto go imam mn maski go imat receno devojce so pomali cicki tie poblisku do srceto i navistina e taka da mozes da i go pocustvuvas srceto ako edno masko te saka radi gz i cicki togas toj maz ne zasluzuva nisto

На Majakisss му/ѝ се допаѓа ова.
  12. мари че

мари че Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    89
    Јас од кога почнав во теретана, два пати поголем ми стана. Кардио вежби правете највеќе (најефикасна е стоечки на точакот) и чучњеви (со тегови, уште подобро). Јадете си убаво и не слабејте одеднаш. Најдобро е да внесувате повеќе пилешко во исхраната.

На Tamatam му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SrckastoDevojce

SrckastoDevojce Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    За добар задник само јади премногу и вежбај после.

14. Ицолгудбејбе

Ицолгудбејбе Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    1.146
    Se ok shto kazuvate ama najbitnoto ste go zaboravile a toa e deka treba da si se sakame takvi kakvi sto ne dala prirodata...(da imate samodoverba pred se ).Nikoj ne e sovrsen

Zadnik nemoze da se zgolemi .Moze samo da se oblikuva..Mozebi nekoj tuka ke se navredi ama ne priznavam nekoj da se fali deka ima zadnik a i da ima "100"kilogrami..I da , nikogas nema da imate zadnik na.primer kako K.K poradi toa sto takvite famous faci nemaat postignato samo so vezbi takov zadnik (silikoni ,masni tkiva itn ) ;)

15. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    За мене поголем задник аналогно си значи вежбање и обликување, зацврстување.

Со самото вежбање и поткревање, обликување на тој дел од телото визуелно добивате поголем задник што притоа изгледа многу убаво и одржувано, добро оформени и здраво.

Тоа за јадењето ми е скроз без врска, ако јадеш можеш да се здебелиш во другите делови од телото што е апсолутна глупост. Многу подобра е варијантата на постојано вежбање.

И јас не верував дека можам да изградам нешто добро само со вежбање со оглед на тоа дека генетски не сум многу надарена во тој дел (освен ако не се здебелам нели :lol:) ама дефинитивно со дисциплина и работа, правилни вежби - се е возможно! :)

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Ботокс и вежбање или јадење.
    Јадете повеќе грав секој ден и ќе имате задник како на Џенифер Лопез.

17. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Јас се мачам веќе долго време да ги здебелам нозете и задникот, и покрај тоа што вежбам со тежини и јадам обилно, а почнав и со суплементи. Ама јас не само за овој дел туку за целото тело се мачам а не растам. :$
    Според мене џабе е ако вежбаш а ако не ги храниш доволно мускулите, нема ни да пораснат. Напорен тренинг си бара и обилен оброк потоа. Нека ме поправи некој ако грешам. :)

Инаку браво за постигнатите резултати. Колку време вежбаш веќе и дали ти се зголемија мускулите во тој дел или само се зацврстија?

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    Чучњевите во овие 30 days squat challenge се прават наеднаш или ова е бројка за чучњеви во еден ден, на неколку пати? Моја претпоставка е ова второво.
    PART1.png

19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    38.458
    Само јадење. Откако се здебелив почна да ми се зголемува задникот и да добива убава форма. Пред тоа бев рамна како даска (и напред). :D

20. Megannn

Megannn Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2014
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    211
    Наеднаш, какви неколку пати па ти. Прв ден одеднаш 55, па втор па трет..
    Јас имам голем и заоблен задник, баш на завидно ниво, посебно па во хеланки аууу (си се исфалив) :rofl:
    Не вежбам а не ми е растресен но секако малку чучњеви не се на одмет, добро е ова со challenge-ов starting tomorrow 8)

На LifeLove и Sunnny им се допаѓа ова.