Како до поголем задник?

Дискусија во 'Фитнес' започната од unknown, 4 март 2010.

1. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Девојки а јас пак само во задникот (куковите ) се ширам. Стварно неугодно е веќе голем задник. Некоја вежба за да го намалам?

2. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    јас имам широки кукови а слаби ноџиња и немам салце на стомакот даска сум сегде..па и на задникот сум даска! -.- ко со тавче неој да ме мавал,ич не ми е убаво !
    помош.

3. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Ти треба тренинг за цело тело :).

Ќе ставиш мускул на нозете, задникот, грбот и рамениците и врз нив контролиран слој салце (колку да ти е пријатно и здраво) и ќе имаш топ фигура. Ама си бара посвета и барем 6 месеци до година дена редовен режим на исхрана и вежбање :).

4. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    тренирам кошарка,имам мускули на нозе и раце,неам стомак,само задникот ми е проблем!

5. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Преска рече имаш слаби ноџиња, сепак ти си знаеш што ти треба за добра фигура :).

6. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    тренирам кошарка,слаби нозе имам но со мускули,немам салце на стомакот,даска сум,имам гради,мускули на рацете,и широки кукови и даска задник -.- :)

7. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.685
    А кога мислите на исхрана, што да се јаде?

8. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Извини вака, ама по сликиве што си ги поставила во Модни Критики ако се твои ти немаш фигура на песочен часовник, т.е. немаш тенка половина туку напротив баш ти е широка половината, и подуен ти е стомакот, како и целата што си широка од глава до петици.

Е ова е песочен часовник, па воочи ја разликата

Се извинувам на искреноста, ама ептен ми падна во очи :)

На cresa-jagoda, Angie.Angie, antonina и 2 други им се допаѓа ова.
  9. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.521
    Допаѓања:
    92.116
    Плавуша по позите не се гледа баш какво тело има.

Него поголем задник најверојатно со вежбање. Јас си гледам слики уште од малецка си имам задник, прилично голем е во споредба со целото мое тело. Генетика си е, кај мене од женско до машко речиси сите сме газлести :rofl:

Но другарка се здебели и одма си направи задник, друга се утепа од вежбање и задникот и е преубав. Значи до вежбање се постигнува убав, не многу голем задник, но стегнат и високо поставен.
    Тоа дека од седење се прави искрено баш и не верувам, има луѓе што цел живот седат па се мавнати ко со тепсија.

10. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^ Сега сигурно не се гледа како во бикини, ама убаво се гледа пополнетоста на половината и од страните, и од напред. Тоа не е мала половина :shake: Дефинитивно тука нема песочен часовник според мене.

11. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    За фигура песочен часовник најбитна е генетика односно скелетот, се бараат широки раменици и колкови а тесен струк.

Многу девојки имаат широки колкови ама тесни раменици, не вежбале како девојчиња и рамениците си останале тесни како кај најголем дел на женската популација растена во урбана средина.

На соодветен скелет лесно се става мускул и ете ја фамозната фигура на песочен часовник каде важат правилата како и за машка убавина (освен колковите). Од струкот треба да се шири грбот како триаголник накај рамениците, струкот е потесен од колковите и грбот а колковите се некаде иста (слична) ширина како грбот (и да се малку пошироки не смета) :).

Која нема среќа да има природно широки коски ќе прави посебни вежби за раменици и грб за визуелно да си ја подобри фигурата. На просечно широки раменици кога ќе се стави мускул на рамениците и грбот пак ќе се добие триаголник, значи вежбањето во секој случај помага посебно што тие делови повеќето девојки ги запоставуваат. Струкот треба да нема сало (да виси) а спојлерите треба да се на миниумум.

Откога ќе се има посакуваната фигура корисно е по цело тело да има еден (контролиран) слој салце за заштита равномерно распределен. Која претерано ќе го стопи салото ќе си стопи и дел од градите така да внимателно со топењето, се што е претерано станува контрапродуктивно.

Додека се расте (најповеќе некаде до 18 год) можно е и на не толку добра генетика со посебни вежби за раменици и пливање да се прошират коските така да најдобро е за една девојка сѐ ова да го знае (или родителите) и да си почне со тренинг од мала, до 16-та година веќе ќе има топ оформен скелет со кој многу лесно ќе си добие феноменална фигура.

И да додадам девојка треба да може барем 10 машки склека во една серија инаку е преслаба (машко што не може ни толку ич не е за коментар) :).

На cresa-jagoda, MarchelineAmaru, sanjalica и 2 други им се допаѓа ова.
  12. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Не игра улога само генетиката, туку на кому `каде му се става` кога се здебелува.
    Некој одма дебелее во задникот, некој пушта стомак и сл.

Лично јас не гледам ништо секси во преслабо тело и голем задник. А, и потешко се наоѓа соодветна облека.
    Преферирам складно тело. :)

13. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    Па вака ја имам слушнато дека колку повише седеш толку поголем задник имаш..

14. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Од сало :D.

На metallica.girl, sm1zla и MacaLove им се допаѓа ова.
  15. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    и јас мислам дека генетиката е пресудна. пример јас гз ипол накај два ама за цицка нејќе да чуе (се тешам дека има време) едноставно со некои работи треба да се помириме кога неможеме да ги промениме. :)
    и патем да додадам дека во мојот живот имам запознаено само две личности кои што имаат пропорционално тело, дарувани и предна и задна ложа, и складни тоа е една од другарките и мајка ми која што ми кажа дека градите не и биле и така големи ама сепак ... :)

16. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Бегај да станам од столов, ќе ми се напумпа задников -.-
    Прикаски за мали деца.

17. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Сакате голем газ? Епа стани и растреси го тоа сало bitch. Со седење не се оформува посакуваното тело. Ако толку многу сакате, сватете си сериозно работата и почнете со вежби за задник и бедра уште сега. Гад демит |(

На MarchelineAmaru и LilBaby им се допаѓа ова.
  18. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Јас си имам природно убав задник. Не ми е потребно никакво вежбање :)

19. Sawyer

Sawyer Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    3.036
    Поголем задник со вежбање нозе.Ќе си праиш чучњеви на почеток додека ги засилич квадрицепсите(предниот дел на бутовите) и така,е сеа така и бутовите може да се зголемат,заедно со газето. :)

20. debyy

debyy Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    задникот ми е даска -.-
    барав на јоутубе нешто и најдов ..
    http://www.youtube.com/watch?v=YqGztUdz70A

правете ги 2 до 3 недели и кје видите резултати.
    позз женски :*

На nepoznattttt му/ѝ се допаѓа ова.