Девојки а јас пак само во задникот (куковите ) се ширам. Стварно неугодно е веќе голем задник. Некоја вежба за да го намалам?
јас имам широки кукови а слаби ноџиња и немам салце на стомакот даска сум сегде..па и на задникот сум даска! -.- ко со тавче неој да ме мавал,ич не ми е убаво ! помош.
Ти треба тренинг за цело тело . Ќе ставиш мускул на нозете, задникот, грбот и рамениците и врз нив контролиран слој салце (колку да ти е пријатно и здраво) и ќе имаш топ фигура. Ама си бара посвета и барем 6 месеци до година дена редовен режим на исхрана и вежбање .
тренирам кошарка,слаби нозе имам но со мускули,немам салце на стомакот,даска сум,имам гради,мускули на рацете,и широки кукови и даска задник -.-
Извини вака, ама по сликиве што си ги поставила во Модни Критики ако се твои ти немаш фигура на песочен часовник, т.е. немаш тенка половина туку напротив баш ти е широка половината, и подуен ти е стомакот, како и целата што си широка од глава до петици. Спојлер Е ова е песочен часовник, па воочи ја разликата Се извинувам на искреноста, ама ептен ми падна во очи
Плавуша по позите не се гледа баш какво тело има. Него поголем задник најверојатно со вежбање. Јас си гледам слики уште од малецка си имам задник, прилично голем е во споредба со целото мое тело. Генетика си е, кај мене од женско до машко речиси сите сме газлести Но другарка се здебели и одма си направи задник, друга се утепа од вежбање и задникот и е преубав. Значи до вежбање се постигнува убав, не многу голем задник, но стегнат и високо поставен. Тоа дека од седење се прави искрено баш и не верувам, има луѓе што цел живот седат па се мавнати ко со тепсија.
^ Сега сигурно не се гледа како во бикини, ама убаво се гледа пополнетоста на половината и од страните, и од напред. Тоа не е мала половина Дефинитивно тука нема песочен часовник според мене.
За фигура песочен часовник најбитна е генетика односно скелетот, се бараат широки раменици и колкови а тесен струк. Многу девојки имаат широки колкови ама тесни раменици, не вежбале како девојчиња и рамениците си останале тесни како кај најголем дел на женската популација растена во урбана средина. На соодветен скелет лесно се става мускул и ете ја фамозната фигура на песочен часовник каде важат правилата како и за машка убавина (освен колковите). Од струкот треба да се шири грбот како триаголник накај рамениците, струкот е потесен од колковите и грбот а колковите се некаде иста (слична) ширина како грбот (и да се малку пошироки не смета) . Која нема среќа да има природно широки коски ќе прави посебни вежби за раменици и грб за визуелно да си ја подобри фигурата. На просечно широки раменици кога ќе се стави мускул на рамениците и грбот пак ќе се добие триаголник, значи вежбањето во секој случај помага посебно што тие делови повеќето девојки ги запоставуваат. Струкот треба да нема сало (да виси) а спојлерите треба да се на миниумум. Откога ќе се има посакуваната фигура корисно е по цело тело да има еден (контролиран) слој салце за заштита равномерно распределен. Која претерано ќе го стопи салото ќе си стопи и дел од градите така да внимателно со топењето, се што е претерано станува контрапродуктивно. Додека се расте (најповеќе некаде до 18 год) можно е и на не толку добра генетика со посебни вежби за раменици и пливање да се прошират коските така да најдобро е за една девојка сѐ ова да го знае (или родителите) и да си почне со тренинг од мала, до 16-та година веќе ќе има топ оформен скелет со кој многу лесно ќе си добие феноменална фигура. И да додадам девојка треба да може барем 10 машки склека во една серија инаку е преслаба (машко што не може ни толку ич не е за коментар) .
Не игра улога само генетиката, туку на кому `каде му се става` кога се здебелува. Некој одма дебелее во задникот, некој пушта стомак и сл. Лично јас не гледам ништо секси во преслабо тело и голем задник. А, и потешко се наоѓа соодветна облека. Преферирам складно тело.
и јас мислам дека генетиката е пресудна. пример јас гз ипол накај два ама за цицка нејќе да чуе (се тешам дека има време) едноставно со некои работи треба да се помириме кога неможеме да ги промениме. и патем да додадам дека во мојот живот имам запознаено само две личности кои што имаат пропорционално тело, дарувани и предна и задна ложа, и складни тоа е една од другарките и мајка ми која што ми кажа дека градите не и биле и така големи ама сепак ...
Сакате голем газ? Епа стани и растреси го тоа сало bitch. Со седење не се оформува посакуваното тело. Ако толку многу сакате, сватете си сериозно работата и почнете со вежби за задник и бедра уште сега. Гад демит
Поголем задник со вежбање нозе.Ќе си праиш чучњеви на почеток додека ги засилич квадрицепсите(предниот дел на бутовите) и така,е сеа така и бутовите може да се зголемат,заедно со газето.
задникот ми е даска -.- барав на јоутубе нешто и најдов .. http://www.youtube.com/watch?v=YqGztUdz70A правете ги 2 до 3 недели и кје видите резултати. позз женски