1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како до поголем задник?

Дискусија во 'Фитнес' започната од unknown, 4 март 2010.

1. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Девојки а јас пак само во задникот (куковите ) се ширам. Стварно неугодно е веќе голем задник. Некоја вежба за да го намалам?

2. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    јас имам широки кукови а слаби ноџиња и немам салце на стомакот даска сум сегде..па и на задникот сум даска! -.- ко со тавче неој да ме мавал,ич не ми е убаво !
    помош.

3. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Ти треба тренинг за цело тело :).

Ќе ставиш мускул на нозете, задникот, грбот и рамениците и врз нив контролиран слој салце (колку да ти е пријатно и здраво) и ќе имаш топ фигура. Ама си бара посвета и барем 6 месеци до година дена редовен режим на исхрана и вежбање :).

4. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    тренирам кошарка,имам мускули на нозе и раце,неам стомак,само задникот ми е проблем!

5. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Преска рече имаш слаби ноџиња, сепак ти си знаеш што ти треба за добра фигура :).

6. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    тренирам кошарка,слаби нозе имам но со мускули,немам салце на стомакот,даска сум,имам гради,мускули на рацете,и широки кукови и даска задник -.- :)

7. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.688
    А кога мислите на исхрана, што да се јаде?

8. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Извини вака, ама по сликиве што си ги поставила во Модни Критики ако се твои ти немаш фигура на песочен часовник, т.е. немаш тенка половина туку напротив баш ти е широка половината, и подуен ти е стомакот, како и целата што си широка од глава до петици.

Е ова е песочен часовник, па воочи ја разликата

Се извинувам на искреноста, ама ептен ми падна во очи :)

На cresa-jagoda, Angie.Angie, antonina и 2 други им се допаѓа ова.
  9. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.528
    Допаѓања:
    92.247
    Плавуша по позите не се гледа баш какво тело има.

Него поголем задник најверојатно со вежбање. Јас си гледам слики уште од малецка си имам задник, прилично голем е во споредба со целото мое тело. Генетика си е, кај мене од женско до машко речиси сите сме газлести :rofl:

Но другарка се здебели и одма си направи задник, друга се утепа од вежбање и задникот и е преубав. Значи до вежбање се постигнува убав, не многу голем задник, но стегнат и високо поставен.
    Тоа дека од седење се прави искрено баш и не верувам, има луѓе што цел живот седат па се мавнати ко со тепсија.

10. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^ Сега сигурно не се гледа како во бикини, ама убаво се гледа пополнетоста на половината и од страните, и од напред. Тоа не е мала половина :shake: Дефинитивно тука нема песочен часовник според мене.

11. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    За фигура песочен часовник најбитна е генетика односно скелетот, се бараат широки раменици и колкови а тесен струк.

Многу девојки имаат широки колкови ама тесни раменици, не вежбале како девојчиња и рамениците си останале тесни како кај најголем дел на женската популација растена во урбана средина.

На соодветен скелет лесно се става мускул и ете ја фамозната фигура на песочен часовник каде важат правилата како и за машка убавина (освен колковите). Од струкот треба да се шири грбот како триаголник накај рамениците, струкот е потесен од колковите и грбот а колковите се некаде иста (слична) ширина како грбот (и да се малку пошироки не смета) :).

Која нема среќа да има природно широки коски ќе прави посебни вежби за раменици и грб за визуелно да си ја подобри фигурата. На просечно широки раменици кога ќе се стави мускул на рамениците и грбот пак ќе се добие триаголник, значи вежбањето во секој случај помага посебно што тие делови повеќето девојки ги запоставуваат. Струкот треба да нема сало (да виси) а спојлерите треба да се на миниумум.

Откога ќе се има посакуваната фигура корисно е по цело тело да има еден (контролиран) слој салце за заштита равномерно распределен. Која претерано ќе го стопи салото ќе си стопи и дел од градите така да внимателно со топењето, се што е претерано станува контрапродуктивно.

Додека се расте (најповеќе некаде до 18 год) можно е и на не толку добра генетика со посебни вежби за раменици и пливање да се прошират коските така да најдобро е за една девојка сѐ ова да го знае (или родителите) и да си почне со тренинг од мала, до 16-та година веќе ќе има топ оформен скелет со кој многу лесно ќе си добие феноменална фигура.

И да додадам девојка треба да може барем 10 машки склека во една серија инаку е преслаба (машко што не може ни толку ич не е за коментар) :).

На cresa-jagoda, MarchelineAmaru, sanjalica и 2 други им се допаѓа ова.
  12. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.802
    Не игра улога само генетиката, туку на кому `каде му се става` кога се здебелува.
    Некој одма дебелее во задникот, некој пушта стомак и сл.

Лично јас не гледам ништо секси во преслабо тело и голем задник. А, и потешко се наоѓа соодветна облека.
    Преферирам складно тело. :)

13. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    Па вака ја имам слушнато дека колку повише седеш толку поголем задник имаш..

14. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Од сало :D.

На metallica.girl, sm1zla и MacaLove им се допаѓа ова.
  15. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    и јас мислам дека генетиката е пресудна. пример јас гз ипол накај два ама за цицка нејќе да чуе (се тешам дека има време) едноставно со некои работи треба да се помириме кога неможеме да ги промениме. :)
    и патем да додадам дека во мојот живот имам запознаено само две личности кои што имаат пропорционално тело, дарувани и предна и задна ложа, и складни тоа е една од другарките и мајка ми која што ми кажа дека градите не и биле и така големи ама сепак ... :)

16. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Бегај да станам од столов, ќе ми се напумпа задников -.-
    Прикаски за мали деца.

17. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Сакате голем газ? Епа стани и растреси го тоа сало bitch. Со седење не се оформува посакуваното тело. Ако толку многу сакате, сватете си сериозно работата и почнете со вежби за задник и бедра уште сега. Гад демит |(

На MarchelineAmaru и LilBaby им се допаѓа ова.
  18. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Јас си имам природно убав задник. Не ми е потребно никакво вежбање :)

19. Sawyer

Sawyer Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    3.037
    Поголем задник со вежбање нозе.Ќе си праиш чучњеви на почеток додека ги засилич квадрицепсите(предниот дел на бутовите) и така,е сеа така и бутовите може да се зголемат,заедно со газето. :)

20. debyy

debyy Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    задникот ми е даска -.-
    барав на јоутубе нешто и најдов ..
    http://www.youtube.com/watch?v=YqGztUdz70A

правете ги 2 до 3 недели и кје видите резултати.
    позз женски :*

На nepoznattttt му/ѝ се допаѓа ова.