Како до поголем задник?

Дискусија во 'Фитнес' започната од unknown, 4 март 2010.

1. ivana.123

ivana.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2011
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    38
    На karenin му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nagjavolotbeljata

nagjavolotbeljata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Поголем задник воедно зацврстен и подигнат неможеш да добиеш без 2 стандардни вежби. Чучњеви и расчекор. (во комбинација со тежински тренинг, кардио и средена исхрана) Посвети се сериозно и веќе за 2-3 месеца ќе видиш резултати ;)

3. Sexy-Lady

Sexy-Lady Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2012
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    16
    До поголем задник една перница у газ и терај хахах :lol: се зезам П.С со многу вежбање :sweat: :)

4. Li..Na

Li..Na Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    45
    За да не отварам нови теми ќе прашам овде.. Значи вежбам 2 месеци 5 пати во неделата комбинирани вежби, чучњеви , расчекор и сл. По 1 час дневно , внимавам и на исхраната, целта ми беше да се затегнам , да го обликувам телото, да го подигнам и затегнам задникот , но што се случи како да ми се смали , како да ми ослабна , ми се чини дека ми е помал од порано , а иста килажа сум , дајте некој стручен совет зошто се случува вака , не сакам да ослабнам само да се затегнам :D

5. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Значи ти повеќе си го ослабнала него ли истакнала. Тоа се случува кога не го храниш доволно мускулот. Неколку пати веќе спомнавме дека мускулот побрзо се гори од салото, затоа мораш да го храниш. Зголеми ги дневните дози протеин што ги внесуваш и не се плаши дека ќе се набилдаш ако го направиш тоа. :)

6. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Најверојатно си го стопила (намалила) масното ткиво на задникот а си додала мускул на друг дел, затоа е килажата иста а задникот се смалил :).

7. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Не мешајте баби и жаби.Остајте ја вагата на страна. Јас имам 70 кг, а ако ме видите нема повеќе од 55 да ми дадете.Значи убаво обликувано тело НЕ СЕ МЕРИ,туку се ГЛЕДА во огледало. Зголеми го внесот на протеин за да го одржиш мускулот (и зголемиш) и тоа е тоа.

На Hopeful му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    826
    Јас сум слаба, 172 цм со 56 кг..
    Нема врска тоа.. :D
    Прашањето ми беше.. Во нозете сум слаба, ама во колковите сум поширока..
    А за задникот ми е мал кон среден.. Барем јас така мислам..
    Вежбам уште од минатата година ама никако не станува поголем :?: :|
    Што е проблемот? А јадам скоро се.. :)

9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Епа јадеш скоро се.Тоа и е проблемот :)

10. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    со многу вежбање..

11. Sunchild

Sunchild Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    361
    Еден интересен факт(збор):

WORD OF THE DAY:

CALLIPYGOUS is a word ded­i­cated to describ­ing a per­fectly shaped beau­ti­ful butt.

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  12. blabla0000

blabla0000 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    1
    Вежби за зацврстување на задникот

Девојки како до поголем задник да дојдам ...и се осекам дека сум слаба сакам да се здебелеам и ниска сум предлог или вежби за извишување???
    ПОМОШШ???

13. Sunchild

Sunchild Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    361
    Вежби за зацврстување на задникот

14. blabla0000

blabla0000 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    1
    Семки од лен за што се ???

15. Sunchild

Sunchild Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    361
    Прашањево ти е надвор од темава но еве:

Лененото семе содржи растителни масла во чиј состав влегуваат глицериди на линолната, линолеинската и стеаринска киселина, белковини, витамин А,јаглехидрати, органски киселини,слуз, ферменти, гликонид линамарин

Против камен во мокрачата- да се пие по 1 лажица ленено семе, навечер и на утро измешано со вода и млеко
    Се користи каша од лен која што е добиена од 1-4 лажици ленено семе, кое што одстоило во 1 чаша ладна вода. Повремено да се меша и да стои 2-3 часа.
    Средство за чистење на бубрезите- лажица ленено семе да се вари со една чаша вода. Течноста во која се варело семето ќе биде доста густа па треба да се разреди со малку вода.Доколку смесата не е вкусна да се додаде сок од лимон. Се пие по половина чаша на секои 2 часа во рок од 3 дена
    Бронхитис-10 гр.ленено семе се става во стаклена тегла се прелива со 300 гр.зовриена вода и се остава да стои 10 мин и повремено се меша,потоа се процедува. Течноста се зема по ½ чаша во текот на денот. Средството помага и за бронхитис.
    Ангина- 10 гр.ленено семе се вари во 300 гр.вода во емајлиран сад, добро се меша 10 мин.па се процедува. Течноста се користи за плакнење на грлото неколку пати на ден.
    Склероза- се зема ленено масло по 1 лажица 2 пати на ден во текот на јадењето 1-1,5 месеци. После 3 недели циклусот да се повтори.
    Младешки акни- чај од ленено семе и цвет од камилица се користат како облоги: се мелат 4 лажици ленено семе и 1 лажица камилица. Сместа се прелива со мала количина зовриена вода. Смесата се става со лажица на кицето да се направи слој,лицето се покрива со крпа и се остава да делува 15-20 мин. Потоа лицето се мие со топла вода.

Од искуство можам да ти кажам дека мене најмногу ми помагаат да ја подтикнам перисталтиката(празнењето на цревата). Купувам лененови семки и си сомелувам во машинка за мелење шеќер во прав.

16. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Ако ваква промена е можна со правење чучњеви, па ја од сега по 1000 во денот ќе правам :^)
    Што мислите?

Прикачени фајлови:

17. oneday

oneday Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    456
    јас имам :rock: :fubar: , ама треба да го затегнам малку , сега летово ќе бидам по активна точок , ролери и ќе го затегнам :D :rofl: :lol:

18. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Јас мислам дека нема шанси да е само од правење чучњеви, сигурна има хуруршка интервенција. Ако е за така сите ќе имавме задник како на Ким.
    не дека секој сака како нејзиниот ама ја адов како пример

19. bulletbody

bulletbody Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    176
    На ubavica25 и lackygirl им се допаѓа ова.
  20. little.gf

little.gf Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2013
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    42
    секој ден правам вежби за задникот и ефикасни се :D позз феминки :*

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.