Здраво на сите, се надевам дека нема ваква тема - но би сакал да продискутираме за дали сте задоволни од вашиот сексуален живот? Во моментите кога не сте што правите за да го подобрите, на кои начини го правите тоа, а ако сте како го одржувате да биде на саканото ниво?
Судејќи според резултатите од анкетата испаѓа дека сите го добиваат она што го сакаат, и се релативно задоволни, но од друга страна сведочиме спамање и замарање по секс темите ради лична фрустрација и нереализираност. Иронија, лицемерие и парадокс. Тоа е тоа златно трио комбо.
Па јас лично сум делумно незадоволен, имам лоша комуникација со партнерот па сексуалниот живот не ми е на посакувано ниво..
Мене ми се допаѓа што во анкетата има можност за промена, па ако од утре ти тргне да си смениш мислење
Со експериментирање. Со партнер со подолг стаж. Сигурно нема простор за еспериментирање со некој со краток рок. Потребно е позавање на меѓусебните потреби, желби и ограничувања. Затоа бројни сексуални партнери не секогаш се потврда за успех во ументоста на водење љубов. Успех во заведување, но не и подобрување на перформанси. Отвореност кон нови искуства без предрасуди. Несебичност. И многу труд. Креативност.
За подобар сексуален живот потребна е посветеност на двата партнери. Со тоа што треба да се отворени еден кон друг, слободно да си ги искажуваат желбите, потребите и фантазиите без никакви предрасуди. Сексот ослободува креативност и во тој момент идејата треба да се сподели со партнерот и доколку е можна да се исполни. За некои посложени идеи треба да се разговара без страв предходно. Постојат разни игри кои можат да помогнат кон некоја промена и поголемо уживање. Ако партнерите се расположени пожелно е да се менуваат позите и да се користат помагала. Предиграта може да биде различна пр. стриптиз, секси танц, еротска масажа со миризливи масла игра со улоги и сл. Најважно од се ова е да сакате подобрување и да бидете отворени, опуштени за нови искуства еден кон друг.
Со многу секс. И наука малце.. и повеќе партнерки и да најдеш баланс помеѓу тоа што го сакаш и тоа што ти треба и можеш да го имаш. Всушност за да имаш секс ти треба партнер. За перфектен сексуален живот ти треба 1.место 2. sex drive 3.стабилен секс партнер 4.здравје 5.АКАЛ - многу битна ствар. Тој што не знае да е%е тој треба да се линчува. / да не биде после жената била крива што само знае да лежи.
Јас сум презадоволна од мојот сексуален живот. Секој ден имаме односи со дм и секогаш сум расположена за секс додека не го исцрпам не се откажувам.