Да смееш и овој а можеш и на Now да земеш појак од 1000мг поубаво овој е послаб 400мг е а за почеток во бременост е убаво за плодот да се внесува
Не не сакам да кажам дека фолната ја даваат уште од планирање на бременост без разлика колку мг е дали 400 или 1000 ама по мене а и така примав кога почнавме да планираме бременост земав од 1000мг. Чим веќе си ги купила од 400мг допиј ги па можеш да си земеш други а и овие можеш да пиеш по 2на ден да ти дојде 800мг
Ti blagodaram na odgovorot jas mislam nemoj nesto da mi bide ako zemam poveke ama se nadevam ne e stetna za nisto hah
Девојки здраво, Со мм сме заедно скоро 5 години, на почетокот не пробувавме но не се ни пазевме. Имам ПЦОС и полип на матката. По две интервенции полипот го отстранија. Хормоните последниот пат беа во ред, циклусот ми е редовен. Веќе 2ипол години ништо да нема ме загрижува, сфаќам дека со ПЦОС е потешко и треба време, но веќе сум нестрплива и крајно разочарана. Да ми препорачате добар гинеколог кој би можел да ме води во следните чекори се до тие 2 цртки
Дали сопругот има направено испитувања? Брисеви, хсг, евентуално и проверка на мутации за тебе? Јас после лутање лутање, отидов кај др. Билјана во Ложанковски и со погодена терапија или ете така требало да биде, чекам да се породам.
Девојки дали ќе биди многу да почнам со : Ашваганда, чај од вирак и Агнус таблети ? Моментално сум со инозитол само, хормони ок но немам овулација(пцос) Гин ми препорача неккј период да оставиме да почекам , а не ми се чека
Zdravo moze ke se smeeete moze i ne sakam nekoj sovet kako da go nateram patnerot da svrsi u mene posto tocno za minuta izbegnuva da svrsuva vnatre daj te mi nekoj sovet nesto kako sto
Како можеш да го натераш да сврши во тебе? Ти би сакала да имаш дете со некој што не сака, и што најверојатно не би се грижел за тоа дете зошто очигледно во моментов не е посакувано.
Togas najdobro ke e raskid posto sme vejke 3 godini a ni ednas nema svrseno jas vejke neam zivci da cekam ili bilo sto kolku i da go sakam ke go otsakam Sto da pravam ali sekako vejke ne go teram na nisto povejke
Лудост е некого да молиш за дете ако тој не сака. Си разговарала со него за брак и деца? Ако не сака подобро стави крај а не да го ТЕРАШ.
Мој совет би било убаво да размислиш што всушност сакаш. Ти сакаш дете? Со партнер од 3 години кој не сака? По колку години сте? Во брак ли сте? Дали имате исти желби и планови за иднината? Ако се случи случајно да останеш трудна, дали е тоа заедничка желба и одлука? Ако не сака тој сеуште да е татко дали тоа ќе го прифатиш? Дали пак си спремна да прифати "оти така треба", а после да шета наоколу и да си го тера животот а ти да чуваш дете? Ситуирана ли си за да издржуваш дете, ќе имаш ли поддршка? Пишувам во еднина зошто со партнер кој не сака очигледно сега дете, реално е да се очекува и дека може и да го нема да е во сликата... Многу е незрело да тераш некого да стварате нов живот, тоа не е играчка па кога ќе ти здосади ќе ја фрлиш, туку е одговорност за цел живот. Ти прво треба да научиш одговорност за себе и што се лични одлуки, па после да размислуваш за потомство. Размисли си убаво, ми делуваш дека си млада. Не брзај, со сила убавина не бидува, а и дај си време да созрееш малку, ќе ти биде од корист во улога на родител.
Ne se sekiraj imam barem dovolno iskusvo za svojte godini inace samo sakav sovet sto ponataka nisto povejke ili ke bide ili nema da bide drugo nema
Епа шо мајка бараш на форум да прашуваш Како да го натераш да сврши у тебе? Луѓето тука имаат реални проблеми, ти од глава си патиш
Може ќе се смееме? Ова е за плачење! Со цел памет ова го размислуваш, па уште и на форум се зачлени да го пишеш?
Е па тогаш иди со донор. Што го врзуваш човекот кога не сака а ако ти толку сакаш дете напрај си сама.